Természetesen több eszközt is megvizsgáltunk parallel, tisztában vagyunk a hiányosságokkal.
Nekem nem tiszta ez a többes szám. Kik?
Senki nincs biztonságban, habár a fenyegetettség szintje és a várható károkozás mértéke az nyilván eltérő lehet.
Ezzel teljesen egyetértek.
Snowden óta nyilvánvaló hogy a tengerentúli szervek kiemelt érdeklődésre számíthatnak pl. a PGP-t haználóak, szerintem nálam ~2008 vagy régebb óta úgyhogy biztosan fent vagyok a lokátoron a cégeinkkel egyetemben.
Lehet, hogy én is. Leszarom. Nem akarnak velem semmit sem tenni, én sem akarok semmi olyat csinálni, hogy akarjanak velem akármit is tenni. Többe kerül a
hipotetikus fenyegetésre felkészülés, mint amit nyerek vele. Majd ha a kényelmem miatt nem tudom megmenteni a világot akkor neheztelhettek rám. Viszont eddig úgy tűnt számomra, hogy nem hollywoodban élek, szóval nem érzem, hogy fenyegetnélek titeket az aktuális friss hivatalos makk operációs rendszer használatommal.
Igazából nem is az USA/FVEYES állami megfigyelés zavar, habár az sem szép hanem az esetleges implementált ál-véletlen hátsó ajtókat felfedező távol-keleti adathalász-adatvadász konkurrensek és az egyéb rosszindulatúak akiknek jól jön az IT biztonság szisztematikus gyengítése a magánélet valamint adatbiztonság erodálása
Nem tudunk mit csinálni, ha erre fúj a szél, akkor így kell állni. Különben csak összehugyozod a ruhád. a DÁP még nagyon nincs kész, de attól sem tartok, hogy ha kész lesz, akkor ne kapnának engedély kérés nélkül akár kamera/mikrofon használatra képesség kivételt mint állami szervek. Inkább az aggaszt, hogy összecsapott lesz és rossz minőségű, és majd a magyar állami-nemzeti dilettantizmusnak hála harmadik felek jutnak hozzá az adataimhoz, amivel sok kellemetlenséget okozhatnak.
De mit titkosítsak, mit PGP-zzek, ha a bank meg a biztosító, államkincstár úgy küldi a levelet nem E2E titkosítva, hogy mindenki akin átfolyik beleolvashat, majd egy jogi alibi lakatot, vagy inkább csak reteszt tesz rá, hogy a pdf titkosított, és a születésnapommal YYMMDD formában nyithatom ki. Amit úton útfélen meg kell adjak jóformán egy vacak webáruháznak is (pl. steam). (Amúgy meg brute force törése sem nagy szám, 10 millió kombináció, de rendezve a keresési teret a korfa alapján a medián kornyékéről kifelé indulva sokkal előbb megvan... tippre egy gagyi scripttel parancssori pdf toolokkal kevesebb mint 24 óra alatt megvan egy olcsó notebookon, és ez rengeteg gyorsítási lehetőség tartogat még)
LARP-olhatok biztonságot, egyetemista koraimban cimboráimmal cisnáltam is. Majd mindeki emailje telefonszáma kifüggesztésre került pl. a tanszéken az üzenőtáblára, a vizsgaidőpontokkal együtt, meg kiment CC-zve 500 email címre
A biztonság ott kezdődik, hogy eldöntöd, hogy melyik nagyurak tudnak eléggé vigyázni az adataidra (na nem számodra, hanem önmaguk számára!), és úszol az árral. Ennél többre hivatásosoknak van csak szükségük a hivatásos dolgaikra.