Informatika

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 335
33 839
113
És melyiket állítottad át végül?
A Windowson belül állítottam át minden lehetséges hangkártyát, felvevő-lejátszó eszközt és egyéb társait a 2 csatornás 24 bit 48 kHz opcióra, plusz a legfrissebbre frissítettem az OBS-t
44.1k vajon honann jött?
Mindezek mellett vszeg az OBS-nél van a probléma, mert ha jól emlékszem, akkor annál a default setting az a 44.1 kHz (nem tudom honnan veszi) és hiába állítottam át, gyakorlatilag ad-hoc jelleggel hol adaptálta, hol ignorálta azt. Hol jobban, de az elmúlt 1 évben kevésbé, újratelepítések tömege ellenére. De OBS fórumokat olvasva (ahonnan a megoldás is származott) ez egy évek óra visszatérő probléma más usereknél is.

TF2-ben mondják erre azt, hogy spaghetti code.

Most verziófrissítés után defaultban a 48 kHz ment, és biztonság kedvéért DaVinciben egyenként végigellenőriztem a klipeket, amik passzoltak, szóval úgy tűnik a hiba megoldva. De könnyen lehet, hogy a kálváriát egy esetleges újabb verziófrissítés után ismét végig kell járjam. Ennek a programnak nemhogy lelke van, de aktívan terrorizál is.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 335
33 839
113
A Windowson belül állítottam át minden lehetséges hangkártyát, felvevő-lejátszó eszközt és egyéb társait a 2 csatornás 24 bit 48 kHz opcióra, plusz a legfrissebbre frissítettem az OBS-t

Mindezek mellett vszeg az OBS-nél van a probléma, mert ha jól emlékszem, akkor annál a default setting az a 44.1 kHz (nem tudom honnan veszi) és hiába állítottam át, gyakorlatilag ad-hoc jelleggel hol adaptálta, hol ignorálta azt. Hol jobban, de az elmúlt 1 évben kevésbé, újratelepítések tömege ellenére. De OBS fórumokat olvasva (ahonnan a megoldás is származott) ez egy évek óra visszatérő probléma más usereknél is.

TF2-ben mondják erre azt, hogy spaghetti code.

Most verziófrissítés után defaultban a 48 kHz ment, és biztonság kedvéért DaVinciben egyenként végigellenőriztem a klipeket, amik passzoltak, szóval úgy tűnik a hiba megoldva. De könnyen lehet, hogy a kálváriát egy esetleges újabb verziófrissítés után ismét végig kell járjam. Ennek a programnak nemhogy lelke van, de aktívan terrorizál is.
Háhá, 1 év után megvan a megoldás a problémára. Mert mint kiderült az OBS a hangsávot 48000 Hertzen venné fel, de valamiért a Windows hangkezelő defaultja az meg 44100. Aztán az eltérés abból eredt, hogy eltérő sample rate-el dolgozott az operációs rendszer meg az OBS és ettől tolódott el egyre jobban a hang

Szóval remélhetőleg a későbbiekben a Pergőtüzek vágása kevésbé lesz eret vágós
Na, nagy pofám volt, most hogy nekiálltam volna a következő adást vágni, a hangsáv ismét kurvára nincs szinkronban, szóval back to square one. Amit meg a legjobban nem értek, hogy közvetlen felvétel után egyenként mindegyiket megnézve semmi baj nem volt vele, most meg ugyanaz a szar jön elő. Ugyanazok a fájlok, ugyanaz a gép, ugyanaz a DaVinci, ugyanaz a GPU driver, semmi sem lett frissítve vagy újraindítva és mégis az eltolódás valahogy időközben beléjük baszódott. Egyedül annyi történt, hogy a fájlokat neveztem át timestamp helyett Pergőtűz_1,2,3 stb etapokra, hogy könnyebben találjam meg őket és ne keverjem össze a részleteket.

Miután még paranoid skizofrén nem vagyok, hogy a gépet egy OTT LAKNAK A VILÁGÍTÓ SZERECSENEK AZ ALAPLAPOMBAN ordítással dobjam ki az ablakon kb lassan már tényleg feladom.

Jut eszembe még fura mellé az amúgy, hogy a felvételeknek teljesen más hangereje van Win 10 default playerében meg VLC-ben vagy DaVinciben lejátszva. Utóbbiaknál a hangerő teljesen rendben van úgy ahogy YT-on is megjelenik, de a Windows playerben meg olyan halk, mint amikor legutóbb eldugult a fülem 2 napig.

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
3 426
6 721
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...sok-es-a-kormanyok-okozzak-az-amneziat-742709
"Tíz év alatt az internetes oldalak közel 40 százaléka tűnt el, ha pedig ott is maradt a helyén, akkor a Google-höz hasonló keresők nem hajlandók megmutatni a találatokat. A webes történelem egyszerre pusztul az oldalak és szerverek megszűnése miatt, másrészt magán személyek és a világ kormányai is egyre nagyobb arányban tüntetik el a róluk szóló adatokat. Mindennek a vége az, hogy hiába keletkezik egyre több adat, sokkal nehezebb lesz az internetet történelmi kutatásokhoz, oknyomozásokhoz felhasználni. Ráadásul a kormányok és politikusok egyre inkább próbálják kitöröltetni a róluk szóló cikkeket, adatokat. Magyarországon is egyre több oldal és tartalom válik kereshetetlenné."

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 335
33 839
113
Egyedül annyi történt, hogy a fájlokat neveztem át timestamp helyett Pergőtűz_1,2,3 stb etapokra, hogy könnyebben találjam meg őket és ne keverjem össze a részleteket.
Nem neveztem át a részeket a default timestamp nevekről, és láss csodát, erre most minden esetben az egész hangsáv teljesen rendben van. Nem értem hogyan, de megyen.

Ennek vazzeg lelke van

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 704
38 986
113

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 968
32 954
113
Ami a cikkből látszik (telegramot nem látom) ez az egész nonszensz. Ha ez a titkosítás leszedhető, akkor két lehetésges verzió létezik, vagy a régi cuccaik továbbra is titkosítva lesznek és csak az újakat tudják kiárusítani az államnak, vagy pedig máskor is le tudták (volna) szedni a titkosítást róla és ugyanúgy átadhattak mindent.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 704
38 986
113
Ami a cikkből látszik (telegramot nem látom) ez az egész nonszensz. Ha ez a titkosítás leszedhető, akkor két lehetésges verzió létezik, vagy a régi cuccaik továbbra is titkosítva lesznek és csak az újakat tudják kiárusítani az államnak, vagy pedig máskor is le tudták (volna) szedni a titkosítást róla és ugyanúgy átadhattak mindent.
⚠️ iCloud data may be at risk in the UK as Apple DISABLES ENCRYPTION TOOL at government request – reports

In response to a UK government demand for access to encrypted data, Apple has removed its advanced data protection tool, which previously ensured that only the account holder could access iCloud-stored items like photos and documents, according to The Guardian.

The company expressed deep disappointment, noting that this action EXPOSES USERS to greater risks from data breaches and privacy intrusions, the report read. The removal follows a directive under the Investigatory Powers Act, which requires tech companies to provide law enforcement access to encrypted data.

Despite the change, iMessage and FaceTime will retain their end-to-end encryption, Apple stated, as reported. The company also claimed it would never create a backdoor into its products.

The image is AI-generated

Boost us | Chat | Stickers |@geopolitics_live

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 335
33 839
113
Nem tudom mitől, de a legutóbbi Firefox frissítéseket követően, mintha teljesen elkúródott volna a Tűzróka és brutális RAM szivárgásokat produkál. Van olyan, hogy random megnyitott oldal hirtelen 3-4-8 gigányi ramot kezd el a semmiből felzabálni nem csak ideiglenesen, de tartósan. Ilyenkor meg nincs más, mint Task Manager-ben szépen az ilyeneket egyenként kivégezni.

Ami az igazán furcsa benne, hogy ezt az inkognítóban megnyitott Google keresések és Google Translate oldalak produkálják szinte egyedül, aminél viszont lehet nem a Firefox hibája, hanem a Google akar valami tracking szart az emberre ráküldeni. De nagyon fura az fix

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
2 323
9 517
113
Nem tudom mitől, de a legutóbbi Firefox frissítéseket követően, mintha teljesen elkúródott volna a Tűzróka és brutális RAM szivárgásokat produkál. Van olyan, hogy random megnyitott oldal hirtelen 3-4-8 gigányi ramot kezd el a semmiből felzabálni nem csak ideiglenesen, de tartósan. Ilyenkor meg nincs más, mint Task Manager-ben szépen az ilyeneket egyenként kivégezni.

Ami az igazán furcsa benne, hogy ezt az inkognítóban megnyitott Google keresések és Google Translate oldalak produkálják szinte egyedül, aminél viszont lehet nem a Firefox hibája, hanem a Google akar valami tracking szart az emberre ráküldeni. De nagyon fura az fix
Firefoxot azonnal törölni.
Mivel elveszítik bevételük 80%-át a kieső Google reklámok miatt, teljesen becsavarodtak.
image.png

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
521
2 620
93
Franciaországban egyenlőre mégsem lett kötelező az üzenőplatformok titkosítási algoritmusaiba KÖTELEZŐ HATÓSÁGI HÁTSÓ AJTÓk BEÉPÍTÉSE. leszavazták szerencsére.. legalábbis egyenlőre. Megmenekült a magánbeszélgetés, de nem sokon múlott!

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 704
38 986
113

A válasz 8200

• Tetszik
  • Hűha
Reactions: LMzek 2.0 and PPE

PPE

Well-Known Member
2019. február 8.
521
2 620
93
A válasz 8200
Igazából a Google (IS) éppen azon <fontos_hátsó_szándékok> miatt tudott olyan zökkenőmentesen, annyira hatalmasra nődögélni..
Akárcsak az Apple vagy a legjobb példa Micro$oft.
Annyibban kevésbé Ördögi (volt) a Guugli hogy egy rakás, technikailag a közösség számára előremutató FOSS és úgy általában a felhasználók érdekeit pozítivan érvényesítő projektet is támogattak, támogatnak, jóval számosabbat mint a többi mamut IT cég.

A firefox bár a 'szabadság ízét kelti' csakúgy mint bármelyik másik hasonló program durván tele van goromba kódolási és biztonságot is érintő hibákkal amik súlyosabbak mint a stabilitási vagy erőforrságazdálkodási kérdések.

Ezért is minimális csak a legszükségesebb bővítményekkel, kizárólag HOMOKOZÓBAN (SUID Sandbox) futtatom teljes izolációval ahol az adott böngésző-példány csak a saját futási környezetéhez fér hozzá. Némileg kényelmetlenebb, viszont az átlagos böngésző-hibák segítségével nem vagy csak nehézkesen férhetnek hozzá kívülről azokhoz az adatokhoz ami nem a böngésző futáskörnyezetéhez tartozik. Az izolációt Linux namesapeces, seccomp-BPF biztosítja például. Különböző kockázatú feladatokhoz pedig hozzájuk tartozó külön elválasztott böngésző-homokozókat használok.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 761
21 387
113
Igazából a Google (IS) éppen azon <fontos_hátsó_szándékok> miatt tudott olyan zökkenőmentesen, annyira hatalmasra nődögélni..
Akárcsak az Apple vagy a legjobb példa Micro$oft.
Annyibban kevésbé Ördögi (volt) a Guugli hogy egy rakás, technikailag a közösség számára előremutató FOSS és úgy általában a felhasználók érdekeit pozítivan érvényesítő projektet is támogattak, támogatnak, jóval számosabbat mint a többi mamut IT cég.

A firefox bár a 'szabadság ízét kelti' csakúgy mint bármelyik másik hasonló program durván tele van goromba kódolási és biztonságot is érintő hibákkal amik súlyosabbak mint a stabilitási vagy erőforrságazdálkodási kérdések.

Ezért is minimális csak a legszükségesebb bővítményekkel, kizárólag HOMOKOZÓBAN (SUID Sandbox) futtatom teljes izolációval ahol az adott böngésző-példány csak a saját futási környezetéhez fér hozzá. Némileg kényelmetlenebb, viszont az átlagos böngésző-hibák segítségével nem vagy csak nehézkesen férhetnek hozzá kívülről azokhoz az adatokhoz ami nem a böngésző futáskörnyezetéhez tartozik. Az izolációt Linux namesapeces, seccomp-BPF biztosítja például. Különböző kockázatú feladatokhoz pedig hozzájuk tartozó külön elválasztott böngésző-homokozókat használok.
Most nagyon túlbonyolítva egy flatpak vagy snap konténert írtál körül, vagy mást használsz? Firejail?

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 363
28 270
113
a transzatlanti tech háborúval a nyílt internetnek is vége?

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
7 761
21 387
113
a transzatlanti tech háborúval a nyílt internetnek is vége?
A nyílt internetet az amerikai óriáscégek már rég megölték.