Kedves Mack!
Én értem mire értetted, de amúgy a betett térképed eléggé hibás. XD
Például a föld 2. legnagyobb országa, Kanada, kisebb rajta, mint az USA....
Ahogyan az oroszok is alig nagyobbak kínánál a térképen, miközben valójában kétszer akkorák!
Kedves fórumtárs!
Amire bátorkodtam célozni, hogy Oroszország k*rva nagy ország, a térkép torzítás ellenére is.
Bolygónkon jelenleg a legnagyobb kiterjedése van. Csak, hogy értsd, úgy tudsz benne 8 órán át repülni egyenes vonalban egy utasszállító repülőgéppel, hogy nem hagyod el az ország légterét
Ha ezt érted, akkor azt is, hogy miért ideális számukra egy nagy kéthajtóműves vadászgép (Pl. Szu-27/57/MIG-31) és miért nem jó nekik lényegében szarra sem a MIG-29-es vagy más hasonló méretű 1-2 hajtóműves típusok.
A MIG-29-es valójában az Európai frontszakaszra készült, ezért hívták frontvadásznak. Kicsi távolságok vannak.

A PVO meg azért repülte a Szu-27/MIG-31 típusokat, mert nagy területet kellet kevés bázisról lefedniük.
Amint a HH megszűnt, a MIG-29 és más 1 hajtóműves gépek (Szu-22/MIG-21/23/27) használata okafogyottá vált. Ki is vonták majdnem mindet.
A MIG-29 érhetet volna el export sikereket, de akinek pénze volt inkább a Szu-27-est vette.
Ennek az is oka, hogy a vásárlók zöme szintén nagy ország volt. Pl. Kína, India, Malajzia, Indonézia.
Remélem így már minden érthetőbb
UI.: A J-10-es is ugyan ilyen okból lett nagyobb a LAVI-nál. Több üzemanyagot kellet vinni.