Szovjet Légierő (1945 - 1990)

Ebből a listából, ha kivesszük a típusváltozatokat, még akkor is bődületes mennyiségű egyedi prototípust kapunk, hogy negyven év alatt kapjunk kilenc önálló típust:
MiG-9,-15,-17,-19,-21,-23,-25,(-27),-29,-31.
.
.
A valosag ennel is kevesebb, mert a MiG-9 lenyegeben nem jatszott szerepet, gyartottak komolyabb sorozatban, de en inkabb egy prototipusnak latom azt is, de oke, legyen egy önallo tipus.
Viszont a MiG-23/27 inkabb csak valtozat, hiaba kapott kulön szamot, es a 25/31 is elegge inkabb csak egy erös M tovabbfejlesztes.
En a Mig töretenet igy latom
- utkeresesek es MiG-9
- MiG-15/17/19
- MiG-21
- MiG-23/27
- MiG 25 -> 31
- MiG-29
- utkeresesek, MiG-AT, dronvonal, MiG-35, csöd

es mindehhez milliardnyi alvaltozat, reszelgetes, mikor milyen alkatresz volt eppen kombinaciok

.
.
A valosag ennel is kevesebb, mert a MiG-9 lenyegeben nem jatszott szerepet, gyartottak komolyabb sorozatban, de en inkabb egy prototipusnak latom azt is, de oke, legyen egy önallo tipus.
Viszont a MiG-23/27 inkabb csak valtozat, hiaba kapott kulön szamot, es a 25/31 is elegge inkabb csak egy erös M tovabbfejlesztes.
En a Mig töretenet igy latom
- utkeresesek es MiG-9
- MiG-15/17/19
- MiG-21
- MiG-23/27
- MiG 25 -> 31
- MiG-29
- utkeresesek, MiG-AT, dronvonal, MiG-35, csöd

es mindehhez milliardnyi alvaltozat, reszelgetes, mikor milyen alkatresz volt eppen kombinaciok

Én azt nem értem, hogy hogy jött össze a SzU-24 -17, MiG-23BN/MiG-27 kombináció, amikor közel azonos volt a feladatuk.

Én azt nem értem, hogy hogy jött össze a SzU-24 -17, MiG-23BN/MiG-27 kombináció, amikor közel azonos volt a feladatuk.
Azért ez nem teljesen igaz. A Szu-24-es az frontbombázó, a Szu-17-es képességének mindenben a duplája, a MiG-23BN/MiG-27 vonal meg egy politikailag (is) támogatott erőlködés, hogy a MiG is csinálhasson olyat, mint a Szu-17-esek. Ez utóbbier a szovjet Front Légierőnek nem volt egyátalán szüksége, az idehaza állomásozó szovjet pilóták se voltak oda érte, mikor Szu-17-esről átültették őket MiG-27-esre.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Azért ez nem teljesen igaz. A Szu-24-es az frontbombázó, a Szu-17-es képességének mindenben a duplája, a MiG-23BN/MiG-27 vonal meg egy politikailag (is) támogatott erőlködés, hogy a MiG is csinálhasson olyat, mint a Szu-17-esek. Ez utóbbier a szovjet Front Légierőnek nem volt egyátalán szüksége, az idehaza állomásozó szovjet pilóták se voltak oda érte, mikor Szu-17-esről átültették őket MiG-27-esre.
Hasonlóan láttam eddig, leszámítva, hogy a rációt kerestem a MiG-23BN létében. Afféle szegény ember SzU-22-je. Viszont pl. Csehszlovákia is rendszeresítette mindkét típust, nem is kis számban.

Hasonlóan láttam eddig, leszámítva, hogy a rációt kerestem a MiG-23BN létében. Afféle szegény ember SzU-22-je. Viszont pl. Csehszlovákia is rendszeresítette mindkét típust, nem is kis számban.
Szovjetek 3 géppel oldották meg azt amit az amerikaiak 1-el.F4 később F16.

A három az lényegében kettő, mert a MiG-23BN és a MiG-27 ebben a relacióban egy és ugyanaz.
Kvázi típusvariánsok.
A többi stimmel.
Ugyanakkor mégis fals meglátás, mert te kvázi szegénységi bozonyítványnak állítod be azt, hogy ugyanarra a feladatra kétféle típust "voltak kénytelenek" használni.

Épp ezaz, hogy nem a Szu-17-es képességei miatt voltak rákényszerülve, csak a MiG akarta a saját, képességeihez képest túl drága MiG-23-asát olcsóbbá tenni azáltal, hogy olyan feladatkörre is specializálta a típust, amire már volt kiforrott Szuhoj konstrukció. Így tudta fenntartani a gyártósorát.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Szovjetek 3 géppel oldották meg azt amit az amerikaiak 1-el.F4 később F16.
Azért itt köhintettem egy nagyot, ha te egyenlőségjelet teszel hatósugár és teherbírás terén egy F-4 USAF változat és Szu-24M között, nemhogy képességeket nézve.
F-111F ligája a Szu-24M.
A MiG-23BN és MiG-27 az, amire az égvilágon semmi szükség nem volt a Szu-17 mellett.

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
Azért itt köhintettem egy nagyot, ha te egyenlőségjelet teszel hatósugár és teherbírás terén egy F-4 USAF változat és Szu-24M között, nemhogy képességeket nézve.
F-111F ligája a Szu-24M.
A MiG-23BN és MiG-27 az, amire az égvilágon semmi szükség nem volt a Szu-17 mellett.
Szu17,mig23,mig27 3-asra értettem!

• Tetszik
Reactions: molnibalage
F-111F ligája a Szu-24M.
A MiG-eknek annyi értelmét látom, hogy oda el lehetett adni, ahova a Szuhojt nem.

Akkor valamire rosszul emlekszem. VSz ben mutatóba volt 23BN. Ehhez képest volt lengyel, magyar es csehszlovak es ndk 22 is.

Ugy mondanám, hogy szutyok export termek volt a BN. Mint az MSz.

Elvileg 85db MiG-23 BN volt a VSz- utolsó óráiban. 30 valamennyi ebből a bolgároknál.
Irak pl. az egész típust másodvonalba sorolta az Irak-Irán háborúban.
De inkább ment egy csomó országba, amikre egy macskát sem szívesen bízna az ember.

Szuhoj evolució 1939-2019
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
MiG evolució 1940-2019

• Tetszik
Reactions: migfun and fishbed
avbison_1.jpg
12096406_899818553444818_1054581868738584584_n.jpg

Ezek az újdonságok várhatóak a szovjet katonai repülésben majd a kilencvenes évekre:

Az a vicc, hogy annak idején az 1989-es Haditechnikában még mint újdonságokról olvastam ezekről a repülőkről :)