J-20 (Chengdu, Kína)

Hát nem hiszem, hogy baj lesz belőle, ha a régebbi vadászokat is bevonják ilyen metacuccal. Lehet ez az F-35-ös érték úgy jött, ki, hogy az F-35-ön raja vannak a külső függesztmények is, meg a szögvisszaverő.

• Tetszik
Reactions: Lord Gazember
Hát nem hiszem, hogy baj lesz belőle, ha a régebbi vadászokat is bevonják ilyen metacuccal. Lehet ez az F-35-ös érték úgy jött, ki, hogy az F-35-ön raja vannak a külső függesztmények is, meg a szögvisszaverő.
Akkor sem jön ki, a forma nem változik, bármilyen bevonatot használsz is. Szerintem fizikailag képtelenség, hogy egy 4. gen gép akár csak megközelítse egy külső fegyverzetet hordozó 5. gen gép értékeit.

Csökkenteni persze lehet, és érdemes is, ahogy tették a Super Hornet és a Rafale esetében, viszont ott sem csak bevonattal: farkasfogaztak, a turbinákat elrejtették (ez pl a Flanker családnál konkrétan lehetetlen a szívócsatorna kialakítása miatt).

Akkor sem jön ki, a forma nem változik, bármilyen bevonatot használsz is. Szerintem fizikailag képtelenség, hogy egy 4. gen gép akár csak megközelítse egy külső fegyverzetet hordozó 5. gen gép értékeit.

Csökkenteni persze lehet, és érdemes is, ahogy tették a Super Hornet és a Rafale esetében, viszont ott sem csak bevonattal: farkasfogaztak, a turbinákat elrejtették (ez pl a Flanker családnál konkrétan lehetetlen a szívócsatorna kialakítása miatt).
De a tobbi kinai gep eseteben pl a dsi beomlo tok altalanos. /szivocsatorna abrakat mostanaba nem lattam de j 10 es ftc2000 eseteben mimdha odafigyeltek volna

• Tetszik
Reactions: endre
De a tobbi kinai gep eseteben pl a dsi beomlo tok altalanos. /szivocsatorna abrakat mostanaba nem lattam de j 10 es ftc2000 eseteben mimdha odafigyeltek volna
Ott igen, magát a turbinát el tudnák rejteni. De más nyoma nem látszik egyik gépen sem, hogy komolyan törekedtek volna az RCS csökkentésére. És mint írtam, ennek hagyományos gépnél mindenképpen nagyon komoly korlátai vannak. Ez a "levisszük F-35 szintre" duma full kamu. Még akkor is, ha az F-35 külső pilonon visz fegyverzetet. (Ha fönn van a szögvisszaverő, akkor meg kb tök mindegy, az kb "nullázza" a stealth kialakítást)

• Tetszik
Reactions: fip7 and Szittya
Mié

Miért is lehetetlen?

S kanyarra gondoltam, azt a kialakítás miatt nem tudnák megcsinálni, viszont most utána gondolva, a Super Hornetnél használt árnyékoló betétet be lehetne szerelni.

Más módon nemis lehet.Igazából az SH-nál is azért kellett mert nem elégé "S" alakú a szívócsatorna ahoz,hogy teljesen leárnyékolja a hajtóművet.

Persze, ironizáltam is a dolgon. Ugye 5-gen gépet simán levihetsz 4-gen szinvonalra néhány szögvisszaverővel, meg kölső függesztménnyel.

• Tetszik
Reactions: endre and arbalest
Anno a B2 esetében is pedzegettek velami különleges réteget ami elektronikus módon csökkenti a radarképet, aztán mostanában nem hallani ilyesmit. Mindenesetre a nanotechnológia esetében meglepő dolgokat lehet produkálni, energiát elnyelni sok módon lehet, lehet hogy kitaláltak valamit

Anno a B2 esetében is pedzegettek velami különleges réteget ami elektronikus módon csökkenti a radarképet, aztán mostanában nem hallani ilyesmit. Mindenesetre a nanotechnológia esetében meglepő dolgokat lehet produkálni, energiát elnyelni sok módon lehet, lehet hogy kitaláltak valamit
Vagy a j 20 rcs értékéből tippeltek az f 35ösére, és az alapján mondják.
Vannak radarkeresztmetszet csökkentő festések, burkolatok. Hogy mást ne mondjak, egy ilja muromeck radarkeresztmetszete se gondolom, hogy olyan túl nagy, mivel fa és papír. De a fizikát akkor sem tudod meghágni.

EpayDmPWMAAxkEw

• Tetszik
Reactions: endre and hunter85