Járványok, fertőzések (humán)

Ukrán katona visszatért a frontról veszettség tüneteivel. Azt állítja egy macska harapata meg 4 hónapja. Pontosan ezeket a tüneteket figyelik meg az orvosok, különösen a vízre adott reakciót. Tényleg veszettség vagy esetleg poszttraumás stressz. Vélemény?

Szerintem fejben van a zümi...a veszettség lappangási ideje kb. 20 nap...

Igen. A veszettség az idegrendszert támadja és azon is közlekedik önmagát idegi információnak álcázva lényegében, ezért tud tünet és immunrendszeri ellentevékenység nélkül eljutni a központi idegrendszerig, ahol aztán elmebeteg tempóban reprodukálni kezdi magát az elérhető anyagból, ezért is jár azon tünetekkel amikkel, miután azok jelentkeznek.

Igen. A veszettség az idegrendszert támadja és azon is közlekedik önmagát idegi információnak álcázva lényegében, ezért tud tünet és immunrendszeri ellentevékenység nélkül eljutni a központi idegrendszerig, ahol aztán elmebeteg tempóban reprodukálni kezdi magát az elérhető anyagból, ezért is jár azon tünetekkel amikkel, miután azok jelentkeznek.
Oké, de 4 hónap alatt már meghalt volna...

• Tetszik
Reactions: Pogány
Lehetne ötösöm a lottón, itt az évek alatt nem sok minden változott.

Elkopott a csapat, de a nagy "öregeket" látom mindkét oldalon. Az a szép abban ami volt és minden ilyenben, hogy a hülyének is lehet mérvadó véleménye. S ami még jobb, mindenki a másikról gondolja, hogy ő az.

Ebben a globális piramisjátékban meg közben milliárdokkal gazdagodnak a csúcson lévők, míg az "átlagnak" meghagyják a "szabad vélemény nyilvánítás" lehetőségét. Zseniális.

De istenigazából engem az érdekelne, egészségügyi téren, hogy egészségesebbek vagyunk-e? Valóban meggyógyítanak-e embereket vagy csak tünetmentesek egy darabig? Kinézünk-e a fejünkből vagy csak büfögjük amit belenyomtak "történelem" vagy tudomány címszóval?

Szerintem nem állunk annyira jól.

Ukrán katona visszatért a frontról veszettség tüneteivel. Azt állítja egy macska harapata meg 4 hónapja. Pontosan ezeket a tüneteket figyelik meg az orvosok, különösen a vízre adott reakciót. Tényleg veszettség vagy esetleg poszttraumás stressz. Vélemény?

Sosem láttam még veszett embert vagy állatot... de valamiért az a képzetem róla, hogy ha már felismerhető a tüneteiről, akkor már nagyon nem beszél arról, mi volt 4 hónapja...

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány
Igen, mert az agyban pusztít. Arcon, nyakon történő harapás esetén rövidebb a lappangási idő, ha a kézen történik, akkor több. A 4 hónap soknak tűnik, de igazából vérből kimutatható. A vízre adott reakció gyanús, de amúgy annyira nem gáz a mozgáskoordinációja. Mit mondjak? Ha túléli, nem veszettség.

Ja, és nem azért szokták mesterséges kómában tartani a delikvenst, mert úgy meggyógyul, hanem hogy ne legyen tudatában, hogy haldoklik. Ha már tünetei vannak a páciensnek, akkor lehet intézni a temetést.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ja, és a háború kezdete óta több veszett állat is átjött Magyarországra Ukrajnából.

• Hűha
Reactions: Kim Philby
Na, nagy vakcinagyártók! A madarakat nem lehet beoltani, csak az embereket?
Nahát, ez elöjel? :eek: :eek::D
Se tojás, se narancs...

• Tetszik
Reactions: Pogány and megazez
Őrménia...élen jár a korsó a kútra projectben is...

• Hűha
Reactions: fip7