Járványok, fertőzések (humán)

Rusvai Miklós állatorvos-virológus reagált az egyik tévhitre, amely az utóbbi időben kezdett el terjedni az oltásellenesek között. A Facebook-csoportokban terjedő bejegyzés szerint ha az oltás helyére a vakcina beadását követően tíz-tizenkét órán belül egy félbevágott krumplit tesz az ember, és rajta hagyja 15-20 percig, az kiszívja a szervezetből a vakcina hatóanyagát.

Röviden: ez badarság! Hosszabban kifejtve pedig a vakcina nem kígyóméreg, amit kiszívnak belőlünk, ha megmar minket egy kígyó

– fogalmazott Rusvai Miklós, majd hozzátette, hogy a maga részéről – kivételesen – támogatja ezt az oltásellenes elképzelést.

Ha ebben a tévhitben hagyjuk az oltáselleneseket, akkor beoltatják magukat, és nő azoknak a száma, akik védettek lesznek a koronavírus ellen. Szóval most kivételesen azt kérném az olvasóktól, hogy amit most nyilatkoztam, maradjon köztünk!

– mondta Rusvai Miklós.

Mangó Gabriella háziorvos szerint egy népi gyógymódot vehettek alapul azok, akik a fenti „kezelést” kitalálták.

Úgy hírlik, hogy eleink paradicsomot vagy krumplit tettek a gyulladt, de nem nyílt sebre – például egy benőtt körömre –, az lehúzta a gyulladást. Ám a módszer hatásossága kétséges

– fogalmazott, hozzátéve: a szövetek közül az oltóanyagot ezzel a módszerrel biztosan nem lehet kiszívni.

(via Ripost)

• Tetszik
Reactions: bel
Rusvai Miklós állatorvos-virológus reagált az egyik tévhitre, amely az utóbbi időben kezdett el terjedni az oltásellenesek között. A Facebook-csoportokban terjedő bejegyzés szerint ha az oltás helyére a vakcina beadását követően tíz-tizenkét órán belül egy félbevágott krumplit tesz az ember, és rajta hagyja 15-20 percig, az kiszívja a szervezetből a vakcina hatóanyagát.

Röviden: ez badarság! Hosszabban kifejtve pedig a vakcina nem kígyóméreg, amit kiszívnak belőlünk, ha megmar minket egy kígyó

– fogalmazott Rusvai Miklós, majd hozzátette, hogy a maga részéről – kivételesen – támogatja ezt az oltásellenes elképzelést.

Ha ebben a tévhitben hagyjuk az oltáselleneseket, akkor beoltatják magukat, és nő azoknak a száma, akik védettek lesznek a koronavírus ellen. Szóval most kivételesen azt kérném az olvasóktól, hogy amit most nyilatkoztam, maradjon köztünk!

– mondta Rusvai Miklós.

Mangó Gabriella háziorvos szerint egy népi gyógymódot vehettek alapul azok, akik a fenti „kezelést” kitalálták.

Úgy hírlik, hogy eleink paradicsomot vagy krumplit tettek a gyulladt, de nem nyílt sebre – például egy benőtt körömre –, az lehúzta a gyulladást. Ám a módszer hatásossága kétséges

– fogalmazott, hozzátéve: a szövetek közül az oltóanyagot ezzel a módszerrel biztosan nem lehet kiszívni.

(via Ripost)

Jaaa, értem. Tehát ha valaki, valahol egy putrisoron kínálta ezt(remélem varázskrumplival, némi varázsbab mellett), akkor én is ezt képviselem. @pöcshuszár első nyertese az ignore gombnak. Gratulálok.

Pont, hogy a teljesen elölt véd a legteljesebb spektrumban,mint ahogy ez közismert. Sputnyikot is gyárthatunk... Vakcinák apostola... csak picit gondolkodni kellene.
Csendes megjegyzés: ez nem teljesen igaz, mert a vírust a felszíni antigénjein keresztül lehet semlegeítni, hogy a "belső" antigének ellen is van antitest, az ebből a szempontból kevéssé számít. És a "mutánsok ellen jobb" sincs igazolva. Mellékesen pont azért van a receptorkötő réigió megcélozva, mert ha az változik, hogy az antitetek már nem tudnak hozzá kötődni, akkor valószínűleg a receptorkötés is rosszabb lesz magyarán jelentősen csökken a vírus "hatékonysága".

Előzmények után felhívtam a korona infovonalat, hogy mi legyen a ma reggeli oltásommal. Majd az orvos ott megmondja. Ma reggel orvos: és tünete van? Nincs. Akkor milyet kér? Modernát. Puff, oltva. 5 percet üljön le kint, mielőtt útjára megy.

1. Sputnik V 2. Sputnik V 3. Moderna (egész adag, mert első Moderna hiába harmadik oltás)

Beadást követően volt egy kis zsibbadás/viszketés, de már nyoma sincs, csak kb a szuri utóérzete.

Előzmények után felhívtam a korona infovonalat, hogy mi legyen a ma reggeli oltásommal. Majd az orvos ott megmondja. Ma reggel orvos: és tünete van? Nincs. Akkor milyet kér? Modernát. Puff, oltva. 5 percet üljön le kint, mielőtt útjára megy.

1. Sputnik V 2. Sputnik V 3. Moderna (egész adag, mert első Moderna hiába harmadik oltás)

Beadást követően volt egy kis zsibbadás/viszketés, de már nyoma sincs, csak kb a szuri utóérzete.
Csak 2 Moderna után 1/2 adag a 3.

Rusvai Miklós: Van, akinél két hónap után védőérték alá csökken az antitestek száma​

Rusvai Miklós szerint a koronavírus ellen beadott emlékeztető dózis felfrissíti az immunrendszer memóriáját, így a szervezet újra eredményesen fogja termelni az ellenanyagot. Az állatorvos a Magyar Nemzetnek azt mondta: az antitestek az oltás után három héttel érik el a legmagasabb szintjüket. Hozzáfűzte: utána viszont nagyjából hathetente feleződik a mennyiségük, hat hónap után pedig biztosan a védőérték alá csökken a számuk. Szerinte van, akinél azonban ez akár két hónap után is bekövetkezhet.
Rusvai jelezte: ez nem jelenti azt, hogy az immunrendszer elfelejtette volna a védőoltást. A probléma inkább az, hogy egy fertőzés esetén öt-hét napra van szüksége a szervezetnek az antitestek termelésére.

MEGJEGYEZTE: HA AZ ANTITESTSZINTET SIKERÜL MEGFELELŐ ÉRTÉKEN TARTANI, AKKOR A VÍRUSTÓL NEM LEHET SÚLYOSAN MEGBETEGEDNI.

Rusvai úgy véli: az Európai Gyógyszerügynökség vélhetően még karácsony előtt Európában is engedélyezi az 5-11 évesek vakcinációját a Pfizer szérumával, így Magyarországon is olthatják majd az ehhez a korosztályhoz tartozó gyermekeket.

• Tetszik
Reactions: bel and Blitz97

Vigyázz vele, nekem (ugyan pfizer) tegnap hasonlóan kb ennyi volt, de így mostanra kezdem magam kutyául érezni. Borzongás, enyhe fejfájás, ilyesmik.

Hozzánk is ellátogatott Mr. Corona, dupla Astra, meg Pfizer után, egyelőre laza náthás tünetekkel megúsztuk.
Ha majd elmúlt ünnepeld vele:
shopping

Jobbulást!

Hülye kérdésre hülye válasz:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Vicces
Reactions: Wilson
Jaaa, értem. Tehát ha valaki, valahol egy putrisoron kínálta ezt(remélem varázskrumplival, némi varázsbab mellett), akkor én is ezt képviselem. @pöcshuszár első nyertese az ignore gombnak. Gratulálok.
Facebook-on terjed!!!! NORMÁLIS VAGY? :eek: :mad:
De azt is hallottam, hogy már törlik az ilyen posztokat. Beindult a háttérhatalmi cenzúra! :(
Szerintem Rusvai csak félti a profitot. A nagy gyógyszergyártók biztosan jól megfizetik.
A természetes immunitás mellett mindenképpen a természetes módszerekkel kell próbálkozni! Erre ragyogó példa ez a krumplis megoldás is.
Utána is jártam. A krumpli telítetlen keményítőláncai antioxidáns hatást fejtenek ki mRNS molekulákra. Magyarul elpusztítja őket, mint a picsa.
Szerintem erről mindenkinek tudnia kellene! Ne hagyjuk magunkat megfélemlíteni!!!4!4!négy!
Az nem járja, hogy a presszóba ne lehessen menni a oltási nékül. Ha viszont a vakcinát bevállalom, akkor azt a kínt nem lehet kiállni.
Milyen okosak ezek az ősi pásztorbölcsességek. Jah azt elfelejtettem, hogy miután kiszívta a krumpli a mérgeket, meg a csipet, nehogy odadjátok a disznónak, moslékba! Az a szegény röfi menten felfordul. Azt sem fogja tudni mondani, hogy röfff. Romárió múltkor kipróbálta a módszert, de elkövette azt a hibát, hogy odaadta a malacnak. Na, lett belőle nagy visítás! Először a malac a csip miatt megoldott egy másodfokú egyenletet - megjegyzem rosszul. Aztán leverte a konyhaasztalról a mulatósnótát játszó 2 kazettás magnót. Aztán nekiszaladt a falnak...már préseljük a disznósajtot.
Osszátok, vagy lerohad a kezetek!

Jaj, ez a Rusvai, jaj, ez a Rusvai, jaj, ez a Rusvai! Végre megjelent egy potenciálisan oltakozást novelo marhaság is, erre megcáfolja. :rolleyes:
Mikozben a potenciálisan kozveszélyes átfertozési mániáját fulban nyomja ... :confused:

Zeal hszét szoktam nézni.
Ja, én is, csak most eppenséggel halgattam a híreket és kérdésedet is kissé roszul sikerult idozítened. ;)

------
Amúgy, a mai szlovákiai adatok:
https://domov.sme.sk/c/22784752/koronavirus-na-slovensku-nove-pripady-za-dnes.html

26 545 PCR-teszttel 8342 új koronavírus-fertőzést mutattak ki kedden Szlovákiában. További 43 ember halt bele Covid-19-be.

1959 ember antigéntesztje volt pozitív, akiknek több mint 73 százaléka nem kapott védőoltást.

Erről az Országos Egészségügyi Információs Központ és az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatott.

2879 covid-beteg van kórházban. A JIS-en 253-an vannal, 246-an szorulnak a mesterséges tüdőlélegeztetésre. A betegek több mint 81 százaléka nincs beoltva, vagy csak egy adag oltást kapott.

A korreláció nem jelent ok okozatot.
Az, hogy az emberek hidegben beltérben éttermeznek és szórakoznak erősen szezonális.

Tehát akkor most azért szezonális a vírus egyes helyeken, mert bemennek az emberek és össze vannak zárva (iskola, munkahely, szórakozás) vagy valóban az évszak az oka?

Mutattam n+1 országot, ahol NYÁR KÖZEPÉN volt csúcs és most meg nincs.

Ha csak ezt nézem meg, akkor így nézve azért egyből lehet köhögni, hogy akkor mi az ok és okozat.
Mert a korreláció az édeskevés.
Minden reggel kávézom és a Nap is felkel.
De nem azért kel fel a Nap, mert kávézom, hiába 100%-os a korreláció...
Mások más véleményen vannak:

Oversimplified: Bár a meleg hónapok nem akadályozzák meg a vírus terjedését, de ezek alatt nincs is olyan kiugró halálozás sem, mint az őszi-téli hideg hónapokban.
Amit hpasp is mutatott, szerintem gyönyörűen fognak illeszkedni a heti halálozási tendenciák az egy évvel ezelőtti adatokra, hónap hónapra.

Place your bets gentlemen!