Még egy veszettségben szenvedő embert sem láttam, de :Több kérdésem is lenne, de nem tudom, ebben mennyi a félrefordítás, és mennyi a hülyeség / tévedés az eredeti cikkben,
https://index.hu/kulfold/2025/11/15/ukrajna-veszettseg-macska-harapas-meghalt/
Nekem erősen kérdőjeles a 3 hónapos lappangási idő, de legyen. De ez??
"Ukrajnában ugyanakkor csak holttesteken végeznek ilyen vizsgálatot, ezért a mintákat egy kijevi laboratóriumba küldték."
Kijev már nem Ukrajnában van?
Az én kérdésem arra vonatkozott, h ha Ukrajnában csak holttesteken végeznek vizsgálatot, ezért a mintákat kijevi laboratóriumba küldték, akkor Kijev már nem Ukrajna része?Még egy veszettségben szenvedő embert sem láttam, de :
Átlagos lappangási idő: 2-8 hét.
Rövid lappangási idő: Akár 5 nap is lehet.
Hosszú lappangási idő: Elhúzódhat 12 hónapig vagy akár annál tovább is.
Ami befolyásolja: Minél közelebb van a harapás a központi idegrendszerhez (agyhoz), annál rövidebb lehet a lappangási idő.
Másrészt az emberi veszettség nem túl gyakori (szerintem Ukrajnában sem), de ha jól tudom, agyból való mintavétel kell a diagnózishoz, azt meg élő állatból nem csinálnak, azt momentán nem tudom, hogy élő embernél végeznek-e ilyet. Főleg hogy semmiféle terápiás előnye sincs. Max. járványügyi, ha megharapott valakit.
Én egy "hivatalos" újságírótól "hivatalos" híroldalon már azt sem hiszem el, amit kérdez. Egyrészt általában totálisan fogalmatlanok, másrészt vízfolyásszerűen hazudnak (ferdítenek) ha az olvasottság/főnökség azt kívánja.Az én kérdésem arra vonatkozott, h ha Ukrajnában csak holttesteken végeznek vizsgálatot, ezért a mintákat kijevi laboratóriumba küldték, akkor Kijev már nem Ukrajna része?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..