Járványok, fertőzések (humán)

Gondolom a veszélyeztetettek többsége be van oltva, az oltatlanok (ahol terjed a vírus) nagy része meg a kevéssé veszélyeztetettek közé tartozik.
Lehet, de mivel van olyan ország ahol alig van valaki beoltva és ott se tarol jobban egyik 'új variáns' sem, ezért inkább arra gondolnék a vírus természetes szelidülési folyamatáról van inkább szó..

Másrészről az S-protein 5 mesterséges beillesztett szakaszából ('insert' :-) másfélről sejtjük, hogy nagyjából mi a funkciója a többiről meg egyenlőre fogalmunk sincs.. mivel egészen biztosan nem véletlenül kerültek oda, ezért erősen valószínű jöhetnek még nagy meglepetések.

Ha valaki eddig egy barlangban élt volna, és nem tudná hogyan is manipulálják a tudományt:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
És bár tény, hogy a cukros lónyálak nem az egészség szolgálói, de az elhízás oka valóban a mozgáshiány. Amíg azzal, hogy kisétálok a hévhez reggel, és délután meg vissza bekerülök a felső 2%-ba mozgásmennyiségileg, addig szerintem el lehetne gondolkodni azon, hogy mi is a fő baj...

Egy új metaanalízis szerint az ivermectin továbbra is hatékony:

Magyarul:

Érdekes, egyesek odafent azt írták, hogy a meleg miatt csökken és alacsony. Izraelben éppen most a nyár közepén, világ egy viszonylag igen meleg helyén masszívan emelkedik az új esetek száma.

Ej...
Én a halálozásokat jobban szeretem nézni, mert szerintem az mutatja meg egy járvány igazi veszélyét. Az pedig nem veszéses (szerencsére). Ami köszönhető akár a vakcináknak is, de azt figyelembe kell venni, hogy olyan helyeken is visszaesett a napi halálozás, ahol nem olyan magas az átoltottság.

Én a halálozásokat jobban szeretem nézni, mert szerintem az mutatja meg egy járvány igazi veszélyét. Az pedig nem veszéses (szerencsére). Ami köszönhető akár a vakcináknak is, de azt figyelembe kell venni, hogy olyan helyeken is visszaesett a napi halálozás, ahol nem olyan magas az átoltottság.
Például Románia. Épp, hogy éri el a 25%-ot.
Érdekes módon - annak ellenére, hogy ott alig védekeztek a negyedik hullám alatt - 20 millió lakos esetében fele haláleset és megbetegedés sem volt mint nálunk.

808.160 fertőzött (+32)
116 kórházban (-10)
20 lélegeztetőgépen (-3)
38.964 aktív eset (-390)
739.204 gyógyult (+422)
29.992 elhunyt (0)
5.493.609 (4.958.805) kapott oltást (+7.095, +41.878)
6.138.529 mintavétel (+8.234)
1.998 hatósági házi karanténban (-214)
2345e767d228a29b65ff941f650c0609.png
808.197 fertőzött (+37)
98 kórházban (-18)
22 lélegeztetőgépen (+2)
38.644 aktív eset (-320)
739.561 gyógyult (+357)
29.992 elhunyt (0)
5.495.888 (4.973.210) kapott oltást (+2.279, +14.405)
6.145.920 mintavétel (+7.391)
1.851 hatósági házi karanténban (-147)
fc59df1b55d750bbadc2cb09c7e471e8.png

Például Románia. Épp, hogy éri el a 25%-ot.
Érdekes módon - annak ellenére, hogy ott alig védekeztek a negyedik hullám alatt - 20 millió lakos esetében fele haláleset és megbetegedés sem volt mint nálunk.
Ennek semmi köze ahhoz, hogy anno megmondták, még ha rozsdás szögbe lépsz is kinn inkább menj a marcali kórházba, mert ott is több az esélyed. Avagy, majd év végén a töblethalálozásoknál kiderül.

Szeretettel küldöm minden szkeptikusnak.

"A brit adatokat látva elsőre észszerűnek tűnhet megkérdőjelezni a vakcinák hatékonyságát, azonban látva a halálozásokat már önmagában meggyőződhetünk az oltási program sikeréről. Ha ez nem lenne elég, akkor az adatok mélyére ásva további bizonyosságot nyerünk arról, hogy a vakcinák nélkül sokkal rosszabb lenne a helyzet az országban:
  • egyrészt még mindig rengeteg ember van (nagyjából 35%-a a lakosságnak), akik nem kaptak oltást, körükben a rendkívül fertőző indiai variáns továbbra is könnyen terjed.
  • Ők teszik ki az új esetek döntő többségét: a brit adatok szerint olyan fiatalok kerülnek manapság kórházba, akik nem kaptak oltást.
Az orvosok a kórházakban arról számolnak be, hogy a kórházi kezeltek között alig akad olyan, akik mind a két oltásukat megkapták.

Ez nem meglepő annak fényében, hogy a britek (akik egyébként láthatóan nagyon sok kutatást végeznek a témában) kimutatták: az AstraZeneca vakcinája 92%-os, a Pfizer-BionTech 96%-os valószínűséggel akadályozza meg a kórházba kerülést akkor is, ha a delta variánst kapja el az oltott. Így nézve cseppet sem meglepő, hogy a magas átoltottság mellett egyelőre relatíve alacsony a halálozások száma.
"

https://www.timesofisrael.com/israe...daily-covid-cases-for-first-time-since-april/ mégmindig van félmillió 50 év felüli, akik nem vették fel az oltást , illetv a 12-15 évesek, és 88-95 százalék közé teszik az oltások hatékonyságát a Delta variáns ellen.
Igen. Többek között én is. De minek vegyem fel most még, amikor lórúgásnyi antitestem van? Igaz - amint korábban írtam - március elejével átestem egy elég komoly lefolyású fertőzésen (12 nap kórház). Vagyis vagyunk egy jó páran abból a fél millióból, aki azért nem kérik az oltást, mert átestek, illetve az oltás per pillanat nem osztana/szorozna a védettségünk tekintetében. Szerintem az 5.5 millióhoz még hozzá lehet adni lazán 1 millió COV19 betegség okán védettet.

Akkor az első oltás után 41 nappal nagyobb védettséggel rendelkezünk, mint a második oltás utáni 13. napon??:confused:

Nem. A rendes védettség az kb két oltás + két hét. De a turizmus miatt szeretnék ha nem csak ők mehetnének oda, ezért lejjebb vitték a védettségi szintet. Így lett az egy oltás + x nap meg ilyesmi. Ami nem olyan védett mint a két oltás de legalább valamennyi és így több turista mehet.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711
A nyárnak gondolom semmi köze sincs ehhez
Természetesen van köze hozzá, soha nem mondta senki, hogy a D-vitamin szint nem játszik szerepet. Egyedül azt állítjuk / állítottuk, hogy a magasabb D-vitamin szint önmagában megakadályozza a súlyos kimenetelt. Ahogy ezt már jópár ország esetében láttuk és jeleztük (amikor épp nyáron, a legnaposabb időszakban futott fel), csak épp figyelmen kívül hagytad ezeket. De ne kezdjük újra.