Ha csak kötözködni tudsz, akkor jobb, ha nem is írsz semmit.Ez igen tudományosra sikeredett ! LOL
Szerintem semmi kivetnivaló nem volt a megfogalmazással, de hát ízlések és pofonok.
A normál szezonális influenza alap reprodukciós rátája 1,8-1,9 körül van. Ehhez képest a jelenlegi domináns brit mutánsé 3,5-4 körül van. Tehát a koronavírus dupla olyan fertőző = egy covid fertőzött kétszer annyi embert képes megfertőzni.Az influenza ménem cirkulál ?
Cirkulál az nagyon szépen. Ajánlom figyelmedbe az alábbi linken elérhető influenza figyelő szolgálat heti jelentéseit. A 2019-20-as szezonban megközelítőleg 2020. 2. hetében kezdett beindulni a járvány. Heti szinten elég tetemes emberanyag jelentkezett influenzaszerű tünetekkel. Az elvégzett tesztek elég szép százaléka pedig pozitív volt.
6 millió beoltott esetén még mindig van 4 millió olyan emberünk, aki potenciálisan biztosan képes megfertőződni. Ehhez nem kell túl nagy fantázia.6 millió oltottnál kiben fog cirkulálni ? Meddig ? Hagyjuk már az ipari szintű hülyeséget !
Ha van egy 10 fős baráti társaságunk, amelyikben van 6 beoltott és 1 fertőzött, akkor az az egy képes a maradék oltatlan 3 főt megfertőzni. Az a 3 pedig fertőz tovább...
Na akkor általánosságban egy kicsit a nyájimmunitásról, hogy mi is ez, hogyan kell elképzelni...
Először is szögezzük le, hogy a nyájimmunitás küszöbértéke nem egy kőbe vésett érték. Ez a szám minden egyes kórokozó esetén más és más. Hozzuk be a képbe a reprodukciós rátát (R), ez ugye azt adja meg, hogy egy fertőzött ember hány másikat képez megfertőzni. Kétféle R-érték létezik az alap (R0) és az effektív (RE). Az R0 az immunválasz és a védekezés hiányában mérhető érték, az RE pedig a járvány során az éppen aktuális érték. A nyájimmunitási küszöbérték (IK) és az alap reprodukciós szám között egy viszonylag egyszerű összefüggést írhatunk fel: IK=(R0-1)/R0*100
Az eredeti wuhani covid R0=2,5-es értékkel rendelkezett, ekkor a képlet alapján 60%-os értéket kell elérnünk.
A jelenleg terjedő brit mutáns R0=4-es értékkel rendelkezik, akkor viszont sajnos már 75%-os átoltottságot kell elérnünk.
Ha jön egy fertőzőképesebb mutáns, akkor a küszöbérték még magasabb lesz.
És mielőtt leállsz velem vitázni.. ez nem hitkérdés, ezek a való élet alapján felállított összefüggések.
Ipari szintű hülyeséggel te szoktad itt traktálni a népet. Engem meg újabban folyton ekézel, mert a fejedbe vetted, hogy én a háttérhatalom és a gonosz gyógyszerlobbi ügynöke vagyok, aki minél több pénzt akar belőled kiszipolyozni...