Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 688
38 945
113
Hát jahh, gondolom, nem voltak fertőtlenítve az eszközök, mert minek.. Majd most egy darabig rendszerben marad, h adok gumicsizmát, adok köpenyt, és itt előttem mosod át a szerszámokat.
Persze, amúgyis tömegével rohangálnak a párosújjúpatás-stylist szakemberek...Berbécsshop...

• Tetszik
Reactions: Ramzana

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 328
35 005
113
Persze, amúgyis tömegével rohangálnak a párosújjúpatás-stylist szakemberek...Berbécsshop...
Hát nem válogathat a gazda, ezért az ő érdeke, és felelőssége, h nem hiszi el, h "trust me, bro", fertőtlenítettem mindent, meg tiszta ez a cipő, instállom, hanem a telepen lesz plusz gumicsizma, plusz köpeny vagy egyszer használatos overál. Olcsóbb, mint az állomány kivágása.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
13 688
38 945
113
Hát nem válogathat a gazda, ezért az ő érdeke, és felelőssége, h nem hiszi el, h "trust me, bro", fertőtlenítettem mindent, meg tiszta ez a cipő, instállom, hanem a telepen lesz plusz gumicsizma, plusz köpeny vagy egyszer használatos overál. Olcsóbb, mint az állomány kivágása.
Szerintem ilyen esetben, ha lehetséges, jobb ha mindenki maga végzi...

• Tetszik

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 536
12 084
113

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 328
35 005
113
Dunakiliti és Darnózseli :(

https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2025/04/szaj-es-koromfajas-dunakiliti-darnozseli

Fönt a térkép szélén az a szlovákiai telep, ahová a körmölők vitték Levélről.

b68eb91b-07cf-8246-453c-251baa47705a

És csak imádkozok, h Gergátz doktor életműve ne menjen a dögkútba. :(

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 328
35 005
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...vasmarha-allomanyok-fertozodhettek-meg-751853
"Újabb magyarországi szarvasmarha-állományokban merült fel a száj- és körömfájás gyanúja. A Dunakiliti Agrár Zrt. 2300 tehenes telepén és egy darnózseli farmon is vizsgálják a fertőzés jelenlétét - írta az Agrárszektor."
A másik topikba már beraktam, mindkettő pozitív. És a térképet is beraktam, látszik, h a levéli védőkörzeten belül ill az egyik szlovák telep körzethatárán.

• Tetszik
Reactions: Loken

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 995
10 174
113
Ez a száj-köröm bizbasz az emberre is veszélyes vagy csak a marhákat tizedeli?

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 328
35 005
113
Lezárt határátkelők listája a Kisalföldben az rszkf miatt:
https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2025/04/szaj-es-koromfajas-hatarzar

https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...lancsfajok-jelentek-meg-magyarorszagon-752169
"A szakértők figyelmeztetnek: az enyhe tél kedvezett a kullancsok áttelelésének, és új, veszélyes fajok is megjelentek Magyarországon, amelyek súlyos betegséget terjeszthetnek - írta a RTL."
Mondjuk az eddigiekkel is nagyon tisztában vannak az orvosok.. Ha nem mondom ismerősnek, h hisztizze ki a Lyme tesztet a háziorvosnál, még ma sem tudja, mi baja. Amúgy az is bejelentési kötelezettség alá eső betegség.

• Tetszik
Reactions: Loken

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 201
28 119
113
Szombattól határzár.
Az osztrák belügyminisztérium oldalán közzétett lista itt olvasható:
Andau - Jánossomorja
Andau - Kapuvar (Zugang zur Brücke von Andau)
Baumgarten – Sopron
Deutsch Jahrndorf - Rajka
Deutschkreutz - Harka
Deutschkreutz – Nagycenk
Halbturn - Várbalog
Halbturn - Várbalog (Albertkazmerpuszta)
Klostermarienberg - Olmod
Loipersbach - Ágfalva
Lutzmannsburg - Zsira
Lutzmannsburg (Rebberg) - Zsira
Lutzmannsburg (Therme) - Zsira
Neckenmarkt - Harka
Nickelsdorf - Rajka
Nikitsch – Sopronkövesd
Nikitsch - Zsira
Ritzing (Helenenschacht) - Sopron (Brennbergbánya)
Schattendorf - Ágfalva
Sieggraben (Herrentisch) – Sopron (Görbehalomtelep)
Wallern - Kapuvár (Zugang zur Brücke von Wallern)

• Tetszik

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 328
35 005
113
Hosszú, 2 órás, még én sem hallgattam meg, de a feltöltő kommentjei alapján színvonalasnak tűnik. Egy állatorvos és egy állattenyésztő a vendég.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 328
35 005
113
Hosszú, 2 órás, még én sem hallgattam meg, de a feltöltő kommentjei alapján színvonalasnak tűnik. Egy állatorvos és egy állattenyésztő a vendég.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Bocsánat, több állattenyésztő.
"Gribek Dániel műsorvezető vendégei ezúttal: Dr. Pikó Evelin állatorvos és Halász Tamás, a Hód-Mezőgazda Zrt termelési igazgatóhelyettese. De megszólal az adásban Kun Péter és Mozsgai József húsmarhatartó, sertés témában Csepregi Attila, valamint az ÖMKi-től Márton Aliz a szenzorok használatával kapcsolatban."

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 328
35 005
113
https://www.krone.at/3747977

• A nyers hús, nyers tej, vadhús és vadtrófea behozatala mellett tilos a szalma és növényi takarmány behozatala is Ausztriába.
  • Az osztrák állattartók figyelmét felhívják a biobiztonsági előírások fokozott betartására.
  • Protokollt kell vezetni a nem a gazdasághoz tartozó minden személy látogatásáról.

Az osztrák területre eső megfigyelési zóna összes állata eddig negatív, május 20ig hetente tesztelik őket.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
3 131
13 793
113
Egy drónos csoportban Netanhaju látogatása kapcsán mérgelődnek a reptetni vágyók, hogy nagy területen lezárták a légteret. Erre írta egy tag az alábbi kommentet ami meglehetősen releváns a fertőzés szempontjából:

"Tisztelt reptetni vágyók! Lehet itt vigyorogni, meg duzzogni, azonban az a tapasztalat, hogy kezdik ezeket a dolgokat egyre komolyabban venni. Konkrét példa: a száj és körömfájás kapcsán biztos láttátok sokan az rtl-es, vagy az euronews -on bemutatott légi felvételeket. A készítője azóta rájött, hogy ez nem volt nagy buli. Berepült egy lezárt légtérbe (egyébként a légtér térképen is szerepelt), ennek következtében az össze drónját elkobozták, az engedélyeit visszavonták és több rendbeli eljárást indítottak ellene. Ezt honnan tudom? Hegyeshalomban lakom, sajnos érint minket ez az ügy és volt itt egy lakossági fórum, ahol kiderült jó pár hiányosság a tetemek elhelyezését illetően. Mivel nem voltunk megnyugodva, hogy többek között a községen keresztül szállítják a tetemeket, megkerestem az egyik képviselőnket, hogy mi lenne, ha szúrópróba szerűen egy olyan helyen, ahol nem kell eseti légtér fentről ellenőriznénk, valóban olyan konténerekben történik -e a szállítás, ahogy azt ígérték. Na ez a képviselő mesélte, hogy mi történt azzal a drónossal. Nem kételkedek a szavában, mert a falu gyűlés során elég felkészült volt és tényekkel támasztotta alá, milyen szakmai és gyakorlati hiányosságok vannak, ezzel szembesítette a meghívott országos főállatorvost. Nos, ha egy ilyen kis ügyben a hatóság képes így eljárni, akkor a világ második legjobban védett gengszterének ügyében vajon mit tudnának tenni? Szerintem mérlegeljetek."