Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 124
28 029
113
Amúgy meg nem tudom milyen aspektusból lényeges a macskám, de ma ezeket az összetevőket vacsorálta:
32% vaddisznó (szív, tüdő, máj, hús), 32% kacsa (szív, nyak), 28,8% kacsahúslé, 4% rénszarvas, 2% alma 1% ásványi anyag, 0,1% kaktusztüske, 0,1% lenmagolaj

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 124
28 029
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
És mindeközben ilyen fasságokkal foglalkozik az emberiség, hogy egy Krímben ki a nagyobb f.szú gyerek,
vagy mit csinál a usaid, ki nyeri meg a választásokat stb.
Soha nem fog leesni azoknak, akik tehetnének ellene, hogy már mennyire késő. És még csak nem is
szerepel a közbeszédben.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 124
28 029
113
És mindeközben ilyen fasságokkal foglalkozik az emberiség, hogy egy Krímben ki a nagyobb f.szú gyerek,
vagy mit csinál a usaid, ki nyeri meg a választásokat stb.
Soha nem fog leesni azoknak, akik tehetnének ellene, hogy már mennyire késő. És még csak nem is
szerepel a közbeszédben.
Arról nem is beszélve, hogy virágzik minden, a méhek meg nem tudnak kirepülni.
Amelyik meg kirepül, az elpusztul a mostani hűvösben.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 312
34 965
113
Amúgy meg nem tudom milyen aspektusból lényeges a macskám, de ma ezeket az összetevőket vacsorálta:
32% vaddisznó (szív, tüdő, máj, hús), 32% kacsa (szív, nyak), 28,8% kacsahúslé, 4% rénszarvas, 2% alma 1% ásványi anyag, 0,1% kaktusztüske, 0,1% lenmagolaj
Szokás szerint write only... Azt mondtam, h a macskád háziorvosát kérdezd meg. Aki reményeim szerint állatorvos, nem varázsló, kuruzsló, humán orvos, oltástagadó önjelölt doktor a jó ég tudja már nálad. Szóval.

Állatorvost.
Kérdezz.
Bátran.
Élőben.

• Tetszik
Reactions: SirHiggins

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 354
11 112
113
Lehet, a Társadalmi folyamatokba illene inkább, de az zárva. Kicsit most megdúltam magamat.

A 6 napos tojást elpusztítani nem szabad, mert az élet. Mondja az, aki a 9. hónapban is simán engedélyezné az abortuszt. A beteg állatot gyógyítani kell, nem megölni. Mondja az, aki a depressziót eutanáziával gyógyítaná. Maj' meggyógyul az állat, nem kell foglalkozni a járványügyi előírásokkal. Mondja az, aki a tehén tőgyét nem találja meg.

Nincs valami picit félrecsúszva?
Ki engedélyezi az abortuszt 9. hónapban?

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 354
11 112
113
Nézd meg a hozzád linkelt videót a 66-os járványról. Ott karantént használtak, sőt mi több, a többi állatot is lefertőzték az állományban, hogy hamarabb átmenjen a járvány. De Ramzanának is igaza van, hogy nem biztos, hogy ugyan úgy reagálna ma a piac egy ilyen megoldásra, mint 60 éve és ha egyszer egy piacról, feldolgozótól, felvásárlótól kiesel, nem biztos, hogy könnyen vissza tudsz kerülni.
Le fertőzés után le is öltek

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 312
34 965
113
Ki engedélyezi az abortuszt 9. hónapban?
Nálunk egyelőre senki, de pl Kaliforniában belefér, és sok "pro-choice" őrültnek ez a célja. Az a takaró, hogy "ha az anya egészsége veszélyben van", de ugyanazon lendülettel a mentális egészség is az anya egészsége, abba meg gyk bármi belefér. Ja, és ha azt mondod, h oké, a házi tyúknál az inkubációs idő 21 nap, tehát a 6 napos tojás a 2. trimeszter előtt van, tehát abortusz akkor a 12. hétig, ugye? Akkor jön az epehányás. Nem vagyok teljesen tiltáspárti, de én még olyan pro-choice aktivistával nem találkoztam, aki tudott volna határt húzni, h oké, akkor eddig igen, utána nem. Senki nem akar majdnemújszülötteket ölni, de amikor kérdezed, h jó, neki hol a határ, akkor valójában sehol.

Persze, van a pro-life oldalon is fanatikus, a 12 éves megerőszakolt lány is szülje meg a gyereket, de a legtöbb azért nem ennyire extrém, és tud húzni egy vonalat, h jó, nem ért vele egyet, de legyen itt egy határ (általában a 12-18. hét között).

• Tetszik
Reactions: phaidros

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 701
35 220
113
Nálunk egyelőre senki, de pl Kaliforniában belefér, és sok "pro-choice" őrültnek ez a célja. Az a takaró, hogy "ha az anya egészsége veszélyben van", de ugyanazon lendülettel a mentális egészség is az anya egészsége, abba meg gyk bármi belefér. Ja, és ha azt mondod, h oké, a házi tyúknál az inkubációs idő 21 nap, tehát a 6 napos tojás a 2. trimeszter előtt van, tehát abortusz akkor a 12. hétig, ugye? Akkor jön az epehányás. Nem vagyok teljesen tiltáspárti, de én még olyan pro-choice aktivistával nem találkoztam, aki tudott volna határt húzni, h oké, akkor eddig igen, utána nem. Senki nem akar majdnemújszülötteket ölni, de amikor kérdezed, h jó, neki hol a határ, akkor valójában sehol.
Ezért nem szabad kiskapukat kinyitogatni.

Persze, van a pro-life oldalon is fanatikus, a 12 éves megerőszakolt lány is szülje meg a gyereket, de a legtöbb azért nem ennyire extrém, és tud húzni egy vonalat, h jó, nem ért vele egyet, de legyen itt egy határ (általában a 12-18. hét között).
Kb. hány ilyen eset fordul elő pl. Magyarországon?
Mindent egybe vetve szerintem talán 95% feletti arányban nincs releváns egészségügyi, etikai oka az abortusznak. De még akkor is, nem tudhatjuk, hogy az Istennek mi a célja akár egy fogyatékos gyerek világra jöttével is. És mi az, hogy fogyatékos?
Ha meg valaki, valami oknál fogva nem akarja megtartani, mert mondjuk erőszakos közösülésből születne, akkor még mindig ott az örökbefogadás intézménye. Tömegek állnak sorba, hogy gyereket nevelhessenek.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby and fip7

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 312
34 965
113
Ezért nem szabad kiskapukat kinyitogatni.

Kb. hány ilyen eset fordul elő pl. Magyarországon?
Mindent egybe vetve szerintem talán 95% feletti arányban nincs releváns egészségügyi, etikai oka az abortusznak. De még akkor is, nem tudhatjuk, hogy az Istennek mi a célja akár egy fogyatékos gyerek világra jöttével is. És mi az, hogy fogyatékos?
Ha meg valaki, valami oknál fogva nem akarja megtartani, mert mondjuk erőszakos közösülésből születne, akkor még mindig ott az örökbefogadás intézménye. Tömegek állnak sorba, hogy gyereket nevelhessenek.
Amerikában sincs túl sok. De mindig ezzel a példával jönnek.
Egyszerűen a hozzáállás rémisztő, hogy van, akinek a 6 napos tojás élőbb, mint a 25 hetes magzat.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
6 312
34 965
113
Amúgy csak néztem, hogy volt még a hétvégén terelőverseny. Nyilván a korlátozás alá eső területen kívül, de konkrétan tudok olyan emberről és kutyáról, akik kint voltak, de egyébként versenyszerűen agiltyznek. Egész sor véletlen kell, h gebasz legyen, de azért bakker, reméltem, h saját hatáskörben ezt mindenki felméri.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 701
35 220
113
Amúgy csak néztem, hogy volt még a hétvégén terelőverseny. Nyilván a korlátozás alá eső területen kívül, de konkrétan tudok olyan emberről és kutyáról, akik kint voltak, de egyébként versenyszerűen agiltyznek. Egész sor véletlen kell, h gebasz legyen, de azért bakker, reméltem, h saját hatáskörben ezt mindenki felméri.
Mi is mentünk volna versenyre*, de már a májusi programot is lefújták.

* Sajnos nem terelni, mert olyan oktatót nem találni. Mondjuk ami terelőversenyt láttam, az csalódás volt nekem. Elég bénácskák volt a kutyák többsége.

• Tetszik
Reactions: Ramzana

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 124
28 029
113
Mi is mentünk volna versenyre*, de már a májusi programot is lefújták.

* Sajnos nem terelni, mert olyan oktatót nem találni. Mondjuk ami terelőversenyt láttam, az csalódás volt nekem. Elég bénácskák volt a kutyák többsége.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Vicces
Reactions: phaidros

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 701
35 220
113
Ez nem jó?!?! Nevéhez hűen (Nelson) személyes példa mutatással jár elől. Az első sorból vezeti a csapatokat :hadonaszos:
Hát, inkább taktikai visszavonulásnak tűnik, de legalább jó angol szokás szerint ezt is el lehet adni győzelemként.

Amúgy érdekes, hogy van olyan terelő oktató, aki angol kutyákat vállal csak, magyar fajtát nem. :S

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
21 124
28 029
113
Hát, inkább taktikai visszavonulásnak tűnik, de legalább jó angol szokás szerint ezt is el lehet adni győzelemként.

Amúgy érdekes, hogy van olyan terelő oktató, aki angol kutyákat vállal csak, magyar fajtát nem. :S
Miért? Bélyeg vagy érmegyűjtők is specializálódnak egy szűkebb területre. Ha nekik az tetszik..