Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
bocsánat igen arra gondoltam, lehet igazad van de nem csak egy cikkben olvastam hogy nem lett nagy siker
Nos, nekem csak az itt, fentebb is linkelt Index-cikk forrását volt "szerencsém" olvasni.
https://www.fool.com/investing/2019/02/28/the-pentagon-just-slammed-this-contractors-flagshi.aspx
Amiben ilyen "gyöngyszemek" szerepelnek:
"The close-combat version is "not operationally effective for use in combat and tactical missions" at this time, the audit warns, because the missile reload process "is slow and difficult for crews" and the JLTV provides poor visibility for crews."
"The vehicle is also at a greater risk of being detected on the battlefield because of its larger size and greater noise signature, the report found."
Ezek után kapott el a sírva röhögés. Mert ugyebár, itten egy MRAP-ról van szó és nem pedig egy városnéző panorámabuszról, vagy egy mopedről, vagy egy önjáró rakétasorozatvető járműről. Szóval ez a cikk (és minden más cikk, ami ezt használja forrásnak) egy komolytalan vicc.
Viszont érdekel a téma, szóval ha van ennél komolyabban vehető írás is arról, miért nem nagy siker az a jármű, amiből úgy néz ki, hogy 55000 darabot fog rendeleni csak az USA hadserege, akkor kérlek, tedd már be ide.
Még nincs is belőle annyi hogy egyáltalán el lehessen dönteni,hogy siker vagy kudarc ez a szerencsétlen jármű.
Nagyon szimpatikus ez a gép, főleg az állítható futómű magasság . Viszont a szerintem a motortérnek nem nagyon van ballisztikai védelme, én úgy látom. De lehet hogy tévedek.
Hát a yajcin valószínüleg drágább lehet ha nem is sokkal. A Yörük remélhetőleg olcsóbb.Az amcsik maguknak kb kb. 100-115 millió Ft -ért (342-382 000 $) adják. A wiki szerint a fejlesztési költséggel együtt 433 000 $ volt az egységár (2015).
A szlovén és litván egységárról nem sokat találtam, a litván védelmi miniszter egyszer azt mondta, hogy a 200 darab 149 millió EUR-ba fog kerülni, de félreérthető, mert az eredeti US kongresszusi jóváhagyás hasonló összegért (171 milló $) 500 darabra szólt.
Remélem a török járgányaink ettől olcsóbbak lesznek.
Hát a yajcin valószínüleg drágább lehet ha nem is sokkal. A Yörük remélhetőleg olcsóbb.
Hát a 14 tonnás yalcinnál max az M-ATV lehet a védettebb. A cougar is védettebb mint a JLTV, mert dedikált MRAP:Szerintem a JLTV sokkal korszerűbb, talán védettebb is. Nagyon gáz lenne, ha drágábban vennénk a török fostalicskát, mint az amerikai JLTV-t.
Szerintem a JLTV sokkal korszerűbb, talán védettebb is. Nagyon gáz lenne, ha drágábban vennénk a török fostalicskát, mint az amerikai JLTV-t.
Mindkét török jármű - az információs anyagok alapján - STANAG 4-ig pótpáncélozható.Hát a 14 tonnás yalcinnál max az M-ATV lehet a védettebb. A cougar is védettebb mint a JLTV, mert dedikált MRAP:
https://www.globalsecurity.org/military/systems/ground/jltv-reqs.htmA JLTV-ről mit lehet tudni meddig?
Ezt már asszem a török járművek topicjában megbeszéltük.Az amcsik maguknak kb kb. 100-115 millió Ft -ért (342-382 000 $) adják. A wiki szerint a fejlesztési költséggel együtt 433 000 $ volt az egységár (2015).
A szlovén és litván egységárról nem sokat találtam, a litván védelmi miniszter egyszer azt mondta, hogy a 200 darab 149 millió EUR-ba fog kerülni, de félreérthető, mert az eredeti US kongresszusi jóváhagyás hasonló összegért (171 milló $) 500 darabra szólt.
Remélem a török járgányaink ettől olcsóbbak lesznek.
ForrásIn its fiscal 2021 budget request, the Army asked for $894.4 million to buy 1,920 JLTVs.