K9 Thunder (Dél-Korea)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 476
74 406
113
The K9A2 with fully automatic ammo loader

The capability of the K9A2 Self-Propelled Howitzer is set to be showcased during Eurosatory 2022 in Paris, June 13-17.
Being jointly developed by the South Korean Agency for Defense Development and Hanwha Defense, the 155mm/52-calibre K9A2 artillery system is designed to feature a fully-automatic ammunition handling system and greater firepower with an increased rate of fire. The K9A2 will also be equipped with rubber tracks and a remote-controlled weapon station to feature enhanced mobility and survivability.
Hanwha Defense plans to propose a UK variant of the K9A2 to be manufactured through the UK supply chain for the British Army's Mobile Fires Platform, or MFP, to replace the 90s-era AS90 self-propelled gun.
To that end, the South Korean defense giant has formed "Team Thunder" in partnership with defense firms, which include Lockheed Martin UK, Leonardo, Pearson Engineering, Horstman Defence Systems, and Soucy Defense.

 
W

Wilson

Guest

Lengyel vezérlőrendszerek a K9A1-hez.​

Jarosław Ciślak 2022. 09. 12. 10:39

A WB Electronics megállapodást kötött a dél-koreai Hanwha Defense Co., Ltd. céggel a Lengyelország által megrendelt K9 önjáró tarackok parancsnoki és kommunikációs rendszerelemeinek szállítására.

A megállapodásról a WB Csoport a tőkepiaci jelenléte miatt ESPI aktuális jelentés formájában adott tájékoztatást. A megállapodást szeptember 7-én kötötték meg, értéke körülbelül nettó 139,5 millió USD, azaz körülbelül 655,1 millió PLN-nek felel meg. A szerződés a Hanwha Defense Co., Ltd. által a Lengyel Hadsereg (az Államkincstár megbízásából a Fegyverkezési Ügynökség) 2022-2026 közötti időszakban történő szállítására vonatkozó külön szerződés tervezett végrehajtásával összefüggésben jött létre. K9 önjáró tarackok. A WB Electronics alvállalkozóként jár el ebben a szerződésben.

A szerződés a megkötésének napján lépett hatályba, és a berendezés átvételétől számított 36 hónapos teljes jótállási időszak végéig marad érvényben, kivéve, ha bármelyik fél korábban felmondja. A WB Electronics összes szállítása várhatóan 2026 első negyedévéig megtörténik. A szerződésben szerepel többek között a szerződéses kötbér kiszabásának lehetősége szállítási késedelemért, valamint a cégtől a hibájából való elállás esetén kötbért, a teljes szerződés értékének 10%-áig.

Így került szóba a K9A1 tarackok parancsnoki és tűzvezető rendszere a Fegyverkezési Ügynökség ezen megállapodások megkötése alkalmából kiadott közleményében: „az első ütemben leszerződött K9A1 tarackokat lengyel kommunikációs rendszerekkel szerelik fel től. A legelején bekerülnek a TOPAZ integrált harcirányító rendszerbe, a következő szakaszban pedig inerciális navigációs rendszereket kapnak, amelyek megegyeznek a KRAB önjáró tarackjaiban használt rendszerekkel.

2022. július 27-én Varsóban keretmegállapodást írtak alá a koreai Hanwha Defense vállalattal legfeljebb 672 darab K9A1 és K9PL önjáró tarack vásárlásáról, amelyeket Koreában, majd később Lengyelországban gyártottak. 2022. augusztus 26-án írták alá az első vezetői szerződést Morągban 212 db kész K9A1 önjáró tarack vásárlására, amelyek szállítása 2022-2026 között történik. Ezeknek a tarackoknak a kiképzési és logisztikai csomaggal, valamint nagy mennyiségű lőszerrel együtt történő szállításának teljes ára 2,4 milliárd USD lesz. Az első 24 tarackot 2022-ben szállítják Dél-Koreából, és a 11. tüzérezrednek kell szállítani Węgorzewába.

 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
38 476
74 406
113
Hanwha Unveils K9A2 SPH Prototype

K9A2-prototype_Foto_Mark-Cazalet-scaled-e1663935607335.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: endre and Nemerson

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
630
2 218
93
Az egyiptomi gyártás (összeszerelés) már jövőre megkezdődik. Remélhetőleg ez a 60% nem az Abrams-nál sosem elért 40 százalékhoz lesz hasonló...

Army Recognition: Egypt to produce locally fire control system for Egyptian K9 155mm self-propelled howitzers

"With this new agreement, the defense industry of Egypt will have the capability to produce and manufacture locally 70% of the K9 self-propelled howitzer with the first production in 2023."