Kalasnyikov variánsok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lupus80

Well-Known Member
2020. december 20.
215
547
93
No de mégis milyen időközt / alkalmat jelent ez ?
Ha olajos a cső belülről akkor 4hónap (kenőanyag/tisztító korrózió gátló hatása kezd redukálódni)
Ha használod rendesen (gázdugattyús fegyvereknél főleg, de a golyósokra általánosan) akkor az a legfőbb lényeg hogy klór tartalmú anyag ne érje (nameg kén).
Vannak olyan degradáció mentes ipari tisztító anyagok amelyeket kifejezetten a gyártóknak készítenek (nem nem a ballistolbrunoxremington flakonokra gondolok).
Nem olcsóak, nagyon nagyon jók pl. koksz és fémlerakódásokkal szemben. Szövetszerkezeti változásokat is képesek megállítani vagy nagymértékben csökkenteni (vz58nak a csövét egyszer PTztük, hát aztaqva hallatszott mindenhonnan, igaz - lőtéri mindenes volt.)
Én a saját fegyvereimet használat után sem szoktam csekkolni (kivéve skeet verseny előtt és után) de 2havonta biztos szétkapom m8nd1iket és karbantartom.
Összefogva, egyéni dolog
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 009
113
Vannak olyan degradáció mentes ipari tisztító anyagok amelyeket kifejezetten a gyártóknak készítenek (nem nem a ballistolbrunoxremington flakonokra gondolok).
Nem olcsóak, nagyon nagyon jók pl. koksz és fémlerakódásokkal szemben.
Ne tartsd magadban, mik ezek?
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 401
34 239
113
sokadik video amibe belefutottam az optikának a sin elhelyezése már jóhelyen van csak a rögzítése nincs de már kezdenek közeledni az irányzék tartó tömbhöz való rögzítéshez.
 

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 673
3 999
113
Szia,

2016. decemberi Kaliberben jelen meg egy kisebb cikkem errol.
cac314f3c4fff7ddc035ad874868eb64.jpg