The Central Military District has received its first batch of 8k AK-12 rifles.

8 ezer darab a Központi katonai kerületnek
ZAgbdh6M
De nem ebből.

Az AK-15 a 7,62x39-es, de elvileg azt is rendszeresítik.
Asszem. Már feladtam, hogy kövessem az elnevezéseket, meg az egész kálváriát.

Az orosz szárazföldi erök egyik tábornoka elkotyantotta egyszer az egyik Kalasnyikov bemutatón,hogy.a költségvetésükböl egyetlen rubelt sem költöttek AK-ra,az elmúlt évtizedekben,mert a hadsereg+belügyi alakulatok raktáraiban (+tartalékosok+ifjúgárda) kb 8-10 millió vadonatúj AK pihen,a harmadik világháborúra spájzolva.
Idönként egy pár ezer fös szem elött levö alakulatot,átfegyvereznek az izsevszki gyár legújabb termékére,de a Kalasnyikov-konszern,masszivan veszteséges,a 2010-es években az amerikai piacon komoly bevételt realizáltak,de az ukrajnai válság után bevezetett amerikai embargó az elsök között tiltotta ki a céget az amerikai piacról.Az izsevszki gyártósorok egyszerüen túl hatalmasak,kisipari módszerekkel legyártanak idönként egy pár ezres/tizezres export megrendelést,és annyi.Ja és persze senki sem fizet licendijat az oroszoknak.

"Több mint 700 legfrissebb Kalašnikov AK-12 támadó puska érkezett a déli katonai körzet különleges műveleti egységéhez, amely a Krasnodar régióban állomásozott"

2021-ig 115000 db adnak át a fegyveres erőknek

A kedvenc bullpup konstrukcióm. Én ezt tartottam volna\ jó ötletnek az AK-63-ból egy kisebb csigatárral.
...de nem akarom újra-indítani az 5,56-7,62 vitát, csak nekem ez a véleményem.

Nekem ez inkább egy kényszer tákolmánynak tűnik !

A kedvenc bullpup konstrukcióm. Én ezt tartottam volna\ jó ötletnek az AK-63-ból egy kisebb csigatárral.
...de nem akarom újra-indítani az 5,56-7,62 vitát, csak nekem ez a véleményem.

u.i: ...szerintem is, egy újabb közel-keleti "sufni-tuning" :rolleyes: o_O

Ez rólad árul el többet, mint a fegyverről :)

Az lehet de fogadni mernék , hogy jelen pillanatban több fegyver van a szekrényemben mint neked és abban se vagyok biztos , hogy több lőszert lőttél el kalával/AMDvel mint én ! De ugye ezt nem árulja el rólam az a picike mondat ! Abba már nem megyek bele , hogy mennyire ismerem szerkezetileg a nevezetteket és milyen mélységig ástam bele magam a lőszertöltésbe és ez által a ballisztikába ! Mondjuk szar is lenne ha ezeket kiolvastad volna abból a 7 szóból ! Legyen szép napod !

Egy kis érdekesség az extremitásokat kedvelőknek(amúgy érdemes nézegetni a csatorna többi videóját is).
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.