1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Kamu műszaki fejlesztések, áltudományok

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - molnibalage által indítva @ 2018. augusztus 6..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nem ez az első videó, amit posztolok a csatornáról.


  Bennem több kérdés felmerül.

  1. Hogyan lehet az, hogy ez az n+1-ik műszaki és természettudományosan kb. lehetetlen közösségi finanszírozás alapú izé, amiből 99,999%, hogy semmi nem lesz. Hogyan dőlnek be ennyien ennyi hülyeségek ÉS adnak rá pénzt?
  2. Miért nincs semmiféle kontroll efelett? Ez kb. a kuruzslás szintjén van műszakilag, a kuruzslást viszont a törvény (elvileg)* büntetni.*
  *Kivéve homeopátia és más ökörségeket.
   
 2. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Um... emberek egy felhők között székelő öreg szakállas titán pozitív későbbi elbírálásáért is adnak pénzt a hét utolsó napján a pingvinruhás csókának...
  Az emberek szeretik a nehezen szerzett pénzüket elherdálni ész nélkül, mert hisznek vagy akarnak hinni valamiben..
   
  papajoe and Wilson like this.
 3. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Szerintem aki szamitogepes jatekokra kolt el penzt is ugyan ez a kategoria.

  Mas szerint meg nem az mert...

  Nezopont kerdese
   
  kamm and gergo55 like this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ott a pénzedért kapsz egy terméket. Ezeknél a vackoknál, amit bekamuznak az fizikai képtelenség a tudomány mai állása szerint. Ez nem nézőpont kérdése. Veszek egy RPG játékot és kapok egy jobb vagy rosszabb játékot, de működik, kisebb hibákkal, arra való a patch.

  A másik még szomorúbb, hogy ezekhez a vackokhoz elvileg (?) tudományos végzettségű adják a nevüket... És a tudományos fokozat maradhat kb. hazudozás ellenére...
   
 5. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Nem a jatek vasarlasra gomdoltam hanem a jatekon belluli vasarlasra.
   
 6. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  https://iflgazdasag.blog.hu/2017/09/19/a_kovetkezo_valsagot_a_startupok_hozzak_el_a_vilagnak

  otthon (Mo.) megmártóztam kicsit ebben a híres-neves start-up közegben. Nos, lesújtó. Sutyerák, kormányközeli alakok kapnak nagy pénzeket (lásd Jeremie és társai). Mindenki készül valami csilli-villi prezentációval (ha prezi-ben csinálod, akkor az plusz pont, mert az annyira innovatív - hogy semennyire, na mindegy...)

  az első kör a seed - itt kp, 3 milliót adnak neked, de MVP-t kell építeni (MVP - minimal value product, alapfunkciós deszkamodell), majd ezt megvizsgálják - a haverok. Ha ezután bizalmat szavaznak neked, akkor kaphatsz pénzt. Mo-n ez úgy néz ki, hogy ekkor lépnek be a képbe a csókosok. Egyrészt egy kft-t kell alapítanod, amiben névlegesen te leszel az ügyvezető igazgató, mellette fejleszted a terméked, viseled a felelősséget, de ha valamelyik kedves befektető úgy gondolja, hogy a hajójára kell egy 50 eurós új árboc, akkor azt bizony osztalékból majd te kicsengeted neki.. Megkapod a pénzt, de úgy, hogy elmondják, hogy ő írja majd a pályázatot, ő lesz az ügyvéded, hozzá elmész tanácsadásra, ő lesz majd a support-helpdesk-ed (a bátyám fia, felveszed heti 4 órában, havi 250 nettóval...), vagyis a kapott 50 misiből jó esetben kapsz a végén 20 misit.

  A rendszer nagy ívben leszarja, hogy lesz belőled valami, vagy sem. A lényeg, hogy valakin keresztül - legálisan A-ból B-be átfolyik egy csomó pénz. Ha meg neadjisten valakik kijönnek ellenőrizni, hát akkor majd mutatunk valami "tudományosat" nekik. Nagyon kevés, megvalósult start up-ról tudok odahaza. Évente milliárdok cserélnek így gazdát.

  A fő csapásirányok voltak régebben:
  - big data (fogalmuk sincs, hogy mi az, de mehet bele a pénz, mert ez külföldön most menő)
  - mesterséges intelligencia (vagyis eladod mesterséges intelligenciának azt a programot, ami 6 bemeneteles IF-ből visszaad egy kimentet...)
  - minden, kártyás, bankos cuccos (ezekre kitalálták gyorsan a fintech kifejezést, a bankok belenyúltak (MKB és társai), gyorsan kiszórták az ún. start-up nagyöregeit. Ezek meg is valósultak)
  - energetika (ezt inkább nem részletezem...)

  Szóval ez ment otthon kicsiben, Nyugaton meg nagyban. Mindig vannak felkapott, új dolgok, mert ez kell. Egy nagy cég azt mondja, hogy neki nincs kapacitása sem embere erre, ezért a nagy cégnél vannak, akik ezeket az újdonságokat keresik. Minden start up-os brigád álma, hogy egy nagy cégre rá tudjanak tapadni. Ha ez sikerül, akkor nincs gond, ugyanis a döntéshozóknál van a pénz, a start up-osoknál (jó esetben) a tudás, vagyis simán át lehet baszni az agyát jó pár nyakkendősnek, hónapokra/évekre lehet elhúzni projekteket. A nyakkendőst nem zavarja, mert nem érti, plusz lehet a másik cég nyakkendőseinek villogni, hogy nekem X start up-om van és most X ipar 4.0-ás projektet futttttttatok.

  A mostani helyemen nyitottak az ötletekre, ezért voltam eddig 2 start up-os "workshop-on". Azóta lényegesen kevesebb start up kap pénzt, plusz most már nem lehet előadni, hogy egy do-while-ba ágyazott dupla if-ciklus megírása 3 hónapig tart, vagy egy szaros hőmérsékletmérő-szenzort Raspberry-Pi-hez 2 alvállalkozón keresztül lehet csak beépíteni.

  Tényleg várom, hogy az olcsó pénz időszaka véget érjen (egyrészt talán kidurran az ingatlanpiaci lufi, elgondolkodnak az emberek a ződenyergiján, a negyedik autó megvásárlásán, meg nem kap mondjuk dollármilliókat/milliárdokat egy gyümölcsprést fejlesztő "start up"
   
  aquarell, laiki, Wilson and 9 others like this.
 7. Fade

  Fade Well-Known Member


  Szerintem az alapvető szürő a befektetés forrása. Állami, kezelt vagy saját a forrás. Hasracsapva az elsőben a pénz 90(99%?)% el fog folyni. A másodikban 50%. A harmadikban 20%. Azért 20% mert a startup az akármi van rohadt kockázatos. Cserébe ha megtérül akkor nagyon.
  Mint a kapitlaizmus/kommunizmus. Ami nem a sajátod az "el lesz lopva", annyira nem érdekel...

  MOon ezt nem az olcsó pénz generálja. Egyszerűen ami nincs leláncolva ellopják. Izé megveszik. Közpénzből.
   
  torsen and Celebra like this.
 8. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Alighanem kéne ujra egy olyan értékméró,alias pénz,aminek önmagában van értéke.Amivel a politikusok,és egyébb csalk nemtudnak játszani.Nem tudnak nyomtatással pénzt előállitani,ami mellesleg az infláció növelésével a kisemberrel cseszik ki a legjobban.Aranystandard rendszer,de a közgázosok mindjárt lehurrognak
   
 9. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Van szerencsém ismerni egy start-up-os "vállalkozót" még utolsó egyetemi évében eladott egy php-ban "programozott" plágiumkeresőt az oktatási intézményének, majd felvett 2 embert akik "értenek C++-hoz" és azóta minden évben eladnak egy frissített verziót... Általában 2. osztályon utazik vonatokon megbeszélésekre, ahol ügyvédeknek, bankoknak próbálja elsózni az "innovatív, MI-n alapuló nagy mennyiségű szöveget könnyedén feldolgozó keresőszoftvert".

  ON:

   
 10. torsen

  torsen Well-Known Member

  Az utolsó bekezdéshez...

  https://4cdn.hu/kraken/image/upload/s--KDlvt_z4--/7BQ0moTsosG7HQUys.png
   
 11. 2ndt

  2ndt Well-Known Member

  Kb. igy nez ki a dolog, kb. a dotcom lufihoz hasonloan:

  A sajat szakmajukhoz nem erto, de rettento nagypofaju csavok behulyitik a technologian kivul a sajat szakmajukhoz sem erto kozgazdaszokat, akik sikeresen ontik a masok penzet hiabavalosagokba.
   
  aquarell, laiki, fip7 and 2 others like this.
 12. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Asszem ezt akarják Magyarországon építeni...
   
 13. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  A klímakutatók jövendölései 1970-tól napjainkig

  1975-ben széleskörű éhínség veszi kezdetét Indiában; ezek 1990-re le fognak sújtani India, Pakisztán, Kína és a Közel-Kelet, Afrika teljes területére. 2000-re vagy talán hamarabb éhínség fogja sújtani Dél- és Közép-Amerikát, [és 2000-re] az egész világ, Nyugat-Európa, Észak-Amerika és Ausztrália kivételével éhínségtől fog szenvedni.

  A városi és a mezőgazdasági légszennyezés, az ember által termelt kondenzációs magok, az urbanizáció, az erdők kivágása és a sivatagok növekedése következtében – ami „felelős a felszíni hőmérséklet 0.2 °C-os lehűléséért az elmúlt negyed évszázadban” – egy új jégkorszak veheti kezdetét, aminek „a mezőgazdaságra és az emberi populáció ellátására gyakorolt hatását aligha kell részletezni. Azonban ennél is drámaibb következmények történhetnek: például “az antarktiszi jégtakaró hirtelen összeroskadása a megnövekedett tömeg hatására olyan szökőárat idézhet elő, aminek a mérete semmihez sem fogható az emberi történelemben.”
  :D
   
 14. Hpasp

  Hpasp Well-Known Member

  aquarell likes this.
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member


  Na ehhez mennyire kellett balfasznak lenni? A Nap által Földre sugárzott teljesítményhez és energiamennyiséghez képest picsányi az a hő, amit az emberiség termel. Ez kiszámolható, de bizonyítása egyszerű.

  Télen milyen messze kell állni egy épülettől, hogy ne érezd, hogy ott milyen meleg van? Na és ez csak a légkör egy papírvéknyoságú szelete.
  A klímaváltozás alapja az, hogy a Nap által Földre sugárzott energia mekkora része jut ás és esik csapdába. Nem az, hogy az emberiség mennyi hulladékhőt termel.

  Úristen, ki adott hitelt annak a szavára, ami akkora baromságot, hogy egy fizikából 5-ös végzős gimisnek darabokra kéne szednie...?
   
  bartinieffektus likes this.
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 17. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

 18. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ma reggel nekem is feldobta a facebook ennek a csodának a hirdetését :D

   
 19. boki

  boki Well-Known Member

 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member  1 gond van csak ezzel, hogy nem én adtam el vagy 100 000 000 darabot, úgy 200$/db áron.
  :D
  Amíg loszar van, addig veréb is, ez legalább nem csodaszer, amit megetetnek a nagyobb cerkára vágyókkal, pl.
   

Ezen oldal megosztása