Az az igazság, h én mint kkv s, ha közvetlenül nem fizetnék be semmit a költségvetésbe, csak a járulékot, közvetve még így is sokkal jobban jár velem az állam mint egy multival. Én a teljes bevételemet Mo költőm el, szintén kkv szektornak adom és ők is. És így tovább. Magyarán 1 forint nálam egy év alatt 10-20 szor megfordul, mig a multi azonnal kiviszi az országból. És minket ugyan olyan adókkal sújtanak, mint őket. De a törvények miatt senkit sem lehet pozitívan diszkriminálni.Nézd. Tartom amit írtam.
Szerintem a legtöbbnél simán van ennyi tartalék, csak azt jelenleg vagy feketén fizeti, vagy feketén rakja zsebre. Aki ténylegnem viselné el az emelést, az menjen csak tönkre, ne nyújtsuk el a szenvedését.
Minél jobban emeled a fizetéseket, annál kevesebb profitot tudnak kivinni. Ráadásul a hazai vállalkozók is bőven offshoreoznak,.
De nem szabad olyan gazdaságppolitikát folytatni, ami a leggyengébben teljesítőkhöz igazítja a tempót. Elfogy az ország, lassan alig lesz fiatal emiatt.
És nincs tartalék, legalább is nálam nincs. Éves forgalom kb 70 milla, év végére marad 7-8 milla. Ezt meg visszaforgatom, eszköz kopás és ha marad fejlesztésre.