Ha a kenyérszeletelő kést notóriusan leszúrásra is használják, akkor el kell gondolkodni a kenyérszeletelés alternatív metódusain. Ugyanez a helyzet a demokráciával. Ha nem használjuk, nem arra használjuk, amire jó lenne, ha nincs igény rá, akkor nem kell erőltetni, hanem olyan rendszert kell kreálni, ami azokat a hibáinkat, amik súlyos nemzetgazdasági, szociális, nemzetbiztonsági következményekkel járnak ki tudja küszöbölni. A demokrácia a korrupció melegágya, olyan nem demokratikus rendszer kellene, ami tud valamit kezdeni a korrupcióval annak igenlése és csúcsra járatása helyett!
A demokrácia csak egy eszköz a végtelen sok lehetőség közül.
Értem. Csak mivel mi basztuk el, de a világ többi részén viszonylag korrektül működik, akkor nyilvánvalóan az a sofőr a hülye, aki a forgalommal egyedül szembemegy...
A nem demokratikus rendszerek iránti szeretet valahogy többnyire csak azokban a félnótásokban van meg, akik nem éltek olyanban vagy haszonélvezői voltak annak esetleg maguk az elnyomók. Vajon te melyikbe esel...?
Mindig mondom, hogy akkor játszuk egy hétig diktátorosdit.
Én leszek a diktátor és álljon hatalmamban, hogy összeveressek, ellehetetlenítsem vagy megölessek azt 1 hétig mondjuk a HTKA közösségből, aki nekem nem tetszik, mert kritizálni mert engem vagy "mert csak". Kezdem mondjuk veled. Akkor is így rajonganál ezen rendszerekért...? Mennyi idő után mondanád azt, hogy ez rossz ötlet? Az első verés után vagy mikor már a kivégzőosztag előtt vagy?
A végtelen sok eszköz közül eddig ez bizonyult a legjobbnak és minden más diktatórikus rendszer valahogy mindig vérontáshoz vezetett a saját nép között és leszakadás a világtól. Kuba, Észak-Korea, KGST. Soroljam még az államokat, vagy ennyi elég.?
Egy demokratikus államberendezkedés akkor megy félre, mikor a benne levők elkezdik a fékeket kiszedni és ez ellen a benne élők nem tesznek semmit, mert szarnak bele. Ez megy ma itthon és azért, mert a fegyveres népfelkelés lehetősége itthon nem megy. Azokban az országokban, ahol fegyverviselés van ott már régen a lámpavason lógna a mai banda fele. Tudod, ahogy történt 56-ban is, mert akkor még megvolt az a réteg, akinek volt katonai kiképzése és fegyvert meg úgy ahogy szereztek.
Egyébként a villág összes demokratikus államformájának választási rendszere végletesen elavult, egyfajta
"dictatorship lite" megy, mert az
ARÁNYOS képviselet és döntési lehetőség nem valósul meg, pedig a technika lehetővé tenné ma már...
A hatalom alapvetően kötöttségekkel jár, ez az
összes rendszer problémája.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLqs5ohhass_QPOfhvhIzxas3Vr9k31Vaz
A választási rendszerekkel kapcsolatos videók közül az első, a többit is meg lehet nézni.