Soha nem szerettem egyiket sem, de néha kicsit irigykedve nézem azokat, akik egy sörrel elvannak félóra-órát, míg én iszok valami rendes piát és a végén 2-3x akkora számlám van, mint a sörösöknek.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nemrég voltam egy magyar kézműves sör manufaktúra bemutatóján és ők büszkék voltak arra, hogy a magyar kisipari sörök közül elsőként hoznak ki dobozos sört. Csodálkoztunk, mert mi is dobozellenesek voltunk. Magyarázatot is kaptunk, A doboz megakadályozza a a napfény és benne az UV sugarak bejutását, ami "károsítja" a sört. A kupak az üvegen, ha iszonyú lassan is, de kiengedi a túlnyomásos sörgázt, és még esetleg oxigént is beenged, ami rontja a sör minőségét. Hát, mondjuk ezekkel minket se győzött meg, de tény, hogy a csapra vert hordó is általában "alumónium", mégse romlik tőle a sör.
Azért jó csapolt sörért én is az alábbi címet ajánlom: Ceska Republika, Praha, Staropramen ulica 1. Hangulatos sörözőjük van, és a sör is "iható"!
Ne csodálkozz, a "rendes piának" rendes ára is van!!
Soha nem szerettem egyiket sem, de néha kicsit irigykedve nézem azokat, akik egy sörrel elvannak félóra-órát, míg én iszok valami rendes piát és a végén 2-3x akkora számlám van, mint a sörösöknek.
Nem vagyok már se 16 éves, hogy mindent összeigyak és az egyetem is lejárt már évekkel ezelőtt. Ha már iszok, igyak jót.Ne csodálkozz, a "rendes piának" rendes ára is van!!
Ezzel én is így vagyok, ezért bevallom, könnyű szívvel mondtam le a Heinekenről és összes gyártmányairól, a "borok királya, a királyok bora" - vagyis a tokaji (furmint) kedvéért! Egészségünkre!!Nem vagyok már se 16 éves, hogy mindent összeigyak és az egyetem is lejárt már évekkel ezelőtt. Ha már iszok, igyak jót.
Uganùgy igaz: "Brüsselben/ Berlinben/Luxemburgban/Kopenhàgaban stb. vagy valamelyik vidéki kocsmaban überelhetlen söröket lehet inni. Leginkabb frissen csapolt, kisüzemi gyàrtàsbòl valòkat. Azok a lejobbak."
Szerencsére izlések és pofonok különbözöek.
Nemrég voltam egy magyar kézműves sör manufaktúra bemutatóján és ők büszkék voltak arra, hogy a magyar kisipari sörök közül elsőként hoznak ki dobozos sört. Csodálkoztunk, mert mi is dobozellenesek voltunk. Magyarázatot is kaptunk, A doboz megakadályozza a a napfény és benne az UV sugarak bejutását, ami "károsítja" a sört. A kupak az üvegen, ha iszonyú lassan is, de kiengedi a túlnyomásos sörgázt, és még esetleg oxigént is beenged, ami rontja a sör minőségét. Hát, mondjuk ezekkel minket se győzött meg, de tény, hogy a csapra vert hordó is általában "alumónium", mégse romlik tőle a sör.
Azért jó csapolt sörért én is az alábbi címet ajánlom: Ceska Republika, Praha, Staropramen ulica 1. Hangulatos sörözőjük van, és a sör is "iható"!
Ugye mondtam, hogy csak nagy nyári melegben jó?!! Hip-hip tokaji furmint!!!Sör ebben a hidegben? - Én már a gondolatától is fázom!
Csak viszonyításként a tavaly októberi Publicus méréshez képest: Fidesz, Jobbik -1%; MSzP, DK +1%; Többi maradt, + a Kétfarkút (okt. 1%) kivették a listából.
Ez majdnem minden orszàgra igaz. Itt egyszerüen jelenleg nincs reàlis alternativa (sajnos?). Mert aki azt hiszi, hogy a semmiböl, vagy az ismertek közül hirtelen elörejön egy "becsületes" erö, az àlmodozik. Legujabban Vona bizonyitotta ezt Az idiòta ellenzék összefogàsa teljesen cselekvésképtelen lenne, csak a koncon marakodnànak.Ez alapján simán megukhatna a kormány, ha annak a majdnem 50%-nak lenne valami valós alternatíva. (Ex)szalon nácik, exkomcsik és a korábbi bukott vörös kúrmány tagjai nem azok...
Önmagamat annyiban kiegészíteném, hogy egy mindenkori szép és jó világban meg lenne a helye a törpepártoknak is, hisz elviekben lehetne úgy is politizálni, célokat elérni, hogy ha semmi törekvés nincs hatalomra kerülni; azaz lehet(ne) kevesebb kompromisszummal politizálni. -Természetesen ahhoz kellenének olyan "politikus" hajlamú egyének, akik nem a politikából keresik meg a reggeli kiflire valót.Azt a 43%-ot (ami nagyjából mindig ennyi) nem könnyű megnyerni, főleg már meglévő politikai entitásokkal, politikai előélettel. Az meg egy másik "vitatéma", hogy 5%-os törpepártok és több alkotóelemet tartalmazó kormánykoalíciók mennyire tudnak hatékonyan működni (kb. ez, vagy ennyi se lenne a realitása egy-egy speciális programú pártnak); az meg megint egy sokadik kérdés, ha ezek az emberek megszólíthatóak lennének nagyobb mértékben, akkor abból ugyan úgy a Fidesz is részesülne.
A fidesz ma a legnagyobb rossz. Egy korrupt, hazug, tolvaj banda. Ez van.A Fidesz még ma is a legkisebb rossz. Ez van.
Rajta, làssuk az alternativàt: Egy kolaliciò Vona, Gyurcsàny stb. Az lenne aztan egy cselekvökepes, tiszta kormànyA fidesz ma a legnagyobb rossz. Egy korrupt, hazug, tolvaj banda. Ez van.