Bezzeg a buziolimpiát megpályázta és meg is rendezte a főváros , akkor bizony nem vinnyogtak a demokraták! Fene a gusztusukat!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Bezzeg a buziolimpiát megpályázta és meg is rendezte a főváros , akkor bizony nem vinnyogtak a demokraták! Fene a gusztusukat!
Az nem került semmibe, a meglevő létesítményekért fizettek a rendezők és ennyi. Jééééééééé, pont ezt mondom, hogy Londom, Los Angeles és Tokió szintű városok azért tudnak olimpiát rendezni, mert minden létesíménynyük megvan, amit használnak is, nem kell szinte semmit felhúzni. Legfeljebb minimális átalakítás. Úgy lehet jó el olimipa. Úgy, hogy 2 hétért új városrészeket húzol fel, úgy kurvára nem... Főleg, ha szét van lopva...Bezzeg a buziolimpiát megpályázta és meg is rendezte a főváros , akkor bizony nem vinnyogtak a demokraták! Fene a gusztusukat!
Ám érdekes módon - mint a többi olimpia - a londoni is ráfizetéses volt. Akkor mit "akartunk mi" egyáltalán? Mertünk nagy baromságot álmodni? Talán nem álmodozni kéne, hanem rendbe kell tenni az oktatást, az egszségügyet, a béreket, az utakat a közlekedést etc...Jééééééééé, pont ezt mondom, hogy Londom, Los Angeles és Tokió szintű városok azért tudnak olimpiát rendezni, mert minden létesíménynyük megvan, amit használnak is, nem kell szinte semmit felhúzni...
Velem?!? - Akkor én még suliba jártám. De mivel színészkedtem, pár nappal a csürhedúlás után volt szerencsém a TV-ben járni. A hátsó kapun mentünk be és felvétel után elöl megmutatták a romokat. Egy /3 ajtós méretű férfi/ asszisztens könnyes szemmel kalauzolt a szétvert munkahelyén. Inkább vele kellene "beszélned"...!Ezt egyszer szívesen megbeszélném veled személyesen is.
Azt a neonáci fideszes csürhét vízágyúval kellett volna oszlatni, mert törtek, zúztak, raboltak, gyújtogattak. /Persze jó magyar szokás szerint a vízágyú sem működött./ De tényleg, miért nem szóltál a híveidnek, hogy a Te házadat rabolják ki, és a Te autódat gyújtsák föl...?!?
1200 mrd lenne a teljes kiadas. 500 mrd-t ad a bizottsag. 800 mrd maradna a vegosszeg (infrastruktoralis fejlesztesek nelkul). Ez kabe annyi mint amit a hatarvedelemre koltunk addig (evente 80 mrd+). Kis koltsegvetesu olimpianal 500 mrd az mar jelentos resz.Az 1,7milliárd dollár az ugye kb 500MFt. Ez a töredéke a teljes a költségnek, sőt szemmel alig látható töredéke egy olimpia rendezésének.
Mennyivel is szebb lenne, ha a kulfoldi cegek epithetnek az infrastrukturat.A többit viszont nem a NOB felügyeli. Na, itt kezdődik a Mészáros és Mészáros Kft. vadászterülete.
Dolgoznak rajta folyamatosan. Ilyet korabban meg nem is lattam ezert inkabb ne a korabbi bagazs kerje rajtuk szamon ezeket.Hol volt itt valaha nemzeti egység? Egyébként ezt olvastad valahol? Hol? Mert pont ellenkező dolgokat szoktak mondani! Költsünk az egészségügyre, a szegényekre, az oktatásra, közszolgáltatásokra!
Persze hogy rajuk fogsz szavazni. Atcimkezik magukat idonkent, de attol meg ugyanaz a bagazs. Hallgattam mar a dumajukat eppen eleget.Nem kell a Momentumra szavazni, én sem biztos hogy rájuk fogok, de ne adjunk már a szájukba olyanokat, amiket nem mondtak, vagy nem úgy mondtak!
Nagyon zavar, igaz?Miért adunk 3MFt-t a Bácska-Topolya FC-nek (szerb III. osztály) Miért magyar állami cégek a főszponzorai az Eszék FC-nek? Miért csak bizonyos érdekvédelmi szervezetek, pártok kapnak magyar állami támogatást a határon túliak közül (Lsd. Délvidék, Erdély, Felvidék)l miközben más, szintén magyar szervezetek vegetálnak?
Ha szet van lopva ugy semmi se jo. Kolthetunk nagyobb osszeget az egeszsegugyre, az oktatasra vagy barmire, de ha ellopjak akkor semmi ertelme. A ket het (plusz paralimpia) pedig csak egy tortenet csucspontja. A gazdasagra nem csak abban a kis idoben gyakorol pozitiv hatast, de erre magadtol is rajohettel volna.Legfeljebb minimális átalakítás. Úgy lehet jó el olimipa. Úgy, hogy 2 hétért új városrészeket húzol fel, úgy kurvára nem... Főleg, ha szét van lopva...
Gigaolimpiak voltak. Sokszoros koltsegvetessel. Nem meglepo, hogy (a rendezes eveben?) negativ a szamla.Ám érdekes módon - mint a többi olimpia - a londoni is ráfizetéses volt.
Ezek a dolgok folyamatos fejlesztest igenyelnek es soha nincsenek "készen".Talán nem álmodozni kéne, hanem rendbe kell tenni az oktatást, az egszségügyet, a béreket, az utakat a közlekedést etc...
Minden reklam komoly kiadas, es csak hosszabb tavon hozza vissza az arat.És ha mindez megvan, akkor utána - és csak utána - jöhet az olimpia. Ami persze /mint a londoni/ úgy is veszteséges lesz. De az olimpiák már csak ilyenek....
De, ez vállalhatalan kötlség úgy, hogy a nagy része 2 hét után rohadna. Ennyi pénzből annyi minden lehetne helyre tenni, hogy arra szavak nincsenek. Tudom, ennek egy része közlekedési fejlesztés, de 1800 mrd-os nyugodtan szorozd meg kettővel. Bocs, ez vállalhatatlan, mikor az egészségügy és az oktatás a szétesés szélén áll. Ilyen helyzetben, aki olimpiát akar rendezni az én szememben az nettó kretén.Molni
A linket azért raktam be, hogy legyenek számok, és ne olyan számok , mint amiket bizonyos ellenzéki körök kommunikálnak.
Mivel nem olyan giga olimpiában gondolkodtunk, mint Peking vagy London így értelemszerűen annyiba nem került volna az egész.
Én max. 6 milliárd dollár körüli összegre tippeltem volna mindennel együtt. Ez 1800 milliárd forint környéke. Ebből fizetne a NOB 500 milliárd forintot, meg 100 milliárdból már elkészültek a vizes helyszínek. Így maradna kb. 1200 milliárd forintnyi (4 milliárd dollár) rendezési költség. Ez sem kevés, de nem is vállalhatatlan.
Én például örültem volna egy magyar olimpiának
Ez népmese...1200 mrd lenne a teljes kiadas. 500 mrd-t ad a bizottsag. 800 mrd maradna a vegosszeg (infrastruktoralis fejlesztesek nelkul). Ez kabe annyi mint amit a hatarvedelemre koltunk addig (evente 80 mrd+). Kis koltsegvetesu olimpianal 500 mrd az mar jelentos resz.
De most erre mit mondjak...? Ez olyan, mintha a két szobás lakásodból a WC és szobád, ahol tanulsz és dolgozol már össze akar dőlni, te meg veszel egy luxus mercit, hogy majd azzal taxizol és talán 8 év múlva termel valami hasznot.Molni
Köszönöm a dicséretet:
"Ilyen helyzetben, aki olimpiát akar rendezni az én szememben az nettó kretén."
Velem?!? - Akkor én még suliba jártám. De mivel színészkedtem, pár nappal a csürhedúlás után volt szerencsém a TV-ben járni. A hátsó kapun mentünk be és felvétel után elöl megmutatták a romokat. Egy /3 ajtós méretű férfi/ asszisztens könnyes szemmel kalauzolt a szétvert munkahelyén. Inkább vele kellene "beszélned"...!
Ha már olimpia ezt azért olvassátok el:
http://hu.euronews.com/2016/08/05/mi-az-ara-egy-olimpiai-rendezesnek
Nem sok 16 eves adojabol megy a kozteve... 2-300 agressziven kovetelozo tunteto irasat pedig senki sem koteles beolvasni. Ott volt az alkalom, hogy meglatogassatok Ferit es a tarsait, de elszalasztottatok. Akkor nem lett volna rendori megtorlas sem.Szívesen megbeszélném vele is, hogy a köztévé, a mi adónkból is megy és rendkívüli esetben be kéne olvasni amit odavittek, és nem okoskodni kéne, mert így járnak..
Hanyszor kell meg elmondani, hogy ezek a rendszerek nem tudnak osszeomlani? Ezek nem bankok.széteső egészségügy és oktatás mellett te hova a rákba akarsz olimpiát...?
GIGAolimpiat! Raadasul folyton a Londoni olimpiaval jottok, ami a vilag egyik legdragabb orszagaban rendezett, legnagyobb koltsegvetesu olimpiaja volt.Eszednél vagy...? Vedd már észre, hogy kik rendeztek olimpiát 1996 óta.
Nyugaton nem kell elmondani az embereknek, hogy csak akkor vegyenek kulfoldi termeket, ha nincs annak megfelelo hazai a polcokon. Mi meg nem tartunk ott. Es amennyi internacionalista libtard van nalunk, akik aktivan dolgoznak ez ellen, szerintem meg egy jo darabig ezt fogod hallgatni.A másik bullshit terminológia ez a "nemzeti" felcímkézés. Ráteszik ezt az egyébként elég nevetséges címkét és akkor az mindent szentesít, mint valami pápai áldás régen? Komolyan mondom, hogy ez a szellemi mélyrepülés valami elképesztő...
Majd akkor mondd hogy nem tud összeomlani, ha egy panasz/betegség KIVIZSGÁLÁSÁRA te kapsz több hónapos határidőt, magyarán akkor fogsz orvos elé kerülni!! Mert a dokinak már a helyettesítője is külföldön van, vagy az asszisztensei vagy már az egész csapat külföldön dolgozik, olyan jól meg voltak itthon fizetve a havi 300-330 órai munkájukért. Nincs pénz hogy megfizessék őket, de stadionokra, amik soha nincsenek negyed kapacitásnál jobban látogatva - na arra van pénze az országnak, mert az a fontosabb, mert Vityának az a hobbija, és hát nem ő fizeti hanem az adófizetők!! Hadd mondjam meg, hogy egy magyar olimpiai éremnek ugyanúgy tudok örülni, akkor is ha Párizsban akasztják a győztes magyar nyakába, de még jobban tudok neki örülni ha ezért nem kell sárba taposni mondjuk az egészségügyi dolgozókat. De ha az a pénz amit ott keresnek szerinted elég és nem kellene nekik többet adni, akkor nagyon sok helyen van felvétel az egészségügyben, hajrá előre. Pl. most temettük a háziorvosomat, szerencsétlen soha nem lehetett nyugdíjas, 70-en túl rákbetegen is dolgozott halálig, mert nem volt aki beálljon helyette. És a doktornő aki most helyettesíti saját rendelési idejében, az is mindjárt nyugdíjaskorú ... De azért építsenek stadiont meg olimpiát az adónkból ... az a fejlődés útja....Hanyszor kell meg elmondani, hogy ezek a rendszerek nem tudnak osszeomlani? Ezek nem bankok.
Nem szep dolog ugy ezekre hivatkozni ugy, hogy a mostani az elso kormanyzat aki tesz is erte valamit (, te pedig csak folyton kopkodod oket).