Hagyjátok már ezt a Románia jobban teljesít marhaságot. Ez egy színmagyar falu, Erdélyben nem Mordorban a hegyeken túl. Nézzétek meg jól mit láttok. Én vagy 5 autót számoltam meg, átlag 15 évesek. Minden második villanyoszlopon van világítás. A falu elején egy csőtörés miatti útfelbontás, na ez egy csodaszép balkáni munkavégzés volt, ilyet itthon sehol sem látsz. A falu végén meg egy nő a patakban mos. Gumikerekes szekerentyűk mindenfelé.
46.838748, 24.942042
A román fejlődést senki sem vitatja. Van honnan fejlődjön az ország. Kezdjük azzal, hogy a 20 milliós Romániában 4,8 millióan dolgoznak. A fele ekkora Magyarországon majdnem ennyien. Én Romániában falun nőttem fel, most Nagyváradon lakom, a határ túloldalán Magyarországon vettem házat, hamarosan oda költözök. Pesten is éltem egy évig, Bukarestben is jártam párszor, Magyarországon sokat utazom a MÁV-al. Jól össze tudom hasonlítani a két országot.
Az Uniós pénzekkel ne mindig példálózzatok, hogy csak amiatt van fejlődés Magyarországon. Romániában is minden állami beruházás Uniós pénzből van. Bárhol épül valami, kint a tábla, hogy mennyi pénzt adott rá az Unió.
Romániában a falvakban csak az utóbbi 2-3 évben kezdték el kiépíteni az ivóvíz és a csatornahálózatot. Földgáz elvétve van. Magyarországon még a legelső (98-as) Orbán kormány idején kiépültek ezek.
Mentalitás: nagyon szeretek kirándulni, Romániában is, Magyarországon is. A szörnyű az, hogy Románia iszonyat szemetes. Bárhol ahol vannak túristák, tele van szeméttel. Persze, előfordul Magyarországon is, de messze nem lehet összehasonlítani a mennyiségeket.
Van bicikliút Várad és Berettyóújfalu között. Magyarországi rész: mindig tiszta, levágott fű, fa, bokor, pedig szegény településeken megy végig (ezért mondtam, hogy jók a közmunkások). Romániai rész: a megye leggazdagabb településein megy át, de senki nem takarítja el a szemetet róla, senki nem vágja le a bokrokat, fákat, vagy a megsérült korlátot helyrerakja.