Emipírikus. És akkor itt most kezdjétek el használni az IQ-t.
Itt látszik, hogy csak "diplomás műszaki értelmiségiekkel" vagy körülvéve. Nem rossz az, én nagyon sokra tartrom a mérnököket, bár sok fura alak van közöttük. Ezt most nem negatívan mondom, de tényleg dolgoztam hatalmas koponyákkal, akik a való életben teljesen életképtelenek voltak.
Kezdjük a listáddal:
- olyan propaganda, hogy göbbels is megirigyelne... - Valahogy mégis több hirdetést, reklámot, médiát fizet az ellenzék. Akkor ők már übergöbbels?
- egy üzletág lenyúlása, ezen a komcsik is csettintenének ezen, akik államosítás címszóval művelték ezt... - Gondolom kicsi voltál még a rendszerváltozásnál. Anno 20 000 milliárd forintnyi állami vagyont sikerült az MSZP-SZDSZ-MDF triónak lenyúlnia 8 év alatt. A fidesz trafik mutyin csak röhögnek, hogy ez náluk csak egy sarki rablás szint. Pénzért a bankba kell menni. Amúgy mesélhetnél nekünk a Budapest Airport privatizálásáról. Az olyan szép sztori. Persze a fidesz nem érintett, így nyilván kifelejted majd az esszédből ezt a kis eposzt.
- nyugdíjpénztár lenyúlása, mert a magántulajdon fogalma az csak dísz... - Az sosem volt magántulajdon. Régen államkasszába ment és onnan osztották szét. Ugyanezt a részt utána a haverjaid kiszervezték a pénztáraknak....na találjuk ki, ki kapott ezért pénzt. Na mindegy, a fidesz annyit vett vissza, ami kifizetést+infláció eszközölt. A MAGÁN része, a reálkamat az megmaradt magánnak. Én spec autót vettem belőle annyit kaptam vissza. MAGÁN az az önkéntes pénztárad. Ahhoz nem nyúlhat, nem is nyúl, ellenben támogatja. Én is kaptam bele idén. Pénzügyből nem vagy penge látom. Kérdezz bátran.
- átláthatatlan költések, tudod, amikor megszűnik a közpénz jellege... - Akkor itt most gondolom ne beszéljünk az MSZP éra alatt közpénzből épített magáningatlanokról, autókról...
- azokat is faszságokra... - Ja nyaralókra kellett volna költeni meg luxus ingatlanokra. De ha lehet külföldön, ahogy ez már a vörösöknél bejáratódott.
- közérdekű adatok titkosítása... - Állami gyakorlat. MSZP-től Anglián át az USA-ig mindenki csinálja. Csak hogy az általad elismert világhatalmakat és ne a koszos keletet említsem.
- bírósági ítélet után sem megtörtént adatszolgáltatás a polgárnak... - Az megvan., hogy a bíroságot sikerült jól szeparálni az államtól? De annyira jól, hogy előtte még a vörösök telepakolták az embereikkel így gyakran hoznak politikai döntéseket de mégis érinthetetlenek?
- olyan alkotmány, ami kb. tákolmány nevet kaphatná... - Nem tudtam, hogy a jogtudományok doktora is vagy. Összedobsz egyet? Amúgy nagyságrendekkel jobb, mint a régi volt.
- a kopaszos eset a népszavazásnál... (komcsik és nácik megint csak csettintenének...) - Megint csak fiatal vagy. Amikor a tieid voltak hatalmon nem lökdösődés volt, meg beáll a kopasz eléd, hanem a szart is kiverték belőled de ha nem volt szerencséd csak eltüntél egy mezőn, majd lezárták az esetet, hogy berúgott, eltévedt, megfagyott.
Kórházak: Anno horngyuszkó 1000 milliárd forintot vett ki a TB kasszából. Az gondolom nem fájt. Az a baj, hogy az a mai napig hiányzik. Viktor könyörgött neki, hogy tegye vissza. Nem tette. Elűnt. A Magyar egészségügy ingyenes és ha járnál kórházakba, látnád mennyi idős ember van ott. Mindenkit ellátnak! Ennek az a hátulütője, hogy várakozni kell és tömeg van. Meg lehetne oldani pl angol mintára, ahol hagynak meghalni.... ezért is járnak haza a londoni meg svédisztáni magyarok ha egészségügyi szolgáltatásra van szükségük. Ha leszarnák lenne ember. Vagy 3 szorosára emelnék az EÜ dolgozók bérét, de akkor a TB is 3x annyi lenne (gondolom örülnél neki).
Ha ez nagyon nem tetszik, lehet menni privát egészségügybe. Van személyzet, gyors, nincs várakozás, kedvesek csak a végén kapsz egy papírlapot amiért a fél havi mérnöki fizetésed odaadod. Mint az áldott nyugaton.
Stadionok: Megint kijön, hogy mennyire nem értesz a pénzügyhöz és a közgazdaságtanhoz. Anno pont ez a terv húzta ki az általad nagyra tisztelt Egyesült Államokat a nagy világválságból. Tudod, amit a németek a hadsereg felduzzasztásával oldottak meg. Ha stadionokat építesz az felszívja a képzetlen munkaerő tömeget (ami már a multiknak sem kell) pörgeti a gazdaságot és rengeteg embernek ad munkát megélhetést mellette pedig valami olyat ad az országnak ami tartós. Mellesleg pont a kórházakat is sorban felújították. De ebből is látszik, hogy kórházat csak az index címlapján látsz, egészségügyist meg csak a filmeben abban a cuki vöröskeresztes miniszoknyában.
Nem tolom a nari propit, mert nem kedvelem őket, de Horthy Miklós óta Orbán Viktor az első politikus, aki törődik Magyarország sorsával. Szar leírni ezt, de ez is megmutatja, eddig mekkora szar senkiházi söpredék vezette az országot. Persze ők is lopnak...de hagynak is. Ők is csinálnak hülyeséget....de hagynak élni dolgozni, fejlődni.
Nem azt mondom, hogy jók, de a jelenlegi palettán az egyetlen elfogadható.