Nekem S.Gy. alapítványa tette lehetővé, hogy gimiben is legyenek az oktatási eszközök ahova járta...
Az, hogy vitya és bűnbandája mit művelt ezzel az országgal inkább nem részletezném, mert elröhögöm magam...
- olyan propaganda, hogy göbbels is megirigyelne...
- egy üzletág lenyúlása, ezen a komcsik is csettintenének ezen, akik államosítás címszóval művelték ezt...
- nyugdíjpénztár lenyúlása, mert a magántulajdon fogalma az csak dísz...
- átláthatatlan költések, tudod, amikor megszűnik a közpénz jellege...
- azokat is faszságokra...
- közérdekű adatok titkosítása...
- bírósági ítélet után sem megtörtént adatszolgáltatás a polgárnak...
- olyan alkotmány, ami kb. tákolmány nevet kaphatná...
- a kopaszos eset a népszavazásnál... (komcsik és nácik megint csak csettintenének...)
Soroljam még? Helyből ugorva is ez lista jön ki. Ne akard, hogy nekifussak...
A saját egyelemes mintámból én azt látom, hogy S.Gy. a falra festett ördög, aki nem is létezik. Vitya meg egy szimpla rablóbandát vezet, akik már a látszatra sem adnak lőrincz haverjával együtt....
Adj több elemet a mintádhoz.
Mindazzal szemben amit felsoroltál én annyit tudok ehhez hozzátenni, hogy amióta a gonoszrabló zorbánviktor van hatalmon jelentősen javult a családom anyagi helyzete, megengedhetem magamnak, hogy a gyerekeim szinvonalas iskolába járhassanak, mindezt úgy, hogy egyszerű alkalmazott vagyok, mégcsak nem is vezető beosztású és (nagyon) vidéken élek.
Az általad pontokba szedett dolgokat nem kérdőjelezem meg, nagyjából egyetértünk abban, hogy ezeknek nem így kellene működni egy erkölcsösebb országban, de ez az ország soha nem volt erkölcsös, nézheted a társadalom bármely rétegét. És igen, én is elfordítom a fejem az ilyenektől mert amíg a gyerekeim jólétét biztosítani tudom leszarom, hogy mennyire kifinomultan működik a látszatdemokrácia. Vannak országok, ahol ez a demokrácia előadás szebben szól, hitelesebb, jobbak az effektek, kényelmesebbek a székek, de hogy a hasonlatnál maradjak most is ugyan olyan szar az előadás mint a szoclib korszakban, csak kényelmesebbek a székek, nagyobbak az adagok a büfében. Az meg, hogy lopják a díszletet nem újdonság ez így lesz amig világ a világ, lehet lamentálni azon, hogy ki lop jobban, de szerintem mindenki annyira lop amennyire csak bír, olyan nincs, hogy valaki csak kicsit lop. A NER-ben sokkal jobban lehet lopni, mint az MSZP-SZDSZ korszakban, ahol egymás szájából rángatták ki a falatot és egymást csinálták ki mosolyogva egy-egy zsírosabb biznisz reményében.
Szóval én is úgy vagyok mint a világtörténelem tömegembere. Csak az érdekel, hogy miből mennyi kerül az asztalomra. A szép eszmék, meg a szép szavak maradnak azoknak akiknek nincs jobb dolguk, mint hogy ezeken rugózzanak naphosszat. Én lapátolom a GDP-t meg nevelem a gyerekeket és ezzel el is fogyott a szabadidőm amit mozgalmi célokra fordíthatok.