Pontosan itt a hiba. Adjam oda a pénzem, amit majd valahogy elszámolnak valakik majd 35 év múlva, hogy majd mennyit adnak vissza, miközben ezt a céljaikra használják és szavazza be ōket az istenadta nép, amiket az elvonásaimból hozzászoktattak az égi mannához, melynek folyamánya, hogy mindig magasabb SZJA-t fizetek, mert a játék zéró összegű...
Nem kell senki gondoskodása, megoldom magam. Odahaza évente 2 misit fizettem a nyugdíjkasszába. Ha csak 5 évet nézek, ez 10 misi. Míg otthon voltam évi 20-23%-ot csináltam a tōzsdén. Inkább nem számolom ki, hogy kamatos kamattal mennyi lenne nálam, ha nem ezt a feneketlen hordót töltöm... Mennyi nyugdíjat is fogok kapni majd AKKOR? Jah, ezt senki sem tudja. Na, ezért vagyok torkig ezzel. Évrōl-évre lesápolnak, de fogjak be a pofám mert nincs gyerekem. Az nagyon zavarja a tàrsadalomat ezek szerint, hogy nem akarunk gyereket, de az már nem, hogy bizonyos réteget a "társadalami igazságosság" jegyében módszersen lefejnek, mivel az a veszély nem fenyegeti, hogy ebbe a csoportba kerüljön. Ez annyira weimar-i.
Nem kell senkitōl semmi, de tōlem se kelljen senkinek. Ez egy alapelv. Kezeljenek felnōttként, rendelkezhessek arról, hogy akarok-e tagja lenni ennek a rendszernek, vagy sem. Akkor tapsolnak, ha holnap kitalálom, hogy fóka vagy, bravó, azzá váltam, amivé szeretnék lenni, de ha felhívom figyelemet erre a "furcsaságra" akkor szemöldök összehúz.
Más módon megfogalmazva: holnap a bótban a kosarad tartalmának a felét elveszik majd odaadják valakinek. Erre mit szólsz? Majd ebbōl rendszert csinálnak. Valaki kitalálja, hogy ez jogos. Egyre többen állnak a kassza mellett a kosaradra várva. Egyre többet kell költened, hogy maradjon. Ha szólsz, erre a válasz, majd te is odaállhatsz a pult végébe várakozni, meg majd egyszer adunk neked is. Ugye, milyen jó.
Totál kontraproduktív. Eleve akkora a nyugdíj-járulék, hogy megéri elcsalni. Belemész egy jóval hosszabb hitelbe, mert azt ki tudod jobban fizetni a maradékból, de sebaj, majd visszakapod, de hogy megkapd, ami jár, elōtte szavazz.