Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jelenleg én azt látom a környékemem hogy a fiatalok már aki életrevalóbb nem nagyon húznak kifelé. Inkább már itthon vadászák a jobb állásokat. A szomszèd srác is hazajött németből. A napi 10-13 órrás autóvillamosági/autószerelésel ki volt a ........ anyagilag se olyan kecsegtettő volt. Közben kint kereste az itthoni normális műhelyeket. És lásd talált. Lehet hogy anyagilag kicsit kevesebb. De nem mindegy hogy napi 8-9 órrát gürizzel és minden második hétvégét szabad. Már nem minden fiatal rohan ki. Ha itthon talál és ki tud jönni akkor minek menjen ki. Mint irtam a lélektanni határ a netó 200-250 ezernél van. És ezt ma már egyre több helyen meg lehet keresni. (Főváros kívétel)Az a párezer fájhat,amit a fiuk tanittatására költött.És valoszinüleg az EU elzárja a pénzcsapot.A 7cikkely erről szol.Az EU pénze nélkül pedig összeomlik a rendszer.A migráció folytatódik,a kivándorlás képében.Vagy inkább erősödik.Nem lesz aki dolgozik.Gazsiék nem fognak.Minek tennék?Azt irtad közgazdász vagy.Szerinted mennyi ideig marad működőképes az ország az EU támogatás nélkül?
Mint Moszkva előretolt hadállása? Elég sokáig.....Az a párezer fájhat,amit a fiuk tanittatására költött.És valoszinüleg az EU elzárja a pénzcsapot.A 7cikkely erről szol.Az EU pénze nélkül pedig összeomlik a rendszer.A migráció folytatódik,a kivándorlás képében.Vagy inkább erősödik.Nem lesz aki dolgozik.Gazsiék nem fognak.Minek tennék?Azt irtad közgazdász vagy.Szerinted mennyi ideig marad működőképes az ország az EU támogatás nélkül?
Újabb 4 évig nem térhet haza. Majd asszimilálódik hollandá vagy muszlimmá.Csóri Panoz...
Ameddig a törvényes eszközökkel teszik teljesen az. Tudod, szólásszabadság, gyülekezési szabadság, stb. Persze ez duma volt, mert semmiféle esély nincs erre. Ezzel a választási törvénnyel nem lehet megverni a fityiszt belátható időn belül, ahoz ki kell halnia a mai szavazóbázisuknak. Csak ehhez türelme sokaknak nincs, akik már a lábukkat szavaztak az elmúlt 8 évben...@molnibalage
Szóval szerinted az demokratikus és normális, hogy a választás napján amikor a kormány nagy többséggel nyer azt mondják, hogy megbuktatják és nem hagyják 4 évig?
Javaslom használd a Google keresőt és nézd meg az utóbbi 50-60 évet, hogy nyugaton hány kormányváltás volt tüntetések és más polgári engedetlenség - pl sztrják - miatt. Nem túl sok, de volt.Mondj mégegy demokratikus eszközt a kormányváltásra.
Savanyù a szölö....Egy szemle a választásrólű:
https://index.hu/belfold/2018/valas...ikai_kultura_melypontja_a_rendszervaltas_ota/
Sajnos diktaturák nem szoktak vállasztásokon megbukni.Van rá ugyan példa,de nem szokásuk.Sajnos ez már 90ben elrontottuk.Poén az,hogy az akkori FIDESZ reformjavaslatokat kellet volna akkor bevezetni.És most nem lenne ez a vakvágányon robogás.És arányos vállasztási rendszerben az egyszerű többség sem lenne meg.Közgazdasági kérdésemröl külonben mit gondolsz?@molnibalage
Szóval szerinted az demokratikus és normális, hogy a választás napján amikor a kormány nagy többséggel nyer azt mondják, hogy megbuktatják és nem hagyják 4 évig?
Akkor kinek hiányos a demokrácia felfogása?
Mondj mégegy demokratikus eszközt a kormányváltásra.
Hangsúlyozom, választás napján nagytöbbségű győzelemnél.
Nem vagyok közgazdász.Sajnos diktaturák nem szoktak vállasztásokon megbukni.Van rá ugyan példa,de nem szokásuk.Sajnos ez már 90ben elrontottuk.Poén az,hogy az akkori FIDESZ reformjavaslatokat kellet volna akkor bevezetni.És most nem lenne ez a vakvágányon robogás.És arányos vállasztási rendszerben az egyszerű többség sem lenne meg.Közgazdasági kérdésemröl külonben mit gondolsz?
Nemhiszem.Putyinnak semmit nem érűnk az Union kivül.Nem fogja fizetni a rendszert.A sajátjára kell a pénz.Mint Moszkva előretolt hadállása? Elég sokáig.....
http://bekialtas.blog.hu/2018/04/09/gyozott_a_fidesz_vesztett_az_orszag
Haha.Szép bullshit. Ilyenkor szoktam mondani, hogy akkor forrást kérek és számokkal.
Savanyù a szölö....
Putyintól milyen pénzt kapunk ?Nemhiszem.Putyinnak semmit nem érűnk az Union kivül.Nem fogja fizetni a rendszert.A sajátjára kell a pénz.
Fennek viszont az.Töle kérdeztem,de nem válaszol.Én sem vagyok közgazdász,csak érintőlegessen tenultam,és pár könyvet olvastam a témában.De józan paraszti ésszel is kiokumálható.Nem vagyok közgazdász.
Ja értem. Akkor egy véleményt írtál le és nem tényt. Relevaniciája nincs a kommentednek.Haha.
Én meg azt, hogy majd bemutatom a Német-Római Birodalom nem létező pénzügyminiszterének 1672-es évi nem létező parlamenti beszámolóját a szintén nem létező költségvetési törvény végrehajtásáról.
Franciaország jó török kapcsolatai, valamint a németekkel összefüggő bizalmatlanság miatt jelentős segítséget leginkább a Vatikántól kapott a Magyar Királyság. Nándorfehérvár eleste után Adorján és VII. Kelemen pápák is jelentős anyagi támogatást biztosítottak az országnak, a végeken részben pápai pénzből fizetett katonák harcoltak. Akik - miután nem voltak magyarok, amikor végetért a szolgálatuk, hazamentek a zsoldjukkal együtt.
Putyintól milyen pénzt kapunk ?
Úgy érdekelne közelebbről.
Hagyjad már ezt a süket dumát, te is visszajöttél. Tudod nagyon feláll a szőr a hátamon az olyan emberektől akik folyton jajgatnak hogy itt milyen xar, innen el kell menni, stb, lázítanak csak. Aztán persze sosem mennek sehova. Tenni viszont semmi építőt, pozitívat nem tesznek. Pont pár napja küldtem el a k....anyjába a feleségem unokahúgát és az egyik keleti megyéből ideköltözött barátját. Itt minden xar két év múlva kimennek az Usába, ott vesznek házat, de előbb még meg akarnak tanulni angolul. Aztán a valóság meg az hogy az utóbbi 3 év alatt mindegyiknek 3-3 munkahely, másfél két hónap meló, két hét táppénz, aztán megint másfél hónap meló ,két hét táppénz. Hazamennek melóból, döglenek, PS + Facebook nyomkodás. Másodállás bármi más bevétel nincs. Hitel van, nem is kevés, mindenre, csekkek tologatva, fűre azért van. A srác 29 éves, a csaj 24. Semmijük sincs, csak egy 25 éves golf amit apuci adott. (Ők megint nagy álláshalmozók,mióta itt vannak 4 év alatt 4, meg 3 munkahely, gondolom keleten se voltak a munka hősei, ezért se boldogultak ott. Érdekes módon azért volt valaki arrafelé is aki megvette a házukat 12-ért.)Tanacsom: az utolsó ember majd kapcsolja le a villanyt.
Nem kapunk.És nem is fogunk kapni.És ez a lényegPutyintól milyen pénzt kapunk ?
Úgy érdekelne közelebbről.