Közben egy kisangyal megsúgta a titkot. Mármint, hogy melyik az ellenzéki fellegvár...Egyébként én is erre tippeltem volna, de így biztosra mentem. Az elmúlt két évben rendszeresen előfordultam nálatok, a vezetőiteknél, akiket annyira nem szeretsz, de velem pld. nagyon kedvesek, emberségesek, nyitottak voltak. Elhívtam Őket a Dunántúlra még a kezdet-kezdetén, egy kisbusszal jött hozzám a városi küldöttségetek. De én is kirándulásként fogtam fel a dolgot, hiszen nem élek ott, de régről (szerelem, egy szőke nyelvtanár lány a JATE-ról), is szép emlékeim voltak onnan. A belváros szép, de mint minden mai magyar városra a kétarcúság a jellemző. Meg elég sok a bunkó. Nem tetszett, ahogy a gyalogátkelőkön símán úgy köpködnek hogy körbe sem néznek, kocsikból meg sorozatban dobálják ki a csikkeket. Mint azt már máshol leírtam, sok helyen megfordultam és dolgoztam az országban, így nálatok is, a polgi egy kirakat beruházásán, ami azért nem saját találmány, hanem egy országos program része. Mint a stadionok.. (Ezt most az Ő védelmében írom ezen a ponton.) Rá fogsz jönni, hogy nem humbukolok, ha csak annyit is írok a helyszínről: Etelka-sor. Megnyugtat, hogy sikerült legalább nekem is magánosítani egy kis közpénzt nálatok is..(Remélem megvalósul, mert akkor kinéz a számomra egy nyolc számjegyű sikerdíj is). Ez most csak szintiszta cinizmus volt a részemről. Most Zsolti remélem megérti, nem mondok el mindent, meg nem is tudok mindent, de alaptalanul sem írogatok. Egyébiránt nekem az lenne az ideám, ha MO-n egy olyan közélet lenne, ahol bátran vállalható lenne, hogy egy-egy polgár kire szavazott, és nem félni attól, hogy kirúgják, ha megtudják. Én emlékszem a 94-es választások után, még a munkahelyen (akkor a MOL Rt-nél dolgoztam tudományos főmunkatársként, egyébként ez volt életem egyetlen nem saját tulajdonú munkahelye, de mint ilyen beosztásból rendszeresen elő fordultam Algyőn is) átbeszéltük kinek jött be és kinek nem a politikai stratégiája. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy ebből valakinek baja lehetne. És láss csodát, nem is lett. Kb. annyi volt a súlya az egésznek, mintha a piaci bevásárlásokról beszélgettünk volna.. Meg persze a velünk nem egy véleményen lévő kollégákat sem hurrogtuk le, vagy ahogy itt szokás, nem küldtük el a melegebb éghajlatra. Akkor azt hittem, hogy a különböző képzettségű politikai nézetű emberek együtt fogják építeni az országot, hogy élhetőbb legyen. Azóta persze változott a világ. Épp a minap beszéltem egy MNB-és ismerőssel, aki elmondta, külön figyelik a privát, otthoni kommentjeiket és egy nem megfelelő helyre adott like miatt már repül is az illető. Hát nekem ez nem tetszik. De ez szükségszerűen következik az agresszív mostani retorikából... amiről elsősorban a politikusok tehetnek. Azok a kisbűnösök, mint akik itt is beállva abba az irányba amerre a mértékadó szelek fújnak és itt eljátsszák szinte ugyanazt, mint nagyban szintén jórészt áldozatai az eltékozolt éveknek. Miközben ment a privatizáció, a társadalmaz is sikerült szétzülleszteni, csordásítani. de a SZÖRNY Rt-ben is erre volt szükség.....