Az az 1000 euros fizetes inkabb 1500-2000. Ki kell probalni a külföldet is. Nagyreszt ugyis hazajössz. Asztalos az apám, meg én is ismerem a dolgot mert sokat segítettem neki, de nem vágunk bele a bizniszbe itt németbe, mert a német képes 2 év után is beperelni ha egy konyhánál valamit talál... meg nagyon akadékos, elkényesztetett, válogatós egy banda...
Az 1000 feletti fizetést azért kétkedéssel szoktam hallgatni, de ha annyi, akkor annyi - így még jobban sajnálom az elvesztegetett tudásukat. Ha a kinti németek olyanok, mint felénk a svábok pökhendi része (szerencsére kis rész csak), akkor elhiszem, miért nem akar apád ott vállalkozni.
Az első mondatodért respekt! Alapvetően ez az oka a mostani huszonévesek kormányellenességének, hogy nincs összehasonlítási alapjuk, és két kanálra falják az ellenzéki lejáratókampányt.
Ha a média egy jelentős részéből csak az egyébként valóságalapot nélkülöző negatívumok sora, szenny ömlik, hogy itt minden milyen rossz, az nyilván hatással van az emberekre. Csak az a helyzet, hogy azoknak a vádaknak a 90%-a nem igaz. Így nem a kormány felelős a rossz légkörért, ez egy tudatosan, politikai érdekből gerjesztett folyamat.
Szerintem tévedsz.
Ahogy látom, az idősebb huszonéves társaságnak nem tetszik főleg a helyzet, akik korábban értek abba a korba, 2006 körül. Ők kezdték az ellenzékieskedést. Azok, akiknek pont, hogy van összehasonlítási alapjuk. Akik egy-két évvel idősebb ismerőseit simán verhették októberben a rendőrök. Akik csalódtak Orbánban, mert becsapta őket. Nem ezt várták tőle, különbnek tartották az "elmúltnyolcév" embereinél. Például Paks2 körüli dolgok (pl. titkosítás) , ablakmutatás az oroszoknak, demokrácia hiányáról beszélés. Ezekről mind megvolt a véleménye kormányra kerülés előtt, utána meg az ellenkezője.
Akikre itt gondolsz, ők az elmúlt másfél év alatt lettek kritikusak.
Nekik a például a tandíjjal kapcsolatban hazudott Orbán (persze egyes szakokban igaza volt é van). Őket tavaly nyáron kezdte elveszteni a kormány. Először az október 2-ai kampánnyal. Sokan egyszerűen azért nem mentek el, mert már túl erős volt a médiában a jelenlét. Állítom, hogy fele akkora kampánnyal, pár hónappal korábban minden nélkül érvényes lett volna az, legfeljebb 85-90%-os "nem" arány lett volna "csak". Utána mindenki várta, hogy tavaszik nyugalom jön. Egy túróst, tolták tovább a biciklit. Ez hatalmas hiba volt, én akkor váltottam a fő hírforrásom az origoról az indexre - szimpla helycsere, mindkettőt olvastam tovább (lejjebb kifejtem még a médiát)
Utána jött a Momentum a NOlimpiával. Itt jött be a következő szarvashiba. A kormánypárti média párbeszéd és vita helyett ráugrott a főbb emberekre. Hamar előkapták Mécs szarkasztikus írását a vidékiekről, csak úgy tálalták, mintha ténylegesen ez lenne a véleménye, nem úgy, hogy parodizálta a hülye libsiket. Ezt nyomatták folyamatosan - csak leesett a fiataloknak a húszfilléres - és szidták az ellenvéleményeseket. Jött a hazaárulásos elszólás, ezzel is sokakat elvesztettek.
Sok fidesszel szimpatizáló (köztük én is) vitát akartunk az olimpiáról, meg szavazást. Miért? Mert hittünk benne, hogy érvekkel meggyőzhetőek az emberek és egy olimpiát támogató eredmény jönne ki, mivel bőven megvolt a támogatottság. Hát vita nem volt, a NOlimpiásokkal nem mertek kiállni. Közben kezdett a média és az érvek hatni, de az ellenzőkhöz csatlakoztak át az emberek. A tárgyalt korosztály egyre jobban látta és látja az egyes fő területek helyzetét, inkább azokra költene (egészségügy, oktatás, közlekedés, védelmi erők).
Mikor kiálltak vitára végre, örültek az emberek. Végre jön az, amiben hittek, értelmes vita. Aztán pontosan közben jött a hidegzuhany, visszamondták az egészet. Utána próbálták a nyakukba varrni az egészet álomgyilkosság címszó alatt. Ez is érdekes, az állomgyilkosságot pont az elkövetők akarták a másik félre rátolni. Újabb hiba, beáldozták a fiatalokat az idősebb korosztályok ellenében, akik jobban akarták az olimpiát.
Média:
Feljebb írtam, hogy előző év vége felé változott a hírfogyasztási szokásom. A korábbi kormányjobb - vegyes bal (index) és kritikus jobb sorrend helyett kritikus jobb - bal (konkrétan index, többi nagyon ritkán) és kormányjobb lett vegyesen. Nem a bal és kritikus jobb lett színvonalasabb, hanem a kormányjobb színvonalasabb része kezdett mélyrepülésbe.
A sok hazugság, hülyeség, rágalmazás ugyanúgy megvan, csak jobboldalról jöve alapból kritikusabb az ember a baloldali hírekkel. Ha az írásod második feléből kivesszük az "Így nem a kormány felelős a rossz légkörért" részt, az takarná a valóságot, mert mindkét oldal hibás ugyanúgy.
Azért ahhoz gratula, hogy sikeresen elkezdték a (többségében) jobboldali fiatalságot átlökni a kritikus jobb - nem érdekli - bal háromszögbe. Ehhez kellett Orbán, a kormánymédia és Vona utóbbi időben végzett tevékenysége. A maradék naivitást sikerült kiölniük a fiatalságból, de maguk ellen sikerült.