[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
(Nyugi, csak mert jol szavaztal meg nem csufollak fideszes szavazonak. Te KDNP-s... :D)

ezzaz drágám, mondd csak, így tovább, ebből lesz a libidó :D:D:D

En sem konkretan a jarolapokrol beszeltem. :)
Ezek a privatizalt, kiszervezett vallalkozosdi dolgok rohadt megtevesztoek tudnak lenni. Altalanossagban igaz az, hogy az eszkozpark soha ne tevesszen meg. A maganklinikak, -rendelok sokszor a levedlett allami roncsokat hasznaljak. Persze ok hasznaltak ezeket az eszkozoket korabban is, ezert rutinosak a kezeleseben, de ez meg keves az udvosseghez. Pl.: egy regi ultrahang keszulek szep nagy impozans darab, de senki ne essen hasra tole, mert az ilyenek kepalkotasa tragedia. Az MR-ek szama sem az egyetlen meroszam. Az uj MR-ek mar atomcsoportokat kepesek elkuloniteni, mig a regiek... basszus, paca hatan paca. Olyan volt a kepe mint egy Rorschach-teszt. Orvos ki sem tudta ertekelni, csak a samanok.
A surgossegi illetve a betegfelveteli osztalyokon is valtozo aranyban talalhatsz allami alkalmazottakat. Sok helyen maganvallalkozoknak szervezik ki a munkat. Igaz, nem te fizeted a szamlat, hanem a korhaz. De ez a reszleges privatizacio es vallakozosdi azt eredmenyezi, hogy mikozben te reflexbol Orbant szidod az ellatas minosegeert, valojaban csak egy 300 ora ugyeletet bevallalo vallakozo agoniajanak szenvedo alanya vagy.
Rovidre fogva: Az egesz ugy bonyolult. Nem ketbites, miszerint van a rossz allami- es a jo maganceg. A magancegek sokszor lehuzzak az allamot is. Teged meg mindig. Lehetne jo az egeszsegugy, de ahhoz rohadtul bele kellene allnia a feladatba egy hozzaerto miniszteriumnak...

nem lenne rossz amit mondasz, csak sok blablabla és kb azonnal foglalkoznak veled, nem 3-4 hónap múlva. Ami, ha pl fáj, akkor nem egy rossz dolog. :D:D
 

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
1990-ben egyszer már beetették a népet, SZDSZ formájában, aztán kiderült, hogy alig van köztük olyan, akinek az apja ne ávós lett volna.

tudod ekkor még a fidesz az szdsz proli szárnya volt és orbán apósa is "hasznos" munkát végzett 56-ban.
Azzal a tévhittel meg tessék leszámolni, hogy itt a fiatalság jobboldali. Itt a fiatalok 90%-nak semmiféle értékrendje nincsen. Önzés az van ezerrel. Legyen okostelefon, be lehessen rúgni, szívni minél többször, lehessen különféle alkalmakból a körúton ordibálni, őrjöngeni, mindegy, hogy Izland elleni EB meccsről, vagy a Soros-egyetemről, esetleg a Helsinki bizottságról van szó. Ha kell piros-fehér-zöldre festi a képét, ha kell, genderszakos transzvesztitákért aggódik. Csürhe mentalitás az van, értékrend nincs.

te valami eltévedt öregember lehetsz :D:D teljesen más a tapasztalatom ilyen téren fiatalként, sőt a "liberális" barátnőm is konzervatívabb nálad :D Mi mind komoly értékrenddel rendelkezünk ennek meghatározó része a kereszténység és a konzervativizmus, csak orbánék ezek közül egyik sem :D:D ezért nem értünk egyet :D:D:D
 
  • Tetszik
Reactions: blogen

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Így múlik el a világ dicsősége, lesittelték a volt főnökömet.
Ő gazdagodott, én meg közhasznúként csóróskodtam havi 60000 Ft-ból. Kizárólag a diplomám miatt nem adtak vaskos 47-et mint a többinek.
http://www.szon.hu/nyirvv-ugy-letol...regyhazi-varosuzemelteto-ugyvezetojet/3525724

Ez nagyon utatja az ország ketté szakadtságát. Errefele tudsz egy angol középfokot és van érettségid 250.000brutto ahonnan indul a beszélgetés. Szombat +100%, Vasárnap +150% meg cafeteria.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
https://www.bloomberg.com/news/arti...-make-500-000-tons-of-steel-a-year-in-austria

The plant, a two-hour drive southwest of Vienna, will need just 14 employees to make 500,000 tons of robust steel wire a year—vs. as many as 1,000 in a mill with similar capacity built in the 1960s. Inside the facility, red-hot metal snakes its way along a 700-meter (2,297-foot) production line. Yet the floors are spotless, the only noise is a gentle hum that wouldn’t overwhelm a quiet conversation, and most of the time the place is deserted except for three technicians who sit high above the line, monitoring output on a bank of flatscreens. “We have to forget steel as a core employer,” says Wolfgang Eder, Voestalpine’s chief executive officer for the past 13 years. “In the long run we will lose most of the classic blue-collar workers, people doing the hot and dirty jobs in coking plants or around the blast furnaces. This will all be automated.”
 

eadx

Active Member
2016. december 26.
81
107
33
Inkább bekezdésenként válaszolok, úgy érthetőbb. Dőlt closed society véleménye, nem dőlt a válaszom. A link remélem bejön.
Sör és popcorn bekészít, mert hosszú lesz.

Ha megnézed kik voltak kint az áprilisi demonstrációkon, akkor (...)

Ha megnézed kik voltak kint az áprilisi demonstrációkon, akkor láthatod, hogy alapvetően a 16-25 éves korosztály. Gimnazista-főiskola-egyetemista réteg (már ez sok kérdést vet fel az egyetemek színvonalával kapcsolatban, de ezt most hagyjuk...) plusz a hivatásos tüntető vadprosztó Tuareg-féle csoportok. Sokat mondó, hogy az egész brahiból őrjöngés nagyjából az érettségiig, egyetemi vizsgaidőszakig tartott. Utána mintha elvágták volna. Orbánnak a szélsőséges atlantizmustól való elfordulása az egyik legbölcsebb döntése volt. Valóban nemzeti érdek. Akiknek ez nem tetszik, az a nyugatos-liberális réteg, akik közül '14-ben már egy darab se szavazott a Fideszre.

Láttam. Ismerősi körben nem volt gimnazista, csak feljebb 30-ig. Az egyetemek színvonalát hagyjuk, ismerem azokat, nem látszik a javulás az elmúltnyolcévhez képest. Érdekes volt, hogy a jobb egyetemekről mentek az emberek tüntetni inkább, nem a rosszabbakról.
Érdekes látni, hogy azért szidod őket, mert inkább tanulnak más helyett. Gratulálok. A vizsgaidőszak egyes helyeken július második hetéig is eltart.
Egy dolgot ne feledj: ha a tanulmányokról van szó, összezárnak a diákok. Az elmúlt években az egyetemi tüntetéseken mentek a többi egyetemről is, ha idejük engedte. Még ha a közvetlen versenytárs is került veszélybe.

A valódi nemzeti érdekbe nem tartozik bele, hogy a havernak adjuk a lóvét azok helyett, akik rendesen kamatoztatni tudják. Meg az, hogy lesöpörjük az asztalról a megemlékezési javaslatot, vagy hogy a megemlékezés hallatára kivonulunk. Na ez nem tetszik egyre több embernek.

Abban egészen biztos vagyok, hogy fideszes szavazót nem veszített el a kormány a tavalyi túlzott mozgósítókampánnyal. Ez nem ok szakításra. Ez nem elvi kérdés. Én is tudok olyanokat, akik olyan elviekben, bevallásuk szerint jobboldali-félék, és ezért nem ment el, de ők pl. sosem szavaztak eddig sem a Fideszre. Nekik esetleg jobban kinyílt az elmúlt időszakban a csipájuk, az lehet.


Azzal szavazót nem, de október másodikán szavazatot igen. Figyeld kérlek a különbséget. Sajnáltam, hogy nem mentünk elegen a nem-et jelölni. Az a sikertelenség megfelelő jelzésűnek kellett volna lennie. Lett volna idő levonni a tanulságot és változtatni. Akkor még elég messze volt ’18 tavasza, hogy egy pofára esést ki lehessen heverni. Nem tették. Persze ettől még a ’18-as győzelmükben biztos vagyok.

A tandíjjal kapcsolatban Orbán nem tudom mit hazudott, mert alig történt átalakítás.


„Tisztelt hölgyeim és uraim! A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt (…) és ezért sohasem fogok belenyugodni abba, hogy Magyarországon tandíj zárja el a gyerekek előtti felemelkedés lehetőségét.”

Tandíj azóta is van, pár ismerős pont a 2012-es szívatásba került bele. Volt, akit államira vettek fel, volt, akit önköltségesre, volt, aki nem tudta fizetni. Januárban tudták meg a pontos számokat. Volt pislogás. Áldom az eget, hogy én anno ingyenes képzésre kerültem be. Azaz amit Orbán mondott, ugyanúgy fizetni kellett nekem is.

Én úgy látom, hogy rád hatott a liberális média szőnyegbombázása, amit a TV2 és az Origo váltása, vagy az M1 első napjainak átmeneti zavarai után végeztek. Kár.


Nem jött át az írásomból a lényeg. Nem a liberális média állított át a hírolvasásnál, hanem az, hogy sikerült a Fidesz médiájának alájuk mennie. Érvek és vita helyett sikerült alájuk menni gyűlöletben – az indexhez képest, a többi csak akkor olvasom el, ha külön linkelik/linkelitek be. És vedd figyelembe, hogy ez csak a sorrendet változtatta, olvasom ugyanúgy tovább a fideszes médiát.
Az M1-nél röhögtünk, de tudtuk, minden kezdet nehéz. Mi is estünk-keltünk az új dolgok elején, szerintem te is, azt elfogadtuk. Az Origo degradálása hatalmas hiba volt, ahogy egyik fő emberük, Kovács András tehetségének gyűlöletkeltő cikkekre való elherdálása is.

Hogy te az Indexre váltasz bármilyen ok miatt, az a te dolgod. De jobboldali világnézetű embernek egy Index nem lehet hírforrás, legfeljebb kabaré forrása. Az Index az ellenség egyik hadosztálya, amely konzekvensen szembenáll a konzervatív értékrenddel, és egy lehetőségeihez mérten független és magyar Magyarország ideájával.


Lehet jobboldaliként a másikat olvasni. Normális szemlélethez kell mindkét oldalt figyelni. Van olyan, amit az egyik oldal elhallgat, a másik nem és fordítva. Idézem előző hozzászólásom: „A sok hazugság, hülyeség, rágalmazás ugyanúgy megvan, csak jobboldalról jőve alapból kritikusabb az ember a baloldali hírekkel.”

Ha valakinek az ellenség egyik hadosztálya szimpatikus, akkor az az én értékítéletem szerint nem jobboldali. Nem tudom, miben hazudott a kormánypárti média, de ha valamiben hazudtak is, azok vagy ötödvonalbeli, piszlicsáré ügyek, vagy olyan igazságok, amelyeket a bíróság előtt nem tudtak hitelesen bizonyítani (pl. Juhász Péter és Portik kapcsolata). Ehhez képest az Indexnek az egész világképe, világmagyarázata egy gigantikus hazugság.

Ez az „aki nincs velem, az ellenem” egy dologra emlékeztet. Rákosi korszaka, ’50-es évek. Ha most ezt akarod vissza, akkor köszönöm, tanulok tovább nyelveket, és húzok ki valahova máshova. Ahogy sokan mások fogják ugyanezt tenni.
Két hét alatt rend lett felétek?
 

eadx

Active Member
2016. december 26.
81
107
33
Második fele:

Az olimpia kapcsán nem akarok sokat írni. Magam sem voltam elvetemült híve, de eszem ágában nem lett volna a momentumos sátánfajzatok mellé állni. Az pedig, hogy tételesen bemutatták, hogy kik ezek az újból a függetlenség mázában tetszelgő népbolondítók, a leghelyesebben tették. Tudja meg a nép, hogy a Heves Megyei Tanács, pártbizottság vezetőjének unokája, Tabajdi Csaba gyereke, Mécs kölke, az Együtt színeiben választáson induló gyerek, CEU-n képzett "függetlenek", az szdsz-es filozófus, Radnóti gyereke készül ismét hülyére venni a magyar társadalmat. 1990-ben egyszer már beetették a népet, SZDSZ formájában, aztán kiderült, hogy alig van köztük olyan, akinek az apja ne ávós lett volna. '94-ben meg le is hullott a lepel. Mécs gyerekének írását iróniának minősíteni különösen abszurd, amikor az SzDSZ-ben, ahol az apja hosszú évekig politizált, éppen ez a vidékellenes, lekezelő stílus, bőgatyásozó tempó ment.


Tudja meg a nép, hogy az állítólag dúsgazdag, 12 milliót „ellopó” tagjuk kapott 9,3 milliót egy vállalkozásra, ami befuccsolt? A pénzt adóknak meg más bukásokhoz képest aprópénz? Akik nem követelnek semmit vissza, mert tudják, hogy a projektek többsége bebukik? Nem a MoMo hajtja el az összes baloldalit, akik ártottak ennek az országnak, és most náluk próbálkoznak? Próbálja az a párt és holdudvaruk Soroshoz kötni őket, akik lenn voltak a sorosista mélységben és még 8 éve sem voltak túlzottan Soros-ellenesek? Akik pártját Soros pénzelte? Te most arról a Mécsről beszélsz, akinek a testvére Habony jóbarátja? Hopsz, Habony nem a Fidesz embere? Plusz poén, hogy a vezetőjük épp a fiatal Orbánhoz hasonlít, csak kócos helyett hátranyalt hajjal.

Nem védeni akarom őket, mert sok marhaságot összeírnak ők is, de ne csak az egyik oldalról nézzük őket, mert az nem segít.

Bocsi, itt elengedtem magam. Modik szóljatok, ha ez már nem megengedhető stílus.

És legalább ezen a fórumon legyünk komolyak. A Momentum Nolimpia feliratú standoknál agitált. Ők nem párbeszédet, hanem az olimpia bukását akarták, hogy ezzel kárt okozzanak a Fidesznek. Csak a DK, MSZP nem tudott volna sikeresen levezényelni egy ilyen kampányt, mert ők nem tudtak volna a függetlent hitelesen előadni, amire azért volt szükség, hogy nagy tömegeket be tudjanak vonzani.


Amikor én odamentem aláírni, akkor nem agitált senki. Helyette jött egy banyatankos papa és annyit mondott, hogy "Nem lehet már egy kis örömünk sem?" Jah, ha megéri "24-et, akkor lehet neki. Nem ő fogja kifizetni. Aki akart, az beszélt velük külön. A párbeszédről annyit, hogy nem ők futamodtak meg a vita elől.
Mondjuk a Mécses sztori után egyre többen tartják úgy, hogy a Fidesz hozta létre a Momentumot. Testvére állítólag Habony haverja. Mekkora arcvesztés lett volna, ha visszatáncolnak maguktól a pályázattól, helyette hoztak egy szervezetet, ami elvitte volna a balhét. Csak hát önállósították a lilák magukat, mint a narancsok huszonpáréve… Vagy még mindig övéké a MoMo és mindenkit átvertek. Akkor meg zsenik, akik felhozták az ötletet.

Azzal a tévhittel meg tessék leszámolni, hogy itt a fiatalság jobboldali. Itt a fiatalok 90%-nak semmiféle értékrendje nincsen. Önzés az van ezerrel. Legyen okostelefon, be lehessen rúgni, szívni minél többször, lehessen különféle alkalmakból a körúton ordibálni, őrjöngeni, mindegy, hogy Izland elleni EB meccsről, vagy a Soros-egyetemről, esetleg a Helsinki bizottságról van szó. Ha kell piros-fehér-zöldre festi a képét, ha kell, genderszakos transzvesztitákért aggódik. Csürhe mentalitás az van, értékrend nincs.


Tévedsz két oldalról is. Egy, a fiatalok közül, akiket valamilyen szinten érdekel a politika, vagy hosszabb távra terveznek, döntően jobboldaliak (75-80%-ban). Nagyon kevesen vannak a fővárosban is baloldalaik. Tudom, meglepő, régen én is azt hittem. Aztán kiderült, hogy a többségük kritikus jobboldali, nem érdekli az egész, vagy az általad említett elvtelenek.

Az a 90% önző a saját környezetemben 40% sincs, persze hajlamosabb őket észrevenni az ember. Őszintén sajnállak, ha felétek olyan rossz az állomány, felénk nem épp a csürhementalitás van, azokra tojunk nagyban. Én személy szerint bőven egy kezemen meg tudom számolni, hányszor rúgtam be úgy istenesen. Pedig nem vagyok az a rengeteget töményet eltüntet és józan marad ember.

A saját környezetemben amit látok, hogy a fiatalok mit akarnak: végzettség, amivel tisztességes munkában lehet tisztességes életet nélkülözés nélkül leélni (és szeretik a leendő munkát); most pár évre pár, majd örök életre; világot látni, míg lehet (mikor én kezdtem utazni, sokkal nyugodtabb világ volt, visszasírom azt); nyelvvizsga; jogsi; hobbihoz eszköz.

És pont túlléptem a 10000 karaktert, így ketté kellett szednem.
 

janzen

Well-Known Member
2017. június 14.
126
302
63
A legtöbb pénz az idősek ellátására megy, logikusan, mivel náluk jelentkeznek a bajok sűrűn. És a nyugdíjból járulékokat se vonnak.
Ez a nagy betegszám aztán bedugítja az ellátórendszert rendesen és belemerít szépen a gyógyszerkasszába.
Elég sok híja van a járulékfizetők sorának is, nemrég derült fény egy olyan stiklire amit a munkaerő-kölcsönzők is alkalmaztak, vagyis lejelentik a tb-nél a melóst, de a járulékokat a NAV-nak már nem fizetik rendszeresen. És mivel rövidek az alkalmazási időszakok ezt már nem tárják fel az ellenőrzések, mivel nincs rá alkalom. Rengeteg dohány tűnik el így a közkaszából, ebből lesznek aztán az A6-osok, és X5-ösök a "vállalkozói" szférában.

A mentőt már nem lehet kocsikázásra használni, a betegszállítók hálózata ezért jött létre, ha az orvos nem látja indokoltnak, a mentőt hiába hívod.

Nem kívánok sokat írni, mert van aki nálam jobban fogalmaz.

Ezért berakom.

http://index.hu/gazdasag/penzbeszel...szsegugy_betegseg_lantos_gabriella_elso_resz/
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
Megcsinálták: "Csak a Fidesz!"-propaganda köszönhet majd vissza a plakátokról
Forrás: https://kuruc.info/r/2/174215/

Miért utáljuk a fideszt 2.0 és miért vagyunk hajlandóak bárkivel összefogni :D:D starter pack azoknak akik még mindig nem értik :D:D

Legalább most már vállalod, és nem tagadod a nyilvánvalót. Ti a liberálisokkal vagytok. Ez sokaknak megkönnyíti majd a döntést a szavazásnál, köszönjük! És az a helyzet, hogy sikerült megint leleplezni magatokat: nem elvi, a nemzet jövője szempontjából kulcsfontosságú ügyekben elfoglalt álláspont szerint döntötök szövetségesről, hanem aszerint, melyik párt segíti elő jobban a saját tyúkszaros pártérdekeiteket. Ezért bűzlik a Jobbik: mert mindig a nemzeti érdek elé helyezik a pártérdeket.

ÁFA csalástól bűzlő, tized áron csinált mocskolódó kampány után én visszafogottabb lennék a helyedben, persze az én vagyok, nem egy napraforgó jobbikos.
 

closed society

Well-Known Member
2016. szeptember 20.
710
1 314
93
tudod ekkor még a fidesz az szdsz proli szárnya volt és orbán apósa is "hasznos" munkát végzett 56-ban.
te valami eltévedt öregember lehetsz :D:D teljesen más a tapasztalatom ilyen téren fiatalként, sőt a "liberális" barátnőm is konzervatívabb nálad :D Mi mind komoly értékrenddel rendelkezünk ennek meghatározó része a kereszténység és a konzervativizmus, csak orbánék ezek közül egyik sem :D:D ezért nem értünk egyet :D:D:D

Projekció - talán így nevezik azt, amit csinálsz. :) Prolik nem a Fideszben vannak. Legalábbis ritkán szokták egy kiemelt szakkollégium diákjait prolinak nevezni. Ellenben a kedves pártodban nagyjából alig van más. Trágárkodó, fenyegetőző, magukon uralkodni képtelen, bokorban szopató tajparasztok gyülekezete. Volner, akit a tőmondatokban előadott gazdaságpolitikai sületlenségei folytán a párt egyik eszének tart a borzalmas tagság, alig bonyolultabb, mint egy ostoros moszat.
Annak örülök, hogy ti "komoly értékrenddel rendelkeztek". :D Most már csak tükröződnie kéne valaminek abból a komoly értékrendből. Hogy liberális barátnőd van, az meg alapjában kérdőjelez meg megint csak sok mindent.
 
Status
Not open for further replies.