• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag 1586

Guest
Van folytatása a fenti hírnek.
Megjelent egy részletesebb beszámoló arról hogy hogyan néz ki az az AI rendszer amely képes legyőzni egy tapasztalt pilótákat.

http://www.omicsgroup.org/journals/...ted-air-combat-missions-2167-0374-1000144.pdf

Be kell valljam, eléggé utána kellett olvasnom olyan kifejezéseknek mint "fuzzy tree" meg "genetic fuzzy systems" de megérte, mert érdekes.
(szerintem ez az anyag elég jól elmagyarázza a lényeget: http://epa.oszk.hu/00900/00997/00021/pdf/EPA00997_Letunk-2012-2_009-023.pdf)

Leírja hogy milyen szimulátort használtak az ALPHA nevű AI teszteléséhez: egy AFSIM nevű szimulátort (http://www.ndia.org/Divisions/Divis...uments/NDIA-SE-MS_2014-08-19_Zeh-Birkmire.pdf) ami, félek, nem kapható a boltokban...:(

Ahogy írja az AFSIM-ban meglehetős élethűen lemodellezték a modern légiharc körülményeit és a tesztekben az ALPHA az ellenség (vörös erők) szerepét játszotta.
Az ALPHA hátrányos helyzetben volt a tekintetben hogy kevesebb és rövidebb hatótávolságú rakétákat kapott, nem volt 360 fokos AWACS képe. A képek alapján úgy tűnik hogy a "kék" erők Raptorokat használtak a "vörös" erők Flankereket. A leírt esettanulmányokban az ALPHA-nak létszámelőnyt engedtek csak meg.

Ilyen felállásból tudta az AI megverni a human pilótákat...

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:rolleyes:

T

Törölt tag 1711

Guest
Már én is kínosan éreztem magam, a fórum téma iránt érdeklődő része valszeg a falra fog mászni ettől:

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 542
12 788
113
Egy furcsa szimulátor:

buran_sim.jpg

Tu-154LL, Buran cockpit layaut.

• Tetszik
Reactions: misinator

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Na akkor legyen egy friss:

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 516
16 826
113
Wings Over Europe
https://steamcommunity.com/app/281580

Ezt ismeri valaki? Érdemes kipróbálni?

Igazából egy olyan szimet keresek, amiben a hidegháborús Európa fölötti nagy USSR-NATO légicsatáit lehet játszani. A linkelt darab elvileg ez, csak a szimuláció gyengécske.

M

molnibalage

Guest
Wings Over Europe
https://steamcommunity.com/app/281580

Ezt ismeri valaki? Érdemes kipróbálni?

Igazából egy olyan szimet keresek, amiben a hidegháborús Európa fölötti nagy USSR-NATO légicsatáit lehet játszani. A linkelt darab elvileg ez, csak a szimuláció gyengécske.
Arcade.

A BMS 4.32-höz készült MOD-omban Korea térképen, de volt ilyen.

Régi repszimek közül valami hornetes volt, ami Skandinávia környékén játszódott.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 116
85 995
113
Láttam egy szimulátor trailert nem néztem meg de úgy tűnt,hogy valami új lesz.Tudtok róla valamit?

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 116
85 995
113
Ez alapján még azt sem tudom, hogy repszim, szárazföldi vagy mi? A DCS-nek lesz új néven valami lebutított változata, hogy egységesen minden arcade szintű avionikával bír majd. Lehet, hogy azt láttad.

(Jelenleg is probléma a DCS-ben, hogy eltérő mélységben modellezett géppel, eltérő mélységben kell gépészkedni...)

Lehet, hogy választhatóvá teszik. A Dying Ligth-ban megszoktam az RPG elemeket tartalmazó FPS játékot, nem volt zavaró.

Bocsánat nem voltam egyértelmű nekem a szimulátor az a repülőgép szimulator.
Valószínűleg igazad van mert a Lock On fejlesztői is benne vannak.

M

molnibalage

Guest
Bocsánat nem voltam egyértelmű nekem a szimulátor az a repülőgép szimulator.
Valószínűleg igazad van mert a Lock On fejlesztői is benne vannak.

Lock On lassan 10+ éve nincs DCS van, az az örököse.
Ez a cucc egy lebutított DCS, semmi több.

M

molnibalage

Guest
Ez jó vagy rossz?Mármint,hogy butított DCS?
Úgy tudom,hogy a Lock Onból lett a DCS is.
A Lock On minden erénye ellenére félárkádos avionikával és modellezéssel bírt.

A DCS-ben az A-10C és a Ka-50 messze felülmúlta már ezeket. Normális full klikkelhető kabin, MFD-k, start-up procedúra, eltérő radar üzemmódok, SAR radar modellezés, egyebek.Ez a valami ezt butítja le egységes szintre amennyire lehet tudni és látni.

A Lock On leszármazottja a DCS-nek, ezért nincs Lock On. Az első DCS termék 2008 táján a Ka-50 volt. Aztán ebből lett a DCS world.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 116
85 995
113
A Lock On minden erénye ellenére félárkádos avionikával és modellezéssel bírt.

A DCS-ben az A-10C és a Ka-50 messze felülmúlta már ezeket. Normális full klikkelhető kabin, MFD-k, start-up procedúra, eltérő radar üzemmódok, SAR radar modellezés, egyebek.Ez a valami ezt butítja le egységes szintre amennyire lehet tudni és látni.

A Lock On leszármazottja a DCS-nek, ezért nincs Lock On. Az első DCS termék 2008 táján a Ka-50 volt. Aztán ebből lett a DCS world.

Szimulátoros szemmel ez akkor visszalépés lesz ezek szerint.Bár ha lesz normális mission editortakkor lehet,hogy játékélményben jobb lesz mint a DCS(ahogy kivettem a szavaitokból ezt hiányoljátok a legjobban).

M

molnibalage

Guest
Szimulátoros szemmel ez akkor visszalépés lesz ezek szerint.Bár ha lesz normális mission editortakkor lehet,hogy játékélményben jobb lesz mint a DCS(ahogy kivettem a szavaitokból ezt hiányoljátok a legjobban).
99,9%, hogy a DCS-nél kevesebbet tud majd azon a téren is (hiszen egyszerűsítés a cél) és még féldinamikus hadjárat sem lesz hozzá vagy normális autogen mission.
Ez egyszerű trükk pénzszerzésre, mint szimes ajánlom kerüld el messzire.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 116
85 995
113
99,9%, hogy a DCS-nél kevesebbet tud majd azon a téren is (hiszen egyszerűsítés a cél) és még féldinamikus hadjárat sem lesz hozzá vagy normális autogen mission.
Ez egyszerű trükk pénzszerzésre, mint szimes ajánlom kerüld el messzire.

Oké köszi.

andris.7

Well-Known Member
2016. szeptember 17.
88
439
53