Van folytatása a fenti hírnek.
Megjelent egy részletesebb beszámoló arról hogy hogyan néz ki az az AI rendszer amely képes legyőzni egy tapasztalt pilótákat.

http://www.omicsgroup.org/journals/...ted-air-combat-missions-2167-0374-1000144.pdf

Be kell valljam, eléggé utána kellett olvasnom olyan kifejezéseknek mint "fuzzy tree" meg "genetic fuzzy systems" de megérte, mert érdekes.
(szerintem ez az anyag elég jól elmagyarázza a lényeget: http://epa.oszk.hu/00900/00997/00021/pdf/EPA00997_Letunk-2012-2_009-023.pdf)

Leírja hogy milyen szimulátort használtak az ALPHA nevű AI teszteléséhez: egy AFSIM nevű szimulátort (http://www.ndia.org/Divisions/Divis...uments/NDIA-SE-MS_2014-08-19_Zeh-Birkmire.pdf) ami, félek, nem kapható a boltokban...:(

Ahogy írja az AFSIM-ban meglehetős élethűen lemodellezték a modern légiharc körülményeit és a tesztekben az ALPHA az ellenség (vörös erők) szerepét játszotta.
Az ALPHA hátrányos helyzetben volt a tekintetben hogy kevesebb és rövidebb hatótávolságú rakétákat kapott, nem volt 360 fokos AWACS képe. A képek alapján úgy tűnik hogy a "kék" erők Raptorokat használtak a "vörös" erők Flankereket. A leírt esettanulmányokban az ALPHA-nak létszámelőnyt engedtek csak meg.

Ilyen felállásból tudta az AI megverni a human pilótákat...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

:rolleyes:

Már én is kínosan éreztem magam, a fórum téma iránt érdeklődő része valszeg a falra fog mászni ettől:

• Tetszik
Reactions: Veér Ispán
Egy furcsa szimulátor:

buran_sim.jpg

Tu-154LL, Buran cockpit layaut.

• Tetszik
Reactions: misinator
Na akkor legyen egy friss:

Wings Over Europe
https://steamcommunity.com/app/281580

Ezt ismeri valaki? Érdemes kipróbálni?

Igazából egy olyan szimet keresek, amiben a hidegháborús Európa fölötti nagy USSR-NATO légicsatáit lehet játszani. A linkelt darab elvileg ez, csak a szimuláció gyengécske.

Wings Over Europe
https://steamcommunity.com/app/281580

Ezt ismeri valaki? Érdemes kipróbálni?

Igazából egy olyan szimet keresek, amiben a hidegháborús Európa fölötti nagy USSR-NATO légicsatáit lehet játszani. A linkelt darab elvileg ez, csak a szimuláció gyengécske.
Arcade.

A BMS 4.32-höz készült MOD-omban Korea térképen, de volt ilyen.

Régi repszimek közül valami hornetes volt, ami Skandinávia környékén játszódott.

Láttam egy szimulátor trailert nem néztem meg de úgy tűnt,hogy valami új lesz.Tudtok róla valamit?

Ez alapján még azt sem tudom, hogy repszim, szárazföldi vagy mi? A DCS-nek lesz új néven valami lebutított változata, hogy egységesen minden arcade szintű avionikával bír majd. Lehet, hogy azt láttad.

(Jelenleg is probléma a DCS-ben, hogy eltérő mélységben modellezett géppel, eltérő mélységben kell gépészkedni...)

Lehet, hogy választhatóvá teszik. A Dying Ligth-ban megszoktam az RPG elemeket tartalmazó FPS játékot, nem volt zavaró.

Bocsánat nem voltam egyértelmű nekem a szimulátor az a repülőgép szimulator.
Valószínűleg igazad van mert a Lock On fejlesztői is benne vannak.

Bocsánat nem voltam egyértelmű nekem a szimulátor az a repülőgép szimulator.
Valószínűleg igazad van mert a Lock On fejlesztői is benne vannak.

Lock On lassan 10+ éve nincs DCS van, az az örököse.
Ez a cucc egy lebutított DCS, semmi több.

Ez jó vagy rossz?Mármint,hogy butított DCS?
Úgy tudom,hogy a Lock Onból lett a DCS is.
A Lock On minden erénye ellenére félárkádos avionikával és modellezéssel bírt.

A DCS-ben az A-10C és a Ka-50 messze felülmúlta már ezeket. Normális full klikkelhető kabin, MFD-k, start-up procedúra, eltérő radar üzemmódok, SAR radar modellezés, egyebek.Ez a valami ezt butítja le egységes szintre amennyire lehet tudni és látni.

A Lock On leszármazottja a DCS-nek, ezért nincs Lock On. Az első DCS termék 2008 táján a Ka-50 volt. Aztán ebből lett a DCS world.

A Lock On minden erénye ellenére félárkádos avionikával és modellezéssel bírt.

A DCS-ben az A-10C és a Ka-50 messze felülmúlta már ezeket. Normális full klikkelhető kabin, MFD-k, start-up procedúra, eltérő radar üzemmódok, SAR radar modellezés, egyebek.Ez a valami ezt butítja le egységes szintre amennyire lehet tudni és látni.

A Lock On leszármazottja a DCS-nek, ezért nincs Lock On. Az első DCS termék 2008 táján a Ka-50 volt. Aztán ebből lett a DCS world.

Szimulátoros szemmel ez akkor visszalépés lesz ezek szerint.Bár ha lesz normális mission editortakkor lehet,hogy játékélményben jobb lesz mint a DCS(ahogy kivettem a szavaitokból ezt hiányoljátok a legjobban).

Szimulátoros szemmel ez akkor visszalépés lesz ezek szerint.Bár ha lesz normális mission editortakkor lehet,hogy játékélményben jobb lesz mint a DCS(ahogy kivettem a szavaitokból ezt hiányoljátok a legjobban).
99,9%, hogy a DCS-nél kevesebbet tud majd azon a téren is (hiszen egyszerűsítés a cél) és még féldinamikus hadjárat sem lesz hozzá vagy normális autogen mission.
Ez egyszerű trükk pénzszerzésre, mint szimes ajánlom kerüld el messzire.

99,9%, hogy a DCS-nél kevesebbet tud majd azon a téren is (hiszen egyszerűsítés a cél) és még féldinamikus hadjárat sem lesz hozzá vagy normális autogen mission.
Ez egyszerű trükk pénzszerzésre, mint szimes ajánlom kerüld el messzire.

Oké köszi.