Nagyon szépen köszönöm a részletes választ !
A következő kérdéseim lennének:
Megéri-e a komplett szett a VKBO / VKPO 3.0-ból ?
Hogyan lehet vegyvédelmi cuccot rendelni / beszerezni ?
Гражданский противогаз ГП-21 Тамбовмаш по цене от 6243.6 руб. в Екатеринбурге — ООО «МС ГО Экран»
На сайте ООО «МС ГО Экран» вы можете купить Гражданский противогаз ГП-21 Тамбовмаш в г. Екатеринбург, а также другие гражданские противогазы в большом ассортиментеekran-ural.ru
Костюм Л-1 купить по недорогой цене в Spets.ru
Костюм Л-1 заказать в каталоге производителя ГК "Спецобъединение" по оптовым ценам с доставкой по Москве и России.www.spets.ru
És a fegyóoptikát behoznak Fehéroroszból ?
Scope PO 3.5x21P - Optical Wide Angle Sight with Rangefinding Reticle. BELOMO AK
Scope PO 3.5x21P - Optical Wide Angle Sight with Rangefinding Reticle. BELOMO AK sale buyscopes-store.com
1.Ezek közül sajnos egyikből sincsen tapasztalatom. A VKPO 3.0-ról csak a ruházat és egyéb cuccok tesztelésével foglalkozó tartalékos felderítő tisztet, a RAZVEDOS-t tudnám idézni. Ő a VKPO 3.0 digitális flora mintázatú változatának tesztelésekor mondta a ruházatról a következőket(5:28-tól kezdi aZ idézett mondanivalóját): "Pont ugyanaz a konstrukció mint a multicam változat esetében, pontosan ugyanazokból az anyagokból. Már a multicam változat tesztelésekor is elmondtam a következőket egyetlen mondatban összefoglalva: Amióta az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erői léteznek, azóta a VKPO 3.0 a részükre készített legjobb ruházati készlet az egész történelmük során. Most a mintázat kérdését tegyük félre (nem szereti az EMR/digital flora színt,amit meg is indokolt, hogy miért nem), beszéljünk magáról a konstrukcióról, a felhasznált anyagokról és a gyártási minőségről. Ezekben ez a létező legjobb ruházati készlet, amit orosz katona valaha is kaphatott. " Ezek alapján megéri a 25000 rubelt(100 000huf), ha van rá annyid,mert egy kiváló minőségű ruházat. Gyakorlatilag nincs olyan része a ruházati készletnek, amit ne dícserne a tesztben, kivéve persze az EMR mintázatot.
2.Nehéz kérdés. A RAS-Store-ban elvileg lesz PMK-4 gázálarc, bár azt írják, hogy nem minősített, és gyűjtőknek ajánlják, de a papírjaiból úgyis kiderül minden, nem hiszem, hogy replika lenne csak, mert azt leírnák. A PMK-4 is a tambovmas/Zelinszkij-csoportnál készül. Ha közvetlenül akarsz rendelni bármit, akkor mindig érdemes az összes bolt "Доставка/Оплата" (Szállítás/fizetés) menüpont áttanulmányozásával kezdeni az egészet. Ott általában leírják, hogy szállítanak-e külföldre, ha igen, akkor milyen feltételek mellett. A Spets.ru-nál, ahonnan az L-1est akarod megszerezni, azt írják, hogy a megadott telefonszámon fel kell őket hívnod, és ott tudod megbeszélni a részleteket, ha Oroszország határain kívülről rendelnél.
Az Ekran-Ural oldalán meg van említve a szállítók közt a DHL is, tehát lehet, hogy szállítanak külföldre is, de nincs konkrétan megemlítve. Viszont kettő feliratra felhívnám a figyelmed: "Работа с юридическими лицами" (munka jogi személyekkel, tehát lehet, hogy csak cégként tudnál rendelni) "Минимальные заказы от 10 000 р." (minimális rendelés 10 000 rubeltől). Plusz csak kártyával tudsz fizetni nekik, készpénzben nem. Azt viszont nem írták, hogy milyen kártyát fogadnak el, mert ha csak MIR-t, akkor az nehéz eset lesz. Tehát itt is szerintem fel kell őket hívni, mielőtt rendelnél.
3.Optika: Megint nehéz ügy, sosem próbáltam. Viszont az említett boltból biztosan nem lehetetlen. Azt írják, hogy az EU területére 15 munkanap a szállítási idő. Fehéroroszországból eddig egyszer rendeltem. Egy digitális órát, ott annyi volt a nehézség valószínűleg a sznkciók miatt, hogy PayPal-on keresztül kellett fizetnem nekik, konkrétan a mexikói viszonteladójuknak. Először email-en, majd whatsappon beszéltem meg a részleteket a fehéroroszokkal. De minden korrekten ment, az órát is megkaptam, a minszki "Tehnocsasz" cég által készített óráról van szó. Tehát rossz tapasztalataim nincsenek. Szerintem ezzel könnyebb dolgod lesz mint a vegyivédelmi dolgokkal.