Az bizony. A lényeg, hogy megnyugodtam, hogy legalább megmaradt ez a képesség.
kiszerelt modulok
![]()
itt meg egybe
![]()
Érdekes, hogy a németek még használják a csajkát
Az bizony. A lényeg, hogy megnyugodtam, hogy legalább megmaradt ez a képesség.
kiszerelt modulok
![]()
itt meg egybe
![]()
Érdekes, hogy a németek még használják a csajkát
Gondolom egy plusz macera a tisztántartásuk.És helyes, hogy használják a csajkát.
Ezzel most valami olyasmit mondtál, hogy a gépágyú jobb mint a gépkarabély mert nagyobb. Igen jó dolog a gépágyú de gépkarabélyra is szükség van. Ha megnézed az amerikaiakat megtalálod a gúlyáságyúkat éppúgy mint a jóval nagyobb konténerekbe vagy trélerekre szerelt konyhákat.
Egy ilyen konténer képes ellátni egy megerősített századot étellel. Ez alatt a szint alatt egyszerűen nincs értelme főzni, mert nem lesz rá lehetőség. Arra van az MRE, hogy a kisebb egységek, a bázisuktól távol tevékenykedni tudjanak a mobilitásukat akadályozó tényezők nélkül. Igazából mobil konyhát a zászlóalj törzsszázadának részeként tartanák csak, ha engem kérdeznének.
Egy gúlyáságyú kb egy zászlóaljnyi emberre képes főzni. Amiről meg te beszélsz jóval többre. Csak tippelek de 1000 főre legalább. Csak gondollj vissza egy iskolai menzára. Ott sem látsz több főzőeszközt mint egy ilyen tréleren.
A konténer aminek belsejéről a kép volt 200-400 embert tud kényelmesen ellátni.
Persze, hogy jó! Egy szóval sem mondtam, hogy nem lenne az, de mindkettőre szükség van.A konténerizált verzió azért jó, mert nem csak jó időben használható, hanem bármilyen időben!
Vehettek volna példának egy fast food truckot , egy Ford Transit platón...HACCP volt a lényeg, de gondolom ezek egy ház árába kerülhettek. De amúgy nem lett volna használt az olaszoknál,németeknél ha már utánfutózunk? Egyszer jártam az olaszoknál Pordenonéban egy inkurrencia eladási helyen. Szinte új cuccokat raktak ki annyira jó állapotúak voltak. Pár évvel azelőtt szereltem le a sorállományból, és hihetetlen mekkora különbség volt minőségben abban amit mi még használtunk és amit az olaszok már szanáltak.Egy gúlyáságyú kb egy zászlóaljnyi emberre képes főzni. Amiről meg te beszélsz jóval többre. Csak tippelek de 1000 főre legalább. Csak gondollj vissza egy iskolai menzára. Ott sem látsz több főzőeszközt mint egy ilyen tréleren.
De kaját ilyen helyen csak dísznek adnak.Ez egy 5 csillagos hotel konyhája
![]()
Ebben mondjuk két trélernyi felszerelés van, de egy 5 csillagos hotelbe több ezer ember lakik és egy egyész étlepból válogathatnak a fogások közül (katonálknál nics ilyesmi). Egy trélerrel egy községre tudsz főzni.
Ez csak egy része, itt csak főznek. Amúgy kb akkora mint Tatán, vagy Szombathelyen volt a főzési rész csak ott több száz literes üstökben főztek.Zászlóaljszinten megvan a kapacitás a konténerek és alapanyagok szállításához. Századszinten ilyet kiépíteni már teljesen fölösleges. Ha pedig van kapacitás, akkor miért ne az ideális konténerizált megoldást válasszuk! Továbbá mi gazdaságosabb és jobban használható bevezetésen? Egy teherautónyi MRE szétosztva a gépesített erő katonái közt járművenként, vagy egy utánfutós teherautónyi mobil konyha, személyzettel? Az előbbit szétoszthatod, az utóbbihoz össze kell gyűjteni a századot, vagy kiszállítani a szakaszoknak, stb. Értelmetlen. Nincs idő, hely, lehetőség főtt ételt készíteni a harcoló egységeknél. Csak akkor fog főt ételt látni egy harcoló katona, ha kivonják az arcvonalból valamiért és hátrakerül a zászlóaljparancsnoksághoz akárcsak egy rövid időre is!
Jó minőségű és megfelelő összeállítású MRE-t kell produkálni!
Az aluminium miatt, vagy mert nehéz tisztítani?
Zászlóaljszinten megvan a kapacitás a konténerek és alapanyagok szállításához. Századszinten ilyet kiépíteni már teljesen fölösleges. Ha pedig van kapacitás, akkor miért ne az ideális konténerizált megoldást válasszuk! Továbbá mi gazdaságosabb és jobban használható bevezetésen? Egy teherautónyi MRE szétosztva a gépesített erő katonái közt járművenként, vagy egy utánfutós teherautónyi mobil konyha, személyzettel? Az előbbit szétoszthatod, az utóbbihoz össze kell gyűjteni a századot, vagy kiszállítani a szakaszoknak, stb. Értelmetlen. Nincs idő, hely, lehetőség főtt ételt készíteni a harcoló egységeknél. Csak akkor fog főt ételt látni egy harcoló katona, ha kivonják az arcvonalból valamiért és hátrakerül a zászlóaljparancsnoksághoz akárcsak egy rövid időre is!
Jó minőségű és megfelelő összeállítású MRE-t kell produkálni!
Ezzel biztos nem lenne gond.
http://www.keith-ti.com/English/product/Ti3060.html
![]()
![]()
És még csak nikkel és króm sincs benne, mint a 304-es (18/10-es) acélban, ami ugye elfogadott, sőt standard az élelmiszeriparban, annak ellenére, hogy
mind a nikkel, mind a króm allergiás reakciókat válthat ki... A titán viszont teljesen hipoallergén.
Amúgy nézegetem már egy ideje, de rohadtul túl van árazva, annak ellenére, hogy kínai... Kb. féláron reális, még a titán magas árát figyelembe véve is.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..