Katonák egyéb felszerelése, eszközei, élelmezés

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem jön elhinni, hogy ezeket még használják. Az meg külön meredek számora, hogy mindegyik lövész egyénileg főzöcskél vele.
http://sharky-fourbees.blogspot.com/2011/07/swedish-m40-mess-kit-svea-stove.html
Swedish+Army+Camp+stove-in-use.jpg

Ezt vajon mennyi időre adják? 3-4 nap? Esetleg egy heti adag?
Konkéran ez a csomat egy napi élelmet tartalmaz. Hogy mennyi ideig etetik konzervvel a csapatokat? Hont ameddig nem lehet "rendes" étellel ellátni őket.
Zseniàlis a kis tüzhely ( Macnek van ilyen?).
Nem, nincs és nem is tervezem, hogy ilyesmibe fektetek. Van alkoholos tűzhelyem, de azt egy neskafes dobozból improvizáltam.

Egy napra ez soknak tűnik nekem. De inkább legyen több, mint kevesebb. :rolleyes::)
Itt a magyar MRE. Engem személy szerint kicsit zavar ez az erőltetett jópofizás, de végülis a lényeget bemutatják.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szépek ès jòk ezek az MRE-k. De inkàbb olyan békeidöbelinek tünnek.
Kofferban viszik magukkal ha pl. 3-4 napos bevetésen vannak? Mert igy szegletesen nem igen férnek be egy hàtizsàkba.
Mi erröl a tapasztalat?

Igen, làtom. De az egész egy dobozban van, ami elég teredelmes. Làsd youtube....
El nem tudom képzelni, hogy többnapos bevetésre mondjuk 5 ilyen dobozt visz magaval az ember.
Komolyan kerdem....

Ebben a topicban a 675-ös hozzäszòlàs Mac-töl. Ott az orosz sràc a youtube csatornàjàn több orszäg MRE-jét teszteli. Mind dobozban vannak.

Ebben a topicban a 675-ös hozzäszòlàs Mac-töl. Ott az orosz sràc a youtube csatornàjàn több orszäg MRE-jét teszteli. Mind dobozban vannak.
Vagy hagyod a dobozba vagy kiveszed a dobozt és visszaraksz mindent a zacskóba és úgy rakod el.Amúgy a doboz nem rossz megoldás nem engedi összenyomúdni a kaját.Amúgy málházásnál sem feltétlen hátrány.