GrGLy said
És azt tudtátok, hogy az ukránoknak van HAW-os C-17-esük, ami ráadásul dinamikusat fog repülni nálunk?

sf-laugh.gif
sf-laugh.gif
sf-laugh.gif

Túl szép is lett volna, ha korrekten le tudják bonyolítani. Pedig már kezdtem örülni.

Amúgy csak nekem tűnt fel, hogy 3-4-re az összes kecskeméti és környékbeli szállás le van foglalva?

Én attól tartok, hogy ha lesz következő repülőnap arra alig fognak menni egy nagy csalódás után. Annyira leszűkült a lista, hogy már lassan egy mezőn is megtarthatják. Alig vártam már a repülőnapot, de nem egy ilyet.

Sziasztok, elnézést a zavarásért, én még nem voltam egy kecskeméti replülőnapon, ezért szeretnék egy kis segítséget kérni.

A kérdésem az lenne, hogy mindkét nap ugyanaz szokott-e lenni a program, vagy esetleg valamelyik napon érdemesebb kimenni?

Kerestem, de nem találtam olyan infókat, hogy Szombaton mi lesz a program és Vasárnap mi lesz.

Általában mindkét napon ugyanaz szokott lenni a program. De előfordult már hogy 1-2 repülésben különbözött. Most viszont kétlem hogy más lenne.
Azon a napon érdemes kimenni amelyiken előreláthatólag jobb lesz az idő. Mondjuk ez a "fantasztikus" újítás, hogy egy konkrét napra lehet jegyet venni és nem egy bármelyik napon felhasználhatót, kicsit behatárolja a dolgokat.
Hamarosan meg kell hogy érkezzen a pontos program a hivatalos honlapra, hiszen már csak 4 hét van kb. Bár ha ezeken a szervezőkön múlik akkor csak 2 nappal előtte hozzák a tudtunkra.

Talán mégis jonnek.....
http://hungarian.ruvr.ru/2013_07_11/Orosz-vadaszgepek-Magyarorszag-legtereben/

most került ki az arckönyvre a hivatalos program! abban még szerepelnek a Orosz vitézek!

Boki gyorsabb volt! Most akartam linkelni én is! :D
http://repulonap2013.hu/mi-hol-mikor

A legnagyobb a legszebb a legváltozatosabb a leg leg leg leg.... Csak az a kár, hogy katonai gépekből lesz kevés. Nem An-2 szúnyogirtót meg mindenféle civil vackot szeretnék látni.

Nem mondom, egy Super Hornet és egy Black Hawk, vagy netán a Raptor az elég húzó erő lenne. De, ahogy a résztvevőket látom, az alapján ezt kihagyom...

http://www.airtattoo.com/airshow/aircraft/aircraft-confirmed
csak hogy fájdítsam a szíveteket! :P igaz Super Hornet itt sem lesz! :(

Szép dolog a hírverés, de azért ekkorát hazudni nem kéne... Vannak olyanok, akik már a '90-es években is jártak Airshowra...

A '97-es NATO Expressz közelében nem lesz soha semmilyen repülőnap kis hazánkban, de lassan már úgy alles zusammen sehol. Egyszerűen azért, mert azóta minden légiherő kisebb és a típusválaszték is szűkült. Akkor géppár (!) repült F-4, Jaguar és Mirage-2000 géppel is és minden csúcsvadász gyak itt volt, csak az F-15 nem repült, minden más igen, Tornadtól, F-16-ig, Jaguartól akármiig. Ami szuperszonikus és szárnya volt, az repült. Csak a jenkik nem zavartak fel gépeket emlékeim szerint. Lehet, hogy jönnek az oroszok, de a NE-n volt vagy 5 műrep kötelék, Török Csillagok pl. akkor volt először az "üvöltő dervissel". XD Szóval a mostani repnap az oroszok nélkül még egy átlagosnak is épphogycsak mondható lenne...

@Hans

A jenkiknél semmilyen demo nincs a repórák megvágása miatt. A TB újra gyakorolhat, de idén demo már nem lesz.

http://www.foxnews.com/politics/2013/07/15/us-air-force-thunderbirds-combat-aircraft-to-fly-again-after-being-grounded-by/

Raptor vagy Super Hornet pont annyira reális, mint a magyar holdraszállás tegnapelőtt. Már 10 éve is csak azt hozták el statikra - kivéve 2003 F-15 szóló, ami gyakorlatilag a MAKS program gyakorlása volt - ami éppen erre járt akkor - lásd Ostrava + B-52 - vagy Európában volt. Ma az európai jelenlét asszem talán három század. Egy F-16 Avianoban és egy-egy F-15C/D és E Lakenhealtben. Ezek sem jöttek el már nagyon rég, most miért tennék?

A két "műsorvezető" Gundel Takács Gábor és Buda Márton lesz. Tehát a jól megszokott Márványi- Németh kettős helyett ezúttal dilettánsok fognak amatőrködni. Botrányosan gagyi szintjén lesz a szórakoztatás, a hangszóróból folyó bődületes baromságok és tárgyi tévedések sora fogja fájdítani a kicsit is hozzáértő nagyérdemű fejét.

Nono. Nem tudom, hogy régen ki volt, de régen is azért néha elhangzottak olyan dolgok, hogy az ember azért csuklott néha egy nagyot...

a RIAT-on sem lesznek amcsik, sajna jól megvágták őket. De remélem azért egy F-35 mockup csak lesz kirakva! :D

OFF

Én arra várok, hogy legyen F-35 demó Európában, azért még külföldre is kiruccanok, ha beigérik, hogy nem "sétarepülgetés" lesz, mint ahogy PAK-FA tette Moszkvában. (Persze indokolt is volt még, hiszen a gép messze nincsen kész.)

Anno az F-22-őt jól megrángatták 2008-ban, megmutatták, hogy melyik kategóriában tartozik (királykategória) a vas. Akkor a sok F-35 fikázó elkussolhat végre, hogy ez nem "poor performer". (Vagy én ismerem el, hogy igazuk volt, bár ennek esélye elég csekélynek tűnik.)

ON

akkor a gyakorlati kérdés:
megérni kinézni, csak mert itthon van, vagy költsem el más ország jobb repnapján , több pénzt...

Vissza a "melyik volt a legjobb ersó" szerintem a 97-es csak nézőszámban lehetett leg, de igy is csak papíron, hiszen azt a vak is látja, hogy a 2010-esen nem 30 ezer ember lézengett, mint azt a végső összesítésben anno állították. A legszínesebb a két taszári volt, már ami a típuskavalkádot jelenti, de akkor még minden valamire való légierő 3-5 nagysebességű géppel operált. A lehetőségekhez képest legjobb pedig szerintem a 2010-es. a 2000-es és 2005-ös repnapokon nem voltam kinn, de az "újkori" repülőnapok közül a 2007/2008/2010-esből a legutóbbi sikerült a legprofibbra.

Ami manapság igencsak csalóka az a kötelékek szerepeltetése, mivel ezek fél órát vesznek el az ember idejéből, kis kivétellel szubszonikus gyakorlógépek és az alap manőverek kötelékbe fűzésén kívül csak kevés igazán érdekes látványosságot mutatnak. De ez szubjektív. Velük viszont pár típussal letudható egy air show..