Ha jol értem,10Md forinttal meg pár mérnökkel beszáltunk a Fanter fejlesztésbe hivatalossan is.Rendszeresitésről még nincs szó.
Ha jol értem,a technológiai demonstrátor után készülni fog majd egy prototipus,ami új testet,és egy még nem tudjuk milyen kialakitású,de 120milis ágyús tornyot fog kapni.
És lehet,hogy nálunk fogják "gyártani"
Ennyi a hir.
Szerintem HA nem áll le közben a program,akkor kb 5-6 év múlva várható egy prototipus,és kb 8-10 év múlva a sorozatgyártható változat.
"Gyártás" nálunk inkább csak akkor lesz,ha megrendeljük.Esetleg kisebb volumenű esetleges külföldi megrendelés esetén,nagyobb tételű (reménybeli) megrendelő úgy is saját gyártást/összeszerelést fog kérni.Hazai háttéripari,elsősorban a nehézipar drasztikus felfejlesztése nélkül a haza gyártás egyébként csak olyan lehet,mint a Lynxnél-összeszerelés.10 év alatt elvileg fel lehetne fejleszteni,de csak a csekélyke hadiipari megrendelésekre nem érdemes.Ha sikerűlne egy polgári,piaci alapú sikeres iparfejlesztést összehozni,arra ráfűzhető lenne a hadiipari rész is-csak ilyen polgári fejlesztési programot nem látok,droidösszeszerelő ország a terv továbbra is......
Szerintem ez ugyan az,mint a Lynx esete.Fizetünk az RM-nek,hogy kifejleszthessen egy piacérett terméket,ezzel csökkentve a német gyár kockázatát.
Hááááát......ez olyan magyarosch lesz már megint.
Magárol a Fanterről még semmit nem lehet mondani,mert még nincs miről mit mondani.Egyszerűen még nincs Fanter.