Kínai harckocsik

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 513
2 547
113
Amúgy tud valaki mondani olyan könnyűharckocsit-rohamlöveget, aminek az autómata lőszertározóját kívülről lehet feltolteni? Ez a megoldás inkább önjáró lövegekre jellemző. De ha ennél a harckocsinál ezt a megoldást alkalmazzák, elvileg gyárthatnának hozzá egy lőszerszállító járművet, ami autómatikusan feltöltheti.
AMX-13 is ilyen volt,meg a tornyát használó osztrák Kürassier is.Két 6 férőhelyes forgótárbol töltött,amit kivűlről kellett feltölteni

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
AMX-13 is ilyen volt,meg a tornyát használó osztrák Kürassier is.Két 6 férőhelyes forgótárbol töltött,amit kivűlről kellett feltölteni
Naigen, csak azok már nem aktívak, max valamilyen elfeledett volt gyarmati haderőben.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 804
26 392
113
Tudtommal rohamlöveget a második világháború után nem nagyon gyártottak, az utolsók talán az ASU-85 meg a Kanonenjagdpanzer voltak.
Ma a rohamlöveg modern megfelelője "assault gun" nevezzük páncélvadásznak, Stryker 105-ös változata, az olasz Centauro, kínai Type89 és társaik.... de hasonló spórolós megoldás (torony nélküli) már nincs, asu85-öt vietnám még üzemeltet a wiki szerint.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
Tudtommal rohamlöveget a második világháború után nem nagyon gyártottak, az utolsók talán az ASU-85 meg a Kanonenjagdpanzer voltak.
Itt egy nevezéktani furcsaság van. Elég nehéz magyar megfelelőt találni rá. Vegyed az általában 105 milliméteres ágyúval felszerel 8X8 vagy lánctalpas járműveket és mindegyiket máskép nevezik: tank destroyer, assault gun, mobile gun system, light tank stb.
Amúgy igazad van, csak nem tudom milyen magyar elnevezést kéne találni nekik?

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 513
2 547
113
Itt egy nevezéktani furcsaság van. Elég nehéz magyar megfelelőt találni rá. Vegyed az általában 105 milliméteres ágyúval felszerel 8X8 vagy lánctalpas járműveket és mindegyiket máskép nevezik: tank destroyer, assault gun, mobile gun system, light tank stb.
A fő feladatot,amire tervezték,az irányadó.Ezek páncélvadászok magyarul.Bár jelenleg inkább önjáró gyalogsági kisérőlövegként funkcionálnak.Mint Vietnámban az M50 Ontos,ami dedikált páncélvadászként ugyanigy járt anno

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
A fő feladatot,amire tervezték,az irányadó.Ezek páncélvadászok magyarul.Bár jelenleg inkább önjáró gyalogsági kisérőlövegként funkcionálnak.Mint Vietnámban az M50 Ontos,ami dedikált páncélvadászként ugyanigy járt anno
Ez az önjáró gyalogsági kísérőlöveg kimondottan jó elnevezés!!!
GRATULÁLOK!!!

• Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
R

rejsz felügyelő

Guest
Szerintem könnyű harckocsinak mindenképpen csak a lánctalpasokat lehet nevezni, bár rendesen felpáncélozva elérik az egykori közepes harckocsik tömegét. A kerekes verzió inkább páncélvadász, bár nekem jobban tetszik a tűztámogató jármű kifejezés. Angolul is sok ilyen mdoellt hívnak fire support vehicle-nek.
aminek az autómata lőszertározóját kívülről lehet feltolteni?
Nem tudom amúgy, talán a Kürassier ilyen. Ennek a kínai picurnak kívülről töltik a tárját?

R

rejsz felügyelő

Guest
15:41-nél
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Nyilván kintről könnyebb betölteni.
A testben ezek szerint nincs is lőszer? Vagy úgy vannak vele hogy a töltőgépben lévő lőszer elég egy-egy bevetéshez?

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 605
14 771
113
Nyilván kintről könnyebb betölteni.
A testben ezek szerint nincs is lőszer? Vagy úgy vannak vele hogy a töltőgépben lévő lőszer elég egy-egy bevetéshez?
Habár exportra készül, erről nem találtam adatot. A military-todayon 38 málházott lőszert ír. Nem nagyon tudom megsaccolni, hogy ennyi el is félne-e a torony hátsó részében.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
48497387752_accfe31a48_k.jpg

48497386192_888845085f_k.jpg

48497389842_9461075434_k.jpg

• Tetszik
Reactions: fip7 and Python

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113

• Tetszik
Reactions: gacsat

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113