Kínai légvédelmi eszközök

PGZ-07 SPAAG

pgz074.jpg

pgz073.jpg

pgz072.jpg

pgz071.jpg

(Igen, kedves fórumtársak, nekem is feltűnt, hogy Mack a PLA kibertéri katonája. Semmi pánik. :D )

:))

Gyakorlatilag a világ "minden" fejlesztése érdekel, de per pill ott fejlesztik a legyorsabban és a legnagyobb léptékben a sereget. Feltételezem valami ilyesmi lehetett a 30-as évek Németországa vagy az 50-60-70-es évek Szovjetúniója. Szinte minden napra jut valami újdonság.

Sajna Európa, Amerika, Oroszország nagyon lelassúltak. Alíg jelennek meg új típusok és amik megjelennek azok körül is évekig tartó huza-vona van stb. stb.

Egyetértek, bár nekem a kreativitásuk és az asztalborogató hozzáállásuk tetszik (MiG-15 drónok, pofátlan hackerek, stb.). :)

Készülsz valami távol-keleti finomsággal számunkra a következő időkben?

Tervek vannak, aztán majd elválik mi lesz belőlük.

Engem inkább az érdekel, hogy mit és miért pont azt rendszeresítik amit. A témánál maradva, ha a légvédelmi rendszereket vesszük (főleg rövídd és közepes hatótávolságú) alíg van a világon olyan fejlesztés amihez NE jutottak volna hozzá. Gyakorlatilag mindegyiket lemásolták de ezeknek csak egy részét rendszeresítették (nagyon kis számban, főleg marketing céllal) és talán gyakorlatilag egy (Croatale) terjedt el nagy számban.

Vajon miért?

:)))

A tunguska szerintem sokkal jobb! van légvédelmi rakétája és nagyobb és a tűzgyorsasága is .
http://www.youtube.com/watch?v=gDQlVPKCcjU

Ez a kínai "csoda" szinte megegyezik a dél koreai cuccal, azt meg a német gepárdról lett koppintva úgy 80% -ban.

Szerintem a Tunguzka egy más irányvonalat követ és ezért nem jobb és nem rosszabb.

Roni

Az a jobb amelyik a harcban eltalalja a celt. Hogy ez melyik az jo kerdes.

Volt mar a Gepard eles bevetesen ?

A legtöbb SPAAG 35 mm Oerlikon ágyúval van felszerelve. Ezen még pluszban van AHEAD képesség. Ez orosz légvédelmiseknél per pill álom.

Ehunn gépágyús/rakétás kombó változat, csak elkaszálták.
0c1e.jpg

Valamiért nem nyerő ez az elrendezés, az oroszokon kívül nem is nagyon terjedt el.

Indiai lapértesulések szerint Myanmar még 2013 januárjában szerzodést írt alá 4 drb kínai HQ-12(KS-1A) vásárlásárol, melyeket 2014 juniusában kezdik szállítani a kínaiak.
hq12.jpg

Érdekes, hogy erre még senki nem mondta, hogy kéne a honvédségnek:)