Kínai partraszálló és dokkhajók

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 312
46 032
113
Huhhúúúúú, hall vki?

Kötelékbenm, CVN-nel kellene nézni, nem önmagában odapöfög egy deszanthajó azt' jónapot.
Miért kéne mindennek is megfelelnie a tenggyalogság repülőinek?
Pont az a lényeg, hogy a komoly légierővel rendelkező partraszálló hajóknak nem kell feltétlen SZOROS kötelékben mennie a hagyományos CVN-nel.
Ezek önnálló harci kötelékeket alkotnak Expeditionary Strike Groups (ESG) néven.
Ezek csak korlátozottan bevethetők CSG nélkül. De sokkal hatékonyabbak saját légierővel, mint anélkül.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 319
113
Pont az a lényeg, hogy a komoly légierővel rendelkező partraszálló hajóknak nem kell feltétlen SZOROS kötelékben mennie a hagyományos CVN-nel.
Ezek önnálló harci kötelékeket alkotnak Expeditionary Strike Groups (ESG) néven.
Ezek csak korlátozottan bevethetők CSG nélkül. De sokkal hatékonyabbak saját légierővel, mint anélkül.
Nyilván.
De nyilván nincs olyan barom, aki olyan helyre küldené ahol totális légi fölénye van az enemynek.
Így nem is gondolom ,hogy mindent is el kéne várni egy esg légi erejétől.
Ha meg ott a csg is, akkor megint csak okafogyott a fenti vita.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 038
113
52795507906_7c76231db5_k.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: endre and arbalest

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 038
113
Egy új type 075 építését észlelték (de nem kizárt hogy a type 076 építése zajlik ) azt állítják az árbóc másabb mint a type 075-nek .

EdoT1tIXgAE-1Hi

Látva a török vagánykodást belehúznak ők is
GettyImages-1251382423-scaled.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: Hortator