Nemek a szuperhordozó kifejezéssel van gondom. Eléggé megfoghatatlan. Tudtommal a bulvármédia használta még annó a harmicas években.
A Forrestal volt az első, amit (a masszív méret és képesség növekedés miatt) szuper-hordozónak neveztek. (Lehet, hogy a média is használta a 30-as években már, passz). A kategóriának nagyjából a 70-80 000 tonnától számított catobar hordozó tekinthetőNemek a szuperhordozó kifejezéssel van gondom. Eléggé megfoghatatlan. Tudtommal a bulvármédia használta még annó a harmicas években.
A Forrestal volt az első, amit (a masszív méret és képesség növekedés miatt) szuper-hordozónak neveztek. (Lehet, hogy a média is használta a 30-as években már, passz). A kategóriának nagyjából a 70-80 000 tonnától számított catobar hordozó tekinthető
Mondjuk az Ark Royalban nem sok szuper volt a kortársaihoz viszonyítva, a Forrestal viszont óriási ugrást jelentett. Az utolsó mondatommal egyezik a wiki szócikk is, bár szerintem a QE-osztály nemigen illik bele a "szuperbe", méretileg karcolja csak alulról.![]()
Aircraft carrier - Wikipedia
en.wikipedia.org
Visszatérve a hordozóra, valóban ez az egyetlen amárikán kívüli hordozó, amihez minden saját.
Katapult. Szerencsésebb fogalmazás lett volna talán, hogy az egyetlen catobar hordozó, amiben minden saját (a CdG amerikai katapultot és fekéezőrendszert használ).A Kuznyában mi nem saját? Az egy dolog, hogy széthullott a SZU miután elkészült.
Nincs katapultja így a nem létező katapult nem lehet sem saját sem külföldi.Katapult. Szerencsésebb fogalmazás lett volna talán, hogy az egyetlen catobar hordozó, amiben minden saját (a CdG amerikai katapultot és fekéezőrendszert használ).
De ami a másolást illeti, próbálj meg otthon lemásolni egy hétköznapi tárgyat.
Pl. egy golyóstollat.
Igen, pont ezért adtam ezt a példát, mivel hamarabb küldtek embert az űrbe (2003), mint meg tudják csinálni a golyót a gólyóstollba (2017).Úgy tudom okáig nem is ment nekik a golyó.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..