Delfinre alapozott felderitő-páncélvadász.Szerintem alulmotorizált.Szvsz réskitltő,tapasztalatszerző tipusnak szánják.Úgy gondolom,hogy helikopterek terén pont igényesnek kellene lennúnk,és egy nagy teljesitnényű,és potens,csataképes multifunkci tipust kéne beszereznünk.Továbbra is az AH60 mellet kardoskodom.Tüzérség terén is igényességre szavazok,és itt már nagyon uis figyelembe venném a kinai kinálatot,Kiforrot,nagyteljesitményű kinálatuk van,minden szegmensben,felderitő-tüzvezető rendszerekkel és korszerű lőszerekkel,ráadásul NATO kompatibilissan.Vélelme szerint nekünk a harccsoportok közvetlen szerveztszerű tűztámogatására egy 120as aknavetőtarack kellene,ami képes irányitott lőszereket is kezelni.Megerősitő kisérőtüzérségnek szóbajöhetnek 122,és 155milis kerekes,vagy láncos eszközök is.De utánaszagolnék a ferdeszenüek 125milis ágyújának is,hol tartanak vele?Egyszerre lehetne kzvetett és kzvetlen támogat,és hk-vadász szerepkörben használni.Támogató tüzérségnek korszerű gumikerekes önjár tipust rendszeresitenék,valamint egy rugalmas sorozatvető tipust,ami még belefér a normál teheraut alapba.HIMARS a minta,de inkább kinai,vagy izraeli változatot propagálnám.PL SR5.Képes kezelni a klasszikus 122es rakétákat,amiböl nagy kinálat van és tbb forrásbol is beszerezhető.De harcászati mélységben,is tud operálni.Kéne még hozzá egy hadműveleti mélységet is elérő rakét-és szerintem van is,csak még nem találkoztam irással rla,vagy a közeljövben lesz hozzá