Kínai űrprogram

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
Status
Not open for further replies.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
10 738
9 121
113
...
A mi agyunk fejlődése is egy példa arra amikor a mennyiségi növekedés minőségbe csapott át, egyszer csak megjelent az öntudat ami már azt is tudni véli mi az a lélek. Hát a kvantumszámítógép is egy hatalmas mennyiségi változás lesz a kapacitás terén, hogy ez átcsap-e minőségi változásba az majd kiderül ha elkészült.

Na ezt kétségbe vonom :D
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 497
3 353
113
Sokan kísérleteznek vele régóta, eddig nem jött össze senkinek. Ha megvalósul az brutális lesz. A legkeményebb kódolást amit a jelenlegi eszközökkel több ezer évbe telik feltörni a kvantumszámítógép elvileg egy másodperc alatt feltör.

Bizonyos típusú kódolásokat. Vannak olyan titkosító algoritmusok, amik ellen a Shor és Grover algoritmusok nem hatékonyak, vagyis a "törésükben" nincs előnye egy kvantumszámítógépnek sem. És már most elkezdték ezeket fejlesztgetni (meg pl. az NTRU-t már használják is), pedig a D-Wave "kérdőjeles" gépén kívül jelenleg még nincs is valóban használható kvantumszámítógép (legalábbis még senki nem ismerte el, hogy lenne neki).

Ami nem feltétlenül gáz, már amennyiben jó szándékú lesz. Egy kedves zöldpárti mérsékelt közép liberális konzervatív kvantumhaver és nem egy szélsőséges szociopata nemzeti kommunista kvantumdiktátor.

Hahahaha. Egy Strong AI nem nagyon fog ezekbe a keretekbe beleférni szerintem

Az emberi agy sem különbözik lényegében az állatitól, ugyanazokból a szervekből áll, nem minőségi a különbség hanem mennyiségi...

Hűha, ezzel ki fogod ám csapni a biztit, úgy sejtem. Készítem is a popcornt. :D
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 060
9 515
113
Egy beszélgetés a kínai tévében erről a témáról
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
9 389
16 178
113
Mobilról nem vágok bele :D ,de majd írok pár sort az öntudat,lélek,MI témában,meddig mehetek el?:rolleyes:
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 060
9 515
113
Mobilról nem vágok bele :D ,de majd írok pár sort az öntudat,lélek,MI témában,meddig mehetek el?:rolleyes:
Bármeddig, majd találok neki egy topikot ahova esetleg áthelyezem. Azon agyalok, hogy űrkutatásnak bőven elég egy topik is, mivel látom a beszélgetések megduplázódtak ez és az általános közt, akkor ezt majd bezárom.
De még kivárok vele egy kicsit.
 
Status
Not open for further replies.