Akkor mivel máshova is lehetne, de...Az Admiral Nahimov tervezett fegyverzete a korszerűsítés után.
- Ezek alapján szerintem 2 db Sz-350 osztály lesz rajta. Ez azért érdekes, mert area denial Sz-300/400 nem lesz rajta. A két meglevő Kirov osztály fő légvédeleme alapvőten eltér majd? Fura no...
- Megmarad az AK-630 és nem cserélik le Kortikra, ami kicsit fura, de ezek száma logikusra csökken, mert ezek ma már nem elődleges dolgok, mint 30 éve.
- A Morfeusz az elvileg valamiféle Tor-M2 szerűség, de ezt nem ismrem, de egy gyors keresés is ezt dobta ki. Az nem derül ki, hogy ez hány célcsatornát jelent.
- Összességében ez az Kirov osztályú egység a kis és közepes HMZ-jű SAM-ek felé mozdul el. A rakéta és célcsatorna mennyiséget tornázza fel úgy, hogy a Vityáz körkörös lefedést ad, amíg az 2 db Sz-300 osztály tűzíve csak 2x105 fok. Nem pakolnak rá feleslegesen 120 km feletti HMZ-s rakétákat, amikor a horizont korlát miatt úgysem használhatóak ki. Szerintem ez a logikus. Persze, ha lenne igazi orosz CV AWACS-szal E-2D módra, akkor azért totál fantáziálva lehetne Sz-350-nel is horizont alá tüzelni vagy akár Sz-300/400 rendszer telepíésével. A hajó kialakítása viszont azt mutatja, hogy ezzel nem számolnak. Legalábbis szerintem.
A Redut ugye eddig mindenhol 9M96 rakétákkal lett párosítva, nincs sehol említés arról, hogy az Sz-400 vagy Sz-500 rendszernél használt (vagy használni tervezett) 40N6, 46N6 vagy hasonló "óriási" rakéták lennének integrálva a Redut rendszerbe. Ha valakinek van infója arról, hogy a Redut-ba integrálnák (és hogyan), akkor ne tartsa magában...
Molni, amúgy a ma átküldött anyagban ott a válasz az AK-630M-ekre.
A Kortik összeakad a Redut-al (interferencia a 9M96 és a Kortik radarja között?), a Palas / Palma ezért tért át (megtartva Kortik tornyát és gépágyúit) a Szoszna-R rakétára (ami ugye laser beam-riding), és ezt eleve a Redut-al párhuzamosan szándékozták használni. Aztán valamiért úgy döntöttek, hogy a hajók egy részén Palas van (néha Szoszna-R nélkül, gondolom a rakétarendszer nem volt még kész), a másik részén meg AK-630M (és MR-123 tűzvezető radar) van a Redut mellett.