Kirov osztály (Project 1144 Orlan)

A KIROV-OSZTÁLYÚ CIRKÁLÓK MESSZE A LEGNAGYOBB FELSZÍNI HADIHAJÓK A VILÁGON.

Bazz. És akkor a Nimitzek mik papírcsákók??

A Nahimov vagy a Nagy Péter se változtatja meg Oroszország helyzetét haditengerészetben. A BBG-jük vicc, és most talán kettő lesz, eddig meg egy volt. CBG meg nincs. Ez inkább olyan faszméregetés, hogy mekkora hajónk is van.. Ha már a Kuznyecov nem lesz kijavítva és nem lesz hordozós egységük. Ez is mutatja Oroszország elsősorban atom és szárazföldi hatalom. A tengoik is inkább a saját vizekről lőnék ki a rakétáikat, ha szükséges.. Kína mutatja, hogy lehet tengeri hatalmat kiépíteni. Az oroszok jelenleg a hadászati triád atomboomer részleglét frissítik és korvetteket, fregattokat épít kalibr stb. nagy hatótávolságú rakétákkal. A légvédelem nem az erőssége a flottának...

• Tetszik
Reactions: fishbed
A Nahimov vagy a Nagy Péter se változtatja meg Oroszország helyzetét haditengerészetben. A BBG-jük vicc, és most talán kettő lesz, eddig meg egy volt. CBG meg nincs. Ez inkább olyan faszméregetés, hogy mekkora hajónk is van.. Ha már a Kuznyecov nem lesz kijavítva és nem lesz hordozós egységük. Ez is mutatja Oroszország elsősorban atom és szárazföldi hatalom. A tengoik is inkább a saját vizekről lőnék ki a rakétáikat, ha szükséges.. Kína mutatja, hogy lehet tengeri hatalmat kiépíteni. Az oroszok jelenleg a hadászati triád atomboomer részleglét frissítik és korvetteket, fregattokat épít kalibr stb. nagy hatótávolságú rakétákkal. A légvédelem nem az erőssége a flottának...

Azért ez egy szemre nagyon szép hajó, hatalmas tűzerővel. Persze, kellene mellé egy hordozó és néhány potens romboló, hogy elég erős legyen a hajóraj. Tengeralattjáró biztosan lesz hozzá. Kísérő rombolók is feltehetően, de egy hordozó, na az már nem biztos.
Persze a mennyiség is kritikus. 5 ilyen hajó volt, most maradt 2. Miközben legalább 4 flottacsoportja van az Orosz haditengerészetnek. Balti, Északi, Fekete tengeri, Csendes óceáni. Így max., ez a hajó a kísérő egységekkel együtt, kisebb konfliktuszónákba tud menni érdemlegesen. Mint volt Szíria. NATO és Kína ellenében Oroszország óceáni hadviselésben nem tud labdába rúgni. Feltehetően most nem is ez a céljuk. Azért nekem tetszik ez a hajó, tényleg nagyon szép egység és brutális tűzerő van ott.

• Tetszik
Reactions: misinator
Mi a koncepciója még egy ilyen nagy hajónak?
Az eredeti koncepvió az volt, hogy ezzel vadásznak az amerikai SSBN tengeralattjárókra. Ma pedig az, hogy ezek a hajóik vannak szóval kezdeniük kell velük valamit. Az oroszok vagy 25-30 éve nem építettek fregattnál nagyobb felszíni hajót (a két partraszálló hajót leszámítva).

• Tetszik
Reactions: tarzaan
Az eredeti koncepvió az volt, hogy ezzel vadásznak az amerikai SSBN tengeralattjárókra. Ma pedig az, hogy ezek a hajóik vannak szóval kezdeniük kell velük valamit. Az oroszok vagy 25-30 éve nem építettek fregattnál nagyobb felszíni hajót (a két partraszálló hajót leszámítva).
Biztos? Én nem láttam tengo vadászcsoportot Kirov csatacirkálóval. Inkább a épülendő hordozók légvédelmi fedezete lett volna, illetve az amcsi hajók elleni védelem is, hiszen tudták, hogy az orosz hordozók repülőgépei csak korlátozott vadászrepülőgép védelemmel rendelkeztek, saját lérakjaik mellett.

• Tetszik
Reactions: fishbed and tarzaan
Biztos? Én nem láttam tengo vadászcsoportot Kirov csatacirkálóval. Inkább a épülendő hordozók légvédelmi fedezete lett volna, illetve az amcsi hajók elleni védelem is, hiszen tudták, hogy az orosz hordozók repülőgépei csak korlátozott vadászrepülőgép védelemmel rendelkeztek, saját lérakjaik mellett.
Az volt az eredeti terv, hogy amerikai boomerekre fognak velük vadászni.
Nagy nukleáris tengeralattjáró elhárító cirkálóként kezdték, majd utána lettekk nagy nukleáris rakétás cirkálók vagy mi a nevük.

• Tetszik
Reactions: fishbed
Dudi jól mondja, annak indultak, csak kicsit kinőtték magukat, és nem volt pénz, kapacitás többre.

Dudi jól mondja, annak indultak, csak kicsit kinőtték magukat, és nem volt pénz, kapacitás többre.

Bocsi. A 1044-es már a tervezés során sem lett tj. elhárító. Annyi történt, hogy a két proketszám közül ezt kapta meg.. A leírás szerint is.. Ami egyébként nagyon élvezetes olvasmány

• Tetszik
Reactions: Faboo78 and fishbed
Bocsi. A 1044-es már a tervezés során sem lett tj. elhárító. Annyi történt, hogy a két proketszám közül ezt kapta meg.. A leírás szerint is.. Ami egyébként nagyon élvezetes olvasmány
Miután összevonták a két kisebb osztály terveit, utána igen, már nem volt dedikált ASW cirkáló. De még így is komoly potenciálja volt e téren is (ASW helik, vontatott szonár, rakéta indításu torpedók).

• Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed
Ma megkezdte a gyári(tengeri) teszteket az Admiral Nachimov a Fehér-tengeren.

OOYRMPT6ESGbWnNuhedOXyl6_kJhVu0KeZVQgkD7gMeMQyOwIYLvP0P-YYHHN6Hp6-Xb-PORUzkSMmyKFlgN2our.jpg

yRP1SN0E66fjknIRMThF_7IvlBK8vvuW6UQc7YL2iLCK6qBzOZgyx3nS8DvMz87IsVqH0wCCSO3CQ2A34TlfNDdy.jpg

5etwQkkIF9KDpwQxresFdMP0uIrcqgVc4MD9p4jfkGQaUX_52o8SwFVfZfJFLWlDAr_vh_f0-GCR6FVQpBKKpcXq.jpg