Kirov osztály (Project 1144 Orlan)

Nem tűnik egy kimondottan modern egységnek.
Arra gondolsz, hogy nem ilyen letisztult a szenzorkészlete?
DD-120-Shiranui-01.jpg
Hessen.jpg
Royal-Navy-Type-45-Destroyer-HMS-Dragon-MOD-45153124.jpg
JVE-303-21-02-2011.jpg

Meg nem tűnik csökkentett észlelhetőségűnek, bár nem tudom ez hajóéknál mennyit számít.
Ez egy 40 éves hajó amit modernizáltak azt vedd figyelembe.
Ami pedig a szenzorok kérdését illeti, annak az az oka, hogy ennyit tid az orosz mikroelektronika. Nem megy nekik az AESA technológia olyan mértékben, hogy 1-2 radarral kiváltsák a minden rakétafegyverzethez tartozó külön radart.

• Vicces
Reactions: fip7
Tényleg nem néz ki valami hű de modernnek, de a rozsdát azt nem róhatod fel, minden hajó így néz ki néhány hónap tenger után, azt átfestik. A tengeri sós levegő hatása de hát ezt te is tudod.
Most hagyta el a kikötőt 30 év után először. Most kezdi csak meg a tengeri teszteket.

Ami a modernséget illeti, az esztétika a kisebb baj ezzel az antennadzungellel, a gyakorlati pedig a nagyobb. Nevesül már annak idején is vért izzadtak a szovjet tervezők, hogy a különböző rendszerek ne interferáljanak egymással és ez ma is biztosan ugyanúgy probléma mint akkor, még úgy is, hogy azért jelentősen csökkent az antennarengeteg a hajón.

Mivel felváltja a Nagy Pétert, amelyet ha minden igaz szetvagnak, potlas nem pedig komoly kepesseg noveles. Tudom Sz300 helyett 400, tobb pontvedelmi rendszer modernebb tamado raketak, de azonos osztalyu hajo potlasa

• Tetszik
Reactions: fishbed
Mivel felváltja a Nagy Pétert, amelyet ha minden igaz szetvagnak, potlas nem pedig komoly kepesseg noveles. Tudom Sz300 helyett 400, tobb pontvedelmi rendszer modernebb tamado raketak, de azonos osztalyu hajo potlasa
Ha hihetünk a szemünknek (márpedig én amondó vagyok, hogy illik), akkor ezen is pontosan ugyanúgy 6db CIWS van mint a Kirovon.

En.nem vagyok csatahajós olvastsm uj pontvedelmi rendszereket kapott, talan erdekesseg ha igaz, nem neztem meg.

.
.
A "tengeri tesztek megkezdése" még nem garancia a szolgálatbaállitásra, lehet visszaviszik, és jön még 5 év szerelgetés.
Ezek után következnek az állami tesztek, ami szintén 1-2 hónao és,ha minden rendben van(minden rendszer müködik) csak ezután adják át a flottának.

• Tetszik
Reactions: nyugger