Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Megtudnátok mondani hogy a 70-80 években hogyan lehetett tájékozódni a gépek fejlesztésével kapcsolatban ? pl újságok stb? Vagy a hidegháború alatt az volt amit a tv-ben mutattak? Azért azok elég izgalmas évek lehettek Haditechnika szempontból
Ilyenem van nekem is, de ezek könnyen félrevihettek. azt hihetted, hogy egy MiG-23as egyenlő harci értékű egy Drakennel.Vagy esetleg összekuporgattál 60-70 forintot,és megvetted ezeket
Igen,pomt az a cime.Még nekem az meg is van.Átöltöztél utcai ruhába.
Kimentél (középiskolás vagy) a buszmegállóba.
A busszal beutaztál (vidéki vagy) pl. Miskolcra.
Elgyalogoltál a megyei könyvtárba.
Megkerested az egyetlen könyvet, amiben Repülőgépek, helikopterek, hajtóművek szerepeltek.(talán ez is volt a címe)
Hurrá! Bent van!
Megnézted a tartalomjegyzéket.
Hurrá! Szerepel benne a keresett típus!
Fellapoztad a megfelelő oldalra.
Ki van tépve a keresett lap.
Hazamentél.
Ha szerencsés voltál, akkor láttad a tévében az Őrjárat az égen, illetve Daniel Costelle: A repülés története című filmsorozatokat.
Esetleg valami nyugati filmben láttál harci repülőgépeket egy snitt erejéig.
Nem volt még akkor nemhogy videómagnód, de még színes tévéd sem, úgyhogy láttál, amit láttál, mert:
1, fújt a viharos szél, s elmozdult a padláson a Yagi-antenna
2, vagy épp akkor pöckölte az ujjaival a szerellő az elektroncsöveket (hogy melyik döglődik már megint)
oszt így jártál.
S azt hiszed, hogy viccelek.
"És az egyedi könyvek,amiket kiadtak,mint az Arab-Izraeli háborúk,Páncélosok korunk háborúiban,stb"Igen,pomt az a cime.Még nekem az meg is van.
Anno sokkal jobb volt a Zrinyi kiadó.Volt a Tipuskönyv sorozat,amit 10-15évente frissitve kiadtak.Haditechnika fiataloknak sorozat,éventa a Haditechnika évkönyv,valamint a Tisztek Könyvtára sorozat,amit bárki megvehetett,nem csak katona.És az egyedi könyvek,amiket kiadtak,mint az Arab-Izraeli háborúk,Páncélosok korunk háborúiban,stb.Valójában jobb volt a felhozatal,mint ma a katonai könyvkiadás terén.
Ami nagyon jellemző volt,hogy a nyugati technikát aktuálisan irták le,addig a keletit igen elnagyoltan,és abbol is a már elavúltat.Tipikus volt az a beszólás,hogy
-Természetesen a Szovjetúnió és a VSz tagországok is rendelkeznek/gyártanak/fejlesztenek ilyen jellegű harceszközt,ami paramétereiben egyenrangú,illetve felülmúlja az ismertetett nyugati fejlesztést......
Nekem csak a 84-es van meg.Vagy esetleg összekuporgattál 60-70 forintot,és megvetted ezeket
De engem pont a szovjet repülőgépek érdekeltek volna!Ami nagyon jellemző volt,hogy a nyugati technikát aktuálisan irták le,addig a keletit igen elnagyoltan,és abbol is a már elavúltat.Tipikus volt az a beszólás,hogy
-Természetesen a Szovjetúnió és a VSz tagországok is rendelkeznek/gyártanak/fejlesztenek ilyen jellegű harceszközt,ami paramétereiben egyenrangú,illetve felülmúlja az ismertetett nyugati fejlesztést......
Arab-Izraeli háborúk mondjuk pont úgy fogalmazott,hogy szovjet jelentések szerint.És leirta az izraeli jelentések szerinti verziót is."És az egyedi könyvek,amiket kiadtak,mint az Arab-Izraeli háborúk,Páncélosok korunk háborúiban,stb"
Ezek mind hamis politikai propaganda kiadványok voltak. Minden mondatuk hazugság.
A "Hosszú Villámháború" című pl 45 lelőtt izraeli gépet vízionál 82ben a Bekaa völgyben.
80as évek végén ismertem egy tököli,kazak pilótát.Horgászat révén.80akármennyiben új repülős tipuskönyvet megvettem,és megmutattam neki.Hanyattesett,hogy a MiG31 meg a Tu160 szigorúan titkos,nálunk meg egy polgári piaci könyvben megjelennek?De engem pont a szovjet repülőgépek érdekeltek volna!
Nekem egy pár még meg is van. A legérdekesebb a műholdas navigációról szólt. Sajnos, most nem találtam a polcon, ahol lennie kéne, így a kiadási évet nem tudom megírni.Ezekkel nem is találkoztam.
Pistike barátomnak megvan. Amikor nála voltam, ez volt a kedvenc olvasmányom.80as évek végén ismertem egy tököli,kazak pilótát.Horgászat révén.80akármennyiben új repülős tipuskönyvet megvettem,és megmutattam neki.Hanyattesett,hogy a MiG31 meg a Tu160 szigorúan titkos,nálunk meg egy polgári piaci könyvben megjelennek?
Pistike barátomnak megvan. Amikor nála voltam, ez volt a kedvenc olvasmányom.