Úgy néz ki a Saab csöcsre fut Kolumbiában
Az USA vétózni fogja a Gripen E motorok eladását.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ezt a bejegyzést egy felfüggesztett felhasználó írta. Ezért nem látszik...Úgy néz ki a Saab csöcsre fut Kolumbiában
Ezt a bejegyzést egy felfüggesztett felhasználó írta. Ezért nem látszik...
Ha jól sejtem valami ilyesmi lehetett amit linkeltél:Ezt a bejegyzést egy felfüggesztett felhasználó írta. Ezért nem látszik...
Igen. Annyiból jó tudni, hogy 2 mrd dollár volt az ajánlat 10 új Gripen E-re.Ha jól sejtem valami ilyesmi lehetett amit linkeltél:
![]()
Veto de componentes y sistemas: EEUU arrincona a Colombia contra la selección del Gripen
Además, para la nación norteamericana sería óptimo compartir una plataforma común que facilite la interoperatividad entre la USAF y la FAC. Los americanos también harían hincapié en que, en ...www.infodefensa.com
Ebben a nyomasgyakorlásban egyébként semmi újdonság nincs, A horvátoknál az izraeli F-16 nyert, de az USA, Biden, megtiltotta az exportot. Abban reménykedtek az új tenderen, majd az amcsi F-16 nyer. De aztán jött a Rafale, hogy a franciák átverjék a schengeni csatlakozásuk.Trump már a múltkor, kb. a második hivatali napján beléjük törölte a lábát, és konkrétan a falhoz lettek állítva az illegális migrik kapcsán.
De most akkor mi lesz, hason csúsznak, és F-16-osért könyörögnek, vagy végre pöcsöt növesztenek (mégis csak egy ötvenmillió pluszos ország tizenkétszer akkora területtel, mint mi) és berendelnek kínai, orosz, esetleg francia gépet normálisabb mennyiségben?
Értem, hogy az USA felé igencsak kitett a gazdaságuk, de Kínának az ilyesmi igazi csemege, megtolná őket rendesen.
A svédek meg pisloghatnak rendesen (megint), micsoda jó kis szövetségesük van nekik, ez az igazi Stockholm-szindróma. Remélem, a Saab már kinézte, hogy melyik amerikai városban lesz a székhelye és csomagolnak bőszen, esetleg épp valamelyik MIC zászlóshajóval tárgyalnak, hogy felvásárolják őket szarért-húgyért, különben nekik reszeltek, hiszen a Gripen E így konkrétan "eladhatatlan".
Nem mondtam, hogy új jelenség. Amit írtál, pont az idézett horvát példa teszi szerintem kérdőjelessé, ui. olyan pénzek mennek, meg utána a fenntartásra, fegyverzet, stb. évtizedekig, hogy nincsenek már kis halak, lassan minden fizetőképes vevőre gyakorlatilag rámozdul mindenki. És az amerikaiak egy tollvonással kib@szhatnak a Saab-bal akármikor. Vagy utána üzemeltetés során a vevővel akármikor. Ott van elrettentő példanak a közelmúltból pl. az indonézek esete is.Igen. Annyiból jó tudni, hogy 2 mrd dollár volt az ajánlat 10 új Gripen E-re.
Ebben a nyomasgyakorlásban egyébként semmi újdonság nincs, A horvátoknál az izraeli F-16 nyert, de az USA, Biden, megtiltotta az exportot. Abban reménykedtek az új tenderen, majd az amcsi F-16 nyer. De aztán jött a Rafale, hogy a franciák átverjék a schengeni csatlakozásuk.
Annyi, ha mhol így kibaxnak a céggel, akkor ellehetetlenítik.
Kisebb halakra kell célozniuk, Kolumbia túl fontos az USA-nak.
vagy átszerelik európai hajtóműre. A Eurofighter hajtóműve eléggé hasonló méretre, a teljesítmény még jobb is...Trump már a múltkor, kb. a második hivatali napján beléjük törölte a lábát, és konkrétan a falhoz lettek állítva az illegális migrik kapcsán.
De most akkor mi lesz, hason csúsznak, és F-16-osért könyörögnek, vagy végre pöcsöt növesztenek (mégis csak egy ötvenmillió pluszos ország tizenkétszer akkora területtel, mint mi) és berendelnek kínai, orosz, esetleg francia gépet normálisabb mennyiségben?
Értem, hogy az USA felé igencsak kitett a gazdaságuk, de Kínának az ilyesmi igazi csemege, megtolná őket rendesen.
A svédek meg pisloghatnak rendesen (megint), micsoda jó kis szövetségesük van nekik, ez az igazi Stockholm-szindróma. Remélem, a Saab már kinézte, hogy melyik amerikai városban lesz a székhelye és csomagolnak bőszen, esetleg épp valamelyik MIC zászlóshajóval tárgyalnak, hogy felvásárolják őket szarért-húgyért, különben nekik reszeltek, hiszen a Gripen E így konkrétan "eladhatatlan".
Az új repülő lenne szerintem.vagy átszerelik európai hajtóműre. A Eurofighter hajtóműve eléggé hasonló méretre, a teljesítmény még jobb is...
![]()
Eurojet EJ200 - Wikipedia
en.wikipedia.org
Biztos nem "plug-and-play", de ha exportálni akarják a Gripent, akkor talán megéri ez az átalakítás.Az új repülő lenne szerintem.
FRISSÍTÉS: A svéd www.aftonbladet.se hírportálnak nyilatkozó, Viktor Wallström, a Saab kommunikációs és fenntarthatósági vezetője szerint normális, hogy a vadászrepülőgép-beszerzéseket pletykák övezik.Ha jól sejtem valami ilyesmi lehetett amit linkeltél:
![]()
Veto de componentes y sistemas: EEUU arrincona a Colombia contra la selección del Gripen
Además, para la nación norteamericana sería óptimo compartir una plataforma común que facilite la interoperatividad entre la USAF y la FAC. Los americanos también harían hincapié en que, en ...www.infodefensa.com
De mi itt már kedden írtuk, hogy a Saab embere cáfolja az értesülést...FRISSÍTÉS: ...
Azon átsiklottam.De mi itt már kedden írtuk, hogy a Saab embere cáfolja az értesülést...
de az USA, Biden, megtiltotta az exportot.
Ha nem akar amcsi fegyvert, akkor a francia jöhet még szóba: az teljesen "amcsi-mentes".Azon átsiklottam.
Azért ő sem merte kijelenteni, hogy nem lesz vétó.
Amúgy a jelenlegi kolumbiai és amerikai kormány nincs túl jóban. Volt marxista gerilla Kolumbia mostani elnöke. Ha csak bele nem zsarolják, nem fog amerikai cuccot választani.
vehetnek még kinait meg oroszt is.Ha nem akar amcsi fegyvert, akkor a francia jöhet még szóba: az teljesen "amcsi-mentes".
Ha a horvátok és a szerbek ki tudják izzadni a RAFALE-t, akkor Kolumbiának is menni fog - ez lenne a legütősebb vadászrepülőgép Dél-Amerikában...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..