A Kurganec-25 sima csapatszállító (lövészpáncélos) változatán (kisebb méretű torony, kevesebb kütyü az orr részen) is ott van,
Meg a T-14 Armata harckocsin is van hasonló, de nem egyformák. Szerintem valami érzékelő lehet az Armatáé, de nem radar.
Viszont itt a Kurganec-25 nagyobb toronnyal szerelt harci (gyalogsági harcjármű) változata, aminek az orr részén középen nem csak ez az "érzékelő" van, hanem ott az a sok letakart ketyere is.
Szerintem a Kurganec-25 -ön az egy vonórúd csatlakozó lehet, a harckocsinál pedig egy védett házba szerelt elektrooptikai érzékelő, valószínűleg a vezető számára. De ez egy tipp.
Viszont a radart az Armata T-15 BMP esetében láthatunk. Meck, a megfelelő topikban rakok is képeket.
Az ott elöl az orr részen nem vonórúd csatlakozó, hanem kamera v. valamilyen elektrooptikai érzékelő, és ezekből az orr rész hátsó traktusán, oldalirányban is találhatóak kisebb méretű modulok. Emellett a vezető helye melletti oldalpáncélzaton lévő kivágásnál is oldalra néző periszkóp v. érzékelő található.
Az ott a torony jobb oldalán a vita szerint ködgránátvető v. az aktív védelmi rendszer része. Én az utóbbira tenném a voksom.
Nyugi, nem saját kútfőből szedem, más fórumokról szedtem össze és fordítottam pár infót.
Kamerák, és az aktív védelmi rendszer elemei láthatóak. Az érdekel most már nagyon, hogy az a 5db körkörösen, a páncéltest négy sarkán és a baloldalt középtájékon elhelyezett "doboz" mi lehet.
Skacok nyugi van, bizony kamerák, méghozzá az egyik az sztereoszkopikus kamera. Jól látható a 4db lencse.
@boki után szabadon, mert már linkelte a T-15 Armata BMP topikban.