Leclerc (Franciaország)

France might offer Leclerc MBTs to the Republic of Cyprus to replace its aging T-80s and obsolete AMX-30s...

French_Leclerc.jpg

"A francia Fegyveres Erők Fegyverzeti Főigazgatósága (DGA) 2024. december 24-én bejelentette, hogy 100 további Leclerc XLR harckocsi felújítását rendelte el, így a korszerűsített harckocsik száma 200-ra nőtt. Ez az új utasítás a korábbi parancsokat követi 2021-ben és 2022-ben, egyenként 50 egységgel. Ezenkívül a 34. felújított Leclerc XLR harckocsit 2024. december 10-én átadták a francia hadseregnek, ebből 21 darab 2024-re."

Semelyik harckocsi nem kerülheti el a tyúkketrecezést :(

Emlékszem nem olyan régen mennyit röhögött ezen 1-2 ember az ukrán topikban, a módszert "oroszok primitívségének" kikiálltva.
Hát most meg ez is bevezetésre került a fejlett nyugaton is....
Ugyan ez volt az ERA-val is.
Volt olyan itt a fórumon 10+ éve aki konkrétan azt írta, hogy "A reaktív páncél a gyengeség jele"
Bezzeg nyugatnak nincs rá szüksége.
Aztán a bezzeg nyugat elment háborúzni, és a bezzeg nyugat tankjain is egyszer csak ott lett az ERA. :rolleyes:
A leclercre is fölkerült az ERA most meg a tyúkketrec is. Engem nem lep meg.

Lengyel vezérkar elvileg a szovjetizálás jelének tartja aztán azért nem pakolnak ERA-t a K2P-re

gg wp

A lengyeleket mindig is az eszükért szerették....

És nagy katolikusként a zsidózás vádját is el szeretnék kerülni.....(IDF vezette be az ERAt elsőnek)

Hát ebben az IDF-s dologban nem vagyok olyan biztos.
Az első működő ERA valamikor a 60's évek legvégén készült az SZU-ban, és 1981-es rendelettel vezették be a Kontakt-1-et.
Az IDF kb. velük párhuzamosan a saját Blazer ERA-jukat. Az IDF az első volt amely háborúban használta, 1982-ben.

De, hogy a topikhoz is kapcsolódjunk valamennyire, a franciák is fejlesztettek saját ERA-t az AMX-30-ra.
Ez volt a Brenus.
65809ef02f252977c8850d3058d016fd.jpg

De valamiért az AMX-56 Leclerc-re az elején nem szereltek ERA-t.
Aztán XXI-nél megérkezett az ERA körbe a toronyra. Rejtett módon:
d6508d3bd25f9416dcdcc1eca3432c56.jpg

Nem értem miért nem egyből így kezdték, hiszen a tudásuk adott volt ehhez.

• Tetszik
Reactions: endre and nyugger
French army Leclerc MBTs are deployed in Switzerland for exercise Zhannibal with Swiss Armed Forces...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

581127433_1304095801750143_1898095070085696652_n.jpg