Lengyel helikopterbeszerzés

"Azaz a francia védelmi minisztérium publikusan is jelezte a lengyel védelmi minisztériumnak, hogy talán mégsem kéne hátraarcon gondolkodni ezek után."

Lehet a lengyeleknek csak ennyit kellene mondaniuk: Mistral. :)
Egyből pofaalap lenne a csigazabálóknak.

Úgy látszik, hogy az előző lengyel kormánynak nem volt fontos a hazai ipar támogatása, ezért választottak külföldi helit. Ezek után érthető, hogy a jelenlegi lengyel kormány változtatni akar a dolgon. Kérdés: Mivel lehet az Airbust meggyőzni?

4000905.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed
Úgy látszik, hogy az előző lengyel kormánynak nem volt fontos a hazai ipar támogatása, ezért választottak külföldi helit. Ezek után érthető, hogy a jelenlegi lengyel kormány változtatni akar a dolgon. Kérdés: Mivel lehet az Airbust meggyőzni?
Rövid válasz : "1939 óta Lengyelország számára ti megbízhatatlanok vagytok!"

• Tetszik
Reactions: zeal and csibeszke
Nem tudom a törpe nagyvezérünk mikor fogja fel, hogy nekünk se ártana fejleszteni valamit a honvédségen, az egyenruhán kívül is...
Szlovéniával még talán partiban lennénk.
Tudom ott van a nato meg a grippenek...
Bocs az offért, de felbosszantott, hogy a legutolsó afrikai országig mindenki fegyverkezik kivéve mi...

Kb. az észak-koreai jól fésültre hasonlít, csak az szétrakétázza az ellenséget, minket meg a kerítés véd mindentől. Biztos volt drótos tót a családban...

A franciskáknak már másodszor akasztottak be rövid idő alatt az amcsik, nagyon durván (biztos volt több is, csak most nem jut eszembe). Ezek után a helyükben átgondolnám, barátomnak nevezzem-e őket.

Most olvastam a lengyel helis cikket. 16 db helikopter vennének 3.3 milliárd dollárért? Ezek a helik drágábbak lennének, mint egy F-35-ös? Nah, ne már :-)

Most olvastam a lengyel helis cikket. 16 db helikopter vennének 3.3 milliárd dollárért? Ezek a helik drágábbak lennének, mint egy F-35-ös? Nah, ne már :)
Azt mindig elfelejtitek, hogy ezek nem darab árak? Mindenhez kell technika, kiképzès, üzemeltetés, meg pilóta, műszakiak. Ez mind lóvé. Mennyibe fàj egy pilóta kiképzése manapság kb?? Milliós nagyságrend és nem forintban! Szvsz.

Pocok

Ez 206 millió dollár helikopterenként.... Ha nincs benne 20 évre előre az üzemeltetés akkor rohadt sok pénz ez!

Egyébként szerintem itt valami félre értés van, mert az a 3-3,5 milliárd dodó az eredeti, 50-60 darabos flottára vonatkozott. Ha nem csal az emlékezetem.